Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
-
@luthor Hocam tarifeyi kaldırmaya/azaltmaya yönelik bi düzenlemeyse fiyatları düşürebilir ama aynı şekilde kotayı kaldırmaya/azaltmaya yönelik bi düzenleme oda fiyatları düşürür her türlü sorunun iki cevabı oluyor. Aynı şekilde tarife koymak yerine azaltıldığını/kaldırıldığını düşünürsek dış ticaret dengesinde iyileştirme yaratması beklenemez. Biraz karışık oldu ama demek istediğimi anlatabilmişimdir umarım:)
-
@gag Anladım hocam sorunun ucu açık biraz haklısınız.Zaten her ikisinin de dış ticareti düzelteceğide genel olarak söyleyemeyiz.Dış ticareti olumsuz etkilediği yönlerde vardır.
-
Çok şükür , Hukuk 12 kılpayı ile
-
bende ıs lm sorusunun b olduguna inanıyorum a kitapçıgı 26.soru elimden geleni yaparım ya bi yol gösterin 11 de kaldık
-
İS sorusuna itiraz edelim ama mantıklı bi açıklama yapmak gerekiyor
-
Peki herkesin sporu efso yapmış olması:))Yalnız tarife-kota sorusunda yanlışlık var!..Biri doğrudan fiyatı mekanizması aracılığıyla diğeri miktarı kısarak fiyatı yükseltir..İkisi de fiyatı yükseltir yani,itirazları yapalım bir soruyla baraja takılan arkadaşlar varmış..Asıl tartışmalı olan A şıkkıdır ihracata da tarife koyabilirsin..A seçeneği hem bilgi hem teori açısından muallak,doğru kabul edilmemeli.
-
Kota sorusu yanlış gibi itiraz edecek arkadaşlar , Fiyatlar her türlü artar
-
Kota sorusuna itiraz edecek arkadaş var mı acaba ? Barajı geçebilmem için çek çare o sanırım ve benim durumumda olan başka arkadaşlarda var anladığım kadarıyla
-
@antimülakat gercekten uzucu ve sasirtici halbuki cok deneyimsiz de degil gazisem ama sonrasinda alakadar olunmasi nispeten iyi olmus kardesim. Gocun ybu ile kopuklugunu dusununce burda daha koordineli gorunuyorlar en azindan.
-
yatırımın faize duyarlıgıgı düşük ise demiş soruda b şıkkında 0 olduğu durumu söylemiş ve daha etkin değil mi ya para politikası hasılayı değiştiremezken maliye politikası tam etkindir o durumda iptal olması lazım o sorunun dilekçe ile nasıl itiraz edebilirim bana yardımcı olabilcek varmı ?
-
IS-LM sorusu temizz,komple geçen-geçmeyen 'tarife-kota'ya itiraz edelim
-
@iso22 o soruda is dik olunca Maliye politikası tam
-
27 aralık son tarihmiş itiraz için arkadaşlar kota sorusuna toplu itiraz edelim
-
@sylmz hocam özelden mesaj attım bakarmısın
-
@iso22 cevapta tam etkin demesi gerekiyor ama soruda verilen duyarlılığın az olması durumdan daha etkin dik olması çelişkili soru v de doğru sanki
-
@sucuklu_oralet sadece sınava girenler görebiliyor e devletten
-
@siyasallı aynen hocam
-
@siyasallı evet hocam muallakta kalmamalı
-
Kota sorusuna itirazı herkes ayrı ayrımı yapsın yoksa toplu birseylermi yapalım arkadaşlar
-
@hadinbahım toplu yapılması daha faydalı olacaksa toplu yapalım