KPSS Ön Lisans Tercih Soru Cevap
-
KPSS Önlisans herhangi bir memurluk için tercih nasıl yapmalıyım puanım 67
-
@Seray-Kaya hocam tercih dönemleri açıldıkça , ilanlar geldikçe burdan yardım etmeye çabalicaz.
-
sayın hocam puanım 91.90 önlisans iky mezuyum hangi kurumu tercih etmem daha mantıklı olur ücret ve çalışma şartları bakımından
-
Hocam 78.265 puan aldım inşaat teknikerligi mezunuyum bişeyler olur mu sizce.
-
Arkadaşlar puanlar konusunda elimizde geleni yapalım ve geçmiş verilerden harekete ederek konuşalım sizlerle. Geçmiş atamaların taban puanları ve alım sayılarından yola çıkalım. Bölüm ve puanınızı söylerseniz bir öngörüde bulunalım.
-
@asi52 olur hocam süreci sıkı takip et senin puanınla bugün bir arkadaşım gardiyanlık kazandı
-
@asi52 kardeşim merkezi alımla çok zor olsa da, mülakatlı alımla atanabilme şansınız var.
-
@onur385850 kardeşim puanın gayet iyi, memurluklarda çok fazla bir fark yok. VHKİ, memur, bilgisayar işletmeni aynı işi yapar. Senin şansın varsa ilk etapta belediyeleri dene, belediyelerde ek gelir elde edebilirsin. Onun dışında merkezi alımla atanacak isen, yükselme kriterini baz alarak tercih yap, bu konuda tercihler açıldıkça yeniden konuşalım muhakkak. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü Apron görevlisi alımları gayet iyidir.
-
60 - 85 puanı olan arkadaşlar Sağlıkçı değilseniz merkezi alım ile atanma şansınız düşük. Sağlık bölümü mezunu iseniz meslek durumuna göre 70 puanlılar bile merkezi alımla atanırlar.
Peki puanı 60-85 arası olanlar ne yapacak, biz bu site üzerinden açıktan alım ilanlarını günlük olarak yayınlıyoruz. Örneğin, son dönemde Adli Tıp Kurumu açıktan alım ilanına çıktı. Bu alımlarda taban puan 60 olarak belirleniyor ve alım sayısına göre taban puanda kalıyor. Örneğin, Gümrük ve Ticaret Bak. 60 kişilik önlisans mezunlarından alım yapacak diyelim. Mülakata da 10 katı kadar kişi çağırdı ve 600. sırada başvuran kişinin puanı 74,68 diyelim. Bu puanın üstünde puanı olan herkes mülakata katılır.
-
merhabalar ben ilk defa kpss ye girdim aldığım puan 84.637 sırlamam 8336 bundan sonra yapmam gereken nelerdir. Alan içi alan dışı nasıl bir tercih yapmam gerekecek yardımcı olurmusnuz bu konuda? bölümüm bilgisayar programcılığı
-
@mazhar bölümüzü söylerseniz taban puanları bir analiz edelim. Alan dışı tercih hakkınız ön lisans mezunları için belirlenen 3001 kodudur ve genel olarak herhangi bir ön lisans bölümünden mezunu olma kriterini yansıttığından yüksek puanla kapatır. Bölüm tercihi yapmanız sizin adınıza daha olumlu bir netice yaratacaktır.
-
@Antimülakat bilgisayar programcılığı
-
2016/1 Merkezi Alımlara ait taban puanlar Bilgisayar Programcılığı
Marmara Üniversitesi Bilgisayar İşletmeni İstanbul 8 85.824 92.413
Ordu Üniversitesi Bilgisayar İşletmeni Ordu 2 85.918 86.037
Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Şoför Osmaniye 1 85.070 85.070
Erzincan Üniversitesi Bilgisayar İşletmeni Erzincan 1 85.699 85.699
Cumhuriyet Üniversitesi Tekniker Sivas 1 85.322 85.322Bu hesaba göre merkezi alımla 3. ve 4. alımları bekleyeceksin kardeşim. Alım sayısına bağlı olarak senin puanına inme şansı var.
-
@Antimülakat hocam hiç bilgim yok bu konularda sadece bir alanda mı tercih edebilirim yoksa başka nasıl oluyor? cevap verdiğinizde beni etiketlerseniz bakma imkanım daha fazla olur teşekkürler
-
Merhaba hocam 70.039 puan aldım muhasebe ve vergi uygulamalari bölümü mezunuyum ehliyetim bilgisayar kullanım sertifikası ve kişisel gelişim sertifikalarım var nasıl bir yol izlemeliyim bi umut var mı ?
-
@mvreonl açıktan alımları takip edin hocam , aynı zamanda merkezi tercihte yapın özel şart arayanlardan ama merkezi zor hocam
-
@aliveli alan dışı düz memuriyet ler çok düşük puanlarla atananlar oluyor öyle bi ihtimal falan var mıdır
-
@mvreonl hocam oluyor ama şans işi birazda
-
Merhaba ilk defa kpssye girdim bölümüm grafik tasarım önlisans mezunuyum kpss puanım 65.60083 siralamam 775175 tercih olarak ne yapmalıyım atanirmiyim hiç birşey bilmiyorum yardımcı olurmusunuz.
-
@Elif-Kavraz hocam zor gibi