KPSS Ön Lisans Tercih Soru Cevap
-
Tercihler 21 aralık - 30 aralık arkadaşlar
-
@hasan_akman yaparsınız hocam ama bölümünüzde alım az o yüzden alandışı tercih daha avantajlı veya açıktan ilanla mülakatlı alımlar.
-
@aliveli Hocam mrb onlisans otomotiv mezunuyum kpss puanim 68 Silahli guvenlik sertifikam pc isletmen sertifikam birde b d e ehliyetim var atanma durumum olurmu 3001 disinda tercih yapabilirmiyim tesekur ederim
-
@serkan yaparsınız hocam ama başvuracağın mesleğin yanında yazan kodlar var onlara çok dikkat et , özel şartlarının kodlarını mutlaka ara o mesleklerde daha fazla şansın var
-
@aliveli tercih zamani yardimci olabilirmisiniz
-
@serkan tabiki
-
arkadaşlar şu an çıkmak durumundayım , sorusu olan bu başlıktan yazsın fırsat buldukça cevaplarım şimdilik iyi akşamlar.
-
@aliveli tesekkurler hocam saolun gorusmek uzere calismalarinizda kolayliklar dilerim
-
@aliveli hocam kendi bölümüm dışında tercih nereleri yapabilirim örnek verebilir misiniz ? bilgisayarlı muhasebe sertifikam var nereleri tercih etmeliyim yardmc olursanız sevinirim.
-
Arkadaşlar kendi bölümünüz dışında tercih yapabilmeniz için 3001 kodu ile herhangi bir ön lisans programından mezun olma şartı olan memuriyetleri tercih edebilirsiniz. Son alımda 112 kadrod 3001 koduyla memur aldı. Bunların içerisinde şoförlükten tutunda, türk hava kurumunda çalışacağınız meslekler dahi var. Onun dışında bilgisayar bölümünden mezun birisi, makine teknikeri koduyla alan bir yere tercihte bulunamaz.
-
@Aydin-Yildiz bölümüze dair açılan kodlara göre tercih hakkınızı kullanacaksınız. Bunun dışında 3001 koduyla da tercihte bulunabilirsiniz.
-
@onur385850 kit olur hocam. Maaş olarak daha yüksek olur kitler. 3000 civarı maaş alındığını biliyorum ancak en yüksek maaşı Türk Hava Kurumunda alırsınız. Bir de açıktan alımla Gümrük ve Ticaret bakanlığının taşra memurlugunda. Sonrasında Kitler gelir.
-
@mazhar kardeşim senin bölümünün geçtiği mesleklerin hepsine başvurabilirsin. Tercih kodları vardır : Örneğin senin mesleğinin kodu 3226 diyelim, bu kodu içeren bütün tercihlere başvurabilirsin. Bu kodun olmadıklarina tercih yaparsan, bir tercih hakkını yakarsin örneğin sağlık teknisyenin kodu 3129 olsun, bu kodun olduğu memuriyetten tercih yaparsan bir tercihin gider.
-
Hocam gıda teknolojisi mezunuyum bilgisayar sertifikam var puanim 80 küsür sıralamam 28149 alan içi veya alan disi ilk tercihlerde atanma ihtimalim nedir teşekkür ederim..
-
Bu ileti silindi! -
Arkadaşlar hepsini konuşalım, yarın iş olduğu için affinıza sığınıyoruz. Tek tek analiz yapalım yarın. Bir de asıl analizi tercih döneminde yapacağız, şimdi kadro sayısı belirsiz iken tahminlerimiz biraz geçmiş alımları üzerinden oluyor. Özellikle açıktan alımlar için geçmiş yıl puanlarını muhakkak paylaşalım. Çoğu arkadaşımızın 65-80 arası almış, açıktan alımlar onlar için çok önemli
-
Raylı sistemler elektrik elektronik mezunuyum 73,9053 puan aldım ne yapabilirim?
-
@Antimülakat hayırlı geceler lütfen bana bilgi verirmisiniz kafam karıştı 65 puan aldım bilgisayar programcılığı mezunuyum nasıl tercih yapmalıyım hiç bilgim yok alan dışı filan. Nasıl oluyor nelere dikkat etmeliyim
-
Hocam iyi geceler benim puanim 76 75.000 deyim bolumum halkla iliskiler ve tanitim biseyler olur mu mrkezi atama falan
-
@aliveli hayırlı geceler ben 65 puan aldım bilgisayar programcılığı mezunuyum ama tercih konusunda pek.bilgim yok ne yapmam lazım bana biraz açıklar mısınız alan dışı filan nasıl.oluyor