Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Uzman Yardımcılığı 2017
-
@weberiz benim bilgim yok. Bilen varsa yazsa güzel olur gerçekten ama malesef burası aşırı hareketsiz bir konu başlığı
-
-
@mercan duyduğuma göre çalışma ortamları rahatmış. Hatta en büyük sıkıntıları asansör sırası diye biliyorum (abartı da olabilir ama yuksek ihtimal doğrudur :D) başka yerlere görmek isteyen arkadaşlar ders çalışma konusunda sıkıntı yasamazlar bence, ben girsem seneye üst kurullara ve başka sınavlara girmeye çalışırdım açıkçası. Ama tabi gsb ile birleşme durumu olursa ne olur kestiremiyorum
-
Asansör sırasını mülakata gittiğimde bizzat gördüm can sıkıcı ama merdiven de var o tercih edilebilir üst kurullar derken neyi kastettin hocam?
-
@genclerbirlikli Asansör sırasını mülakata gittiğimde bizzat gördüm can sıkıcı ama merdiven de var o tercih edilebilir üst kurullar derken neyi kastettin hocam?
-
Kurumun uzmanlar için çalışma ortamı oldukça rahat dostlar. Denetçiler gibi çok koşturmacası yok. Genel olarak işleri mevzuatla. Onu da zaten masa başında yapıyorlar. En ciddi sıkıntıları tez ve dil süreci olur ancak. Bu da oraya geldikten sonra halledilir. Bunun dışında seminer, toplantı görürsünüz bol bol. Bu yüzden geziler olabilir orada da en büyük yükünüz daire başkanlığınıza bağlı olarak sunum hazırlayıp durmak olur. Bunun dışında çok bir iş yükü yok.
-
@paretowilfredo cevap için teşekkürler bu pozisyon yüksek lisans&doktora yapmak hatta ikinci üçüncü dil edinmek için biçilmiş kaftan, bir kere daha görüyorum bunu. Peki istediğimiz birimde çalışmamız mümkün müdür? Bizi birimlere ne zaman atıyorlar? Başladığımız gün neler oluyor?
-
@mercan Bildiğim kadarıyla dostum başladıktan sonra temel eğitime alınıyorsunuz akabinde birimlere dağıtılıyorsunuz. Bunda talep değil dağıtım söz konusu. Özel olarak bir istekten ziyade belki bir formasyonun yüksek lisans çalışman örneğin varsa bölüm tercih hakkın olabilir. Detaylı bir şekilde Uzman bir dostum var ona sorabilirim bunları. Rahat olduğunu ondan kaynaklı olarak iyi biliyorum tabi. Dil öğrenmek yüksek lisans yapmak kendini geliştirmek için merkez uzmanlıkları gibisi yoktur dostum.
-
@paretowilfredo anladım, eyvallah hocam sorup şöyle detaylıca anlatsan bize de ne güzel olur çünkü süre uzadıkça merakım daha da artıyor. Diğer arkadaşlar ne durumda bilemiyorum tabi. Bir de bu süreçleri bilerek olacaklara hazırlıklı gitmek daha rahat hissettirir.
-
@mercan üst kurullar derken düzenleyici ve denetleyici kurulları diyorum hocam; spk,bddk,rk,kik,btk gibi. Ayrıca bölümüze göre diğer yerleri de zorlayabilirsiniz. Mesela iktisatçıysanız kalkınma,hazine,merkez bankası; kamucuysanız kdk, kamu düzeni ve güvenliği müsteşarlığı; uluslararası mezunuysanız dışişleri bakanlığı gibi alanınıza göre güzel, is tatmini yüksek yerleri zorlayabilirsiniz.
Tabii bunlar benim görüşüm, aspbde mutlu huzurlu rahat olup zorlamayabilirsiniz de, tercihinizi yapın
-
@genclerbirlikli iş tatmini kişiye göre değişen bir kavram hocam, ben de bu saydığın kurumlarda aradığımı bulacağımı, yaptığım işten keyif alacağımı düşünmüyorum mesela herkesin gönlündeki, nasibi olsun.
-
@mercan onu da belirttim hocam herkes için farklı diye. benim gözlemim erkek arkadaşlar pek aspbdan yana gönüllü olmazken ( istememek diyemem bu ortamda mis gibi iş ve maaş, ilana bende sevindim, süreci biraz daha önce olsa kazandığımı öğrenince olandan daha çok sevinirdim ) kadın arkadaşlar ekseriyetle yaa ne güzel çalışmak istediğim yer havasındaydılar. kısacası hayırlı olsun, ankara'da rahat güzel bir merkez kadro, tek sıkıntınız asansör sırası olsun
-
Galiba birimlerin hepsi ofis sistemiyle çalışıyor. Yani oda değil. 20 kişiyle aynı ortamda bireysel olarak veya grup çalışması yaparak çalışılıyor.
-
@genclerbirlikli doğrudur hocam:) cinsiyet bazında nasıl farklılaştığını bilmiyorum kurum seçiminin.
-
@weberiz 20 kişi mi
-
@mercan başvuru yaparken elden yaptım ve arkadaşın dediği gibiydi oda yoktu ofis şeklindeydi. Aralarda paravanlar vardı
-
evet açık ofis çalışma sistemi.
-
@genclerbirlikli evet hocam dediğini personel dairesinde ben de fark ettim ama orada çalışanların B kadro olduğunu düşünmüştüm. Uzman ya da uzman yardımcılarının da o şekilde bir çalışma ortamı olduğunu tahmin etmiyordum.
-
@mercan ben de ilk başlarda oda olacağını herkesin bireysel ya da iki veya üç kişilik odalarda olacağını düşünmüştüm ama durum öyle değil galiba normal memuru da aynı ortamda uzmanı da uzman yardımcısı da aynı ortamda.
-
@weberiz bakalım nihai bilgiyi @paretowilfredo hocam verecek, bekliyoruz