GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI DENETÇİ YARDIMCILIĞI
-
@dumbass soruda yanlış olanı soruyordu. Memurlar anonim şirkete üye olabilir ama limited duymadım ?
-
@genclerbirlikli sadece 2007 krizi sorusunda farklı düşünüyoruz. Ama mantıklı olan faizlerin en alt seviyede olmasıydı. Fakat ben 2007 krizini faizlerin uçtuğu finansal kriz diye hatırlıyorum. Nitekim bankalara güven neredeyse sıfırdır. Umarım yanlış hatirlamamisimdir. Bu nedenle kamu bütçe açıkları dedim. Çünkü 2000 de sonra her ülkenin baş belası kamu aciklari ve borçları... Emin değilim böyle düşündüm ben de . Ama sizin cevabınız doğru olacak herhalde
-
Sinav alan bilgileri taze, ingilizcesi orta seviyede olan icin kesinlikle 85 in altina dusulmeyecek bir sinavdi.bu kritere uyan 60 kisi varsa 85 civari kapatir ancak bana oyke geliyor ki 78-82 arasi kapatacak
-
@mcreseko soruyu şimdi hatırladım. Gençlerbirlikli'nin söylediği doğru. Faiz oranları çok düşük seviyede oluyo bankalar ödememe riski yüksek kişilere de kredi veriyo. Emlak balonu felan oluyodu.
-
Geçen haftaya göre bir tık zordu muhasebe özellikle..Bu arada optikte yer alan ''TC kimlik no kodlaması''nın üstünden kurşun kalemle geçmek zorunluluk mu?Kyk'da yapmadım fakat bugün sınıfta gözetmen söyledi ve o işaretli yerlerin üstünden kurşun kalemle geçtik..Kyk'da bunun olmaması sorun yaratır mı?
-
@mcreseko hatta erdal hocanın kitabında is lm analiziyle inceliyo 2008 krizini. Orda da likidite tuzaginda ekonomi
-
@ff kendi kendime kafa karıştırmışim o zaman. Neyse sağlık olsun artık
-
@mcreseko hocam o dönemde fed her zaman olduğu gibi faizleri indiriyor ama işe yaramıyor( ekonomi likidite tuzağına düşüyor)böyle olunca faiz indirmeyi bırakıp atıl fonları almaya başlıyorlar. Küresel minotaurus kitabında böyle anlatıyordu yanis varufakis
-
@genclerbirlikli bu sorulardan beklentim yoktu zaten. Öğrenmiş oldum artık bir sonraki sınavda yaparız:))))
-
@mcreseko sağlık olsun hocam pazartesi görürüz yine cevapları, açıklanacakmis yine kyk gibi
-
75 ustu yapanin mulakat kalcagini dusunuyorum. Birçok kişinin başını ingilizce yaktı. 4 alan dersi bir önceki sınava göre daha zordu onda bile agirlik 70-80 (ingilizcesiz) arasindaydı.
-
@genclerbirlikli evet en azından cevapları göreceğiz bu iyi bir şey
-
Merak ettiğim son 2 soru var onlari da sormak istiyorum hukukta rüşvet davasında hangi ilke ihlal ediliyor? Zimmet suçundan yanlış olan sık hangisiydi? Ben resen araştırma ilkesi ve zimmet suçundan ayrıca güveni kötüye kullanma için de ceza verilir yaptım. Zimmet suçundan güveni kötüye kullanma için ayrı bir ceza verilmez değil mi ?
-
hatırladıklarım;
82 anayasası yumusak anayasa
vergı dava acma 30gun
fınansal ve fiyat istikrarı
idari işlemi veya eylemi yapan merciin bulungu yer ıdare mah.
kabul beyanının ulastıgıan/kabul beyanının gonderıldıgı an
icaba davet
işşizlik sorusunda 45 milyon çalışan
sözleşme kurulmasıyla ılgılı icab kabul sorusu vardı hangısı yanlıs dıyodu yalnız 2
faizin 0 a yaklasası
almanya ıhracat sorusu faziler dusuk euro degersız
tam acıklama
yatırım bugunku degelerı 900tl -
@mcreseko rüşvette davasız yargıla olmaz dedim çünkü dava ihaleye fesattam açılmış ama rüşvetten de ceza verilmiş. Rüşvet için de iddianame hazırlanmalıydı diye düşündüm.
-
2007 sonunda görülen kriz faizlerin tarihi seviyede düşük olması,Almanya avronun değeri düşük olması,tam rekabette denge üretim düzeyi mc=p , marjinal sabit ortalama sabit maliyet sıfır ise ortalama maliyet sabittir,yatırımların bugünkü değeri 900,ABC ülkesi her iki malda da mutlak üstündür,Keynes'te büyüme saikiyle para talebi yok,piyasa başarısızlığı ters seçim,Solow büyüme sorusu vardı fakat burada cevabı hatırlayamıyorum..
-
@del-piero nüfus artısı?
-
Medenide zilyedlik sorusu vardı hangisi üzerine zilyedlik kurulmaz diyodu, taşınır, taşınmaz, hak, kamu malları, butunleyici parça diyodu. Neydi cevap hatirlayan var mi
-
@erdemsrc dogal kaynak dedim ben ona
-
@erdemsrc Nüfus artışı etkiler,başka bir cevabı vardı