Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcısı Alım İlanı 2017 (15 Kişi)
-
@buhara böyle basit şeyleri hafife aldığımız için bunlar kaçıyor genelde böyle sınavlarda
-
@beşiktaş1903 Evet, en son bakarım diyorum sonra da pek sallamıyorum. Kaçırmamak lazım
-
IS-LM sorusunu çok güvendiğim bir hocama sordum ve cevap doğru itirazlık bişi olacağını sanmıyorum arkadaşlar.Kota sorusu üzerine yoğunlaşırsa sınırdaki arkadaşlar daha faydalı olabilir ondan henüz haber gelmedi gelirse güncelleyeceğim
-
@pawnex hocam kota sorusu hakkında araştırma yaptım ama henüz eklenebilecek somut bir belge gözüme çarpmadı. Açıklamalar üzerine sorunun hatalı olduğu göze çarpıyor ama direk bu budur diye bir ibare yakalayamadım
-
ıs lm sorusu bana da doğru gibi geldi.Çünkü yatırımın faiz esnekliğinin düşük olmasını sormuş.Is in dik olması ile ilgili bir şey dememiş.
-
ıs dik iken düşük degilmi işte en düşük nedeni ifadeler çelişkili kardeşim yoksa b şıkkına tamamen yanlış denilemez
-
Kota sorusunu bir hocama sordum cevap bekliyorum. Üzerinde yogunlasalim lütfen
-
yatırımların faize duyarlılığı düşük ile sıfır farklıdır. Düşük derse dike yakın çizilir 0 derse dik çizilir
-
Yatırımın faiz esnekliğinin düşük olduğu durum da Maliye politikası daha etkindir diyor burdan 2 şey çıkıyor
- LM nin egiminin dusuk olduğu
- Maliye politikasınin etkin olduğu
Lm eğrisinin düşük olduğunu düşün erecek cevapladım b sikkinda Maliye politikası soruda belirtilenden daha etkin sonuçta eğim hangisinin yüksek olursa o daha etkin olur.
Şimdi lm ile ilgili bişey dememiş diyenler çıkacak lm eğrisi dikey olsaydı iki durumda da tam dışlama olurdu. lm in eğimini sorudan cikartiliyor maliye politikası dik olduğu durumda etkindir.
Dünden beri a kadro isem 4t hoçalarinı faceden bulup tek tek ekleyip sordum onlarda yanlış diyor ama kurum ne düşünür bilemem
-
A sıkkı da doğru zaten o bariz doğru
-
sınavda 10 soru iptaline karşın, itiraz edilecek soru da epey var gibi. Nasıl bir sınav oldu şaşırtıcı gerçekten!
-
@sylmz ıs sorusuna bende itiraz etmeyi düşünüyorum ama bunun somut bir ispatını da yapmak gerekiyor siz de itiraz edecekmisiniz
-
@tiger12 ben itiraz edecem
-
Kota sorusu ve is sorusu diğer şıklarda doğru cevaplar içeren sorular değil mi arkadaşlar hep beraber itiraz etmek isteyen kişiler duyarlı olalım bu konuda da sesimizi duyuralım
-
Kota sorusunu hocaya sordum çelişkili soru iptal edilir dedi
-
Sorulara çok iyi bi gerekçe sunmak lazım çünkü değerlendirmeyi yine gazisem yapacak soruyu hazırlayanın ikna olması lazım öyle düşünün
-
kota sorusuna ders notlarından birleştirmeler yaparak, grafik çizerek vs. ile güzel bir açıklamayla itiraz etmeyi düşünüyorum yoksa herhangi bir hocanın notundan direk C şıkkının doğru olduğunu ifade eden bir ibare yok malesef, soru da dolaylı ya da doğrudan diye sormadığı yani genele hitaben sorduğu için böyle bir durum ortaya çıkıyor
-
@harristodaro aynen öyle olmalı hocam. Kimse kimseye guvenmesin. Herkes mantıklı açıklamalarla itirazını yapsın arkadaşlar
-
Arkadaslar iktisatta 1 veya 2 soru barajına tskilanlar olarak grup kurup beraber hareket edelim nekadar çok kişi itiraz ederse okadar etkili olur wp grup kuracaz girmek isteyenler sınırda kalanlar numarasini özelden atarsa iyi olur itiraz edilecek sorular kota tarife ve is lm sorusu birlikten kuvvet doğar
-
@sylmz hocam ben sporda kaldım o napcaz...