Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@shady1 aynen başvurucam zaten sen rahat ol hemen atladığına göre zoruna gitmiş söykediklerim kasmayın bu kadar
-
@nameless verdiğim sadece bir örnekti,az çok ingilizce bilen herkes başvurmalı anlamında söyledim ben bunu siz nasıl anladınız bilmiyorum
-
Selamın Aleyküm dostlar. Bir kaç konuda tartışmanın sürmesini anlamsız buluyorum. Sınava katılma koşulları ilanda net bir şekilde hatta hiçbir kurum ilanında olmadığı kadar da detaylıca belirtilmiştir. Şartları karşılayan herkesin sınava başvurma hakkı vardır. İlanların bu denli az olduğu, alım sayılarının düştüğü şu dönemde hele de mülakat gibi bir olgu işe girişi daha zorlaştırırken, kimse kimseye sen başvurma, sen yapamazsın zaten vs. diyerek girme sınava diyemez, motivasyonunu düşüremez. Kimin ne olduğu sınavda zaten ortaya çıkacaktır.
Son sınavda özellikle İngilizce'de çok kasan kurumun, öncesindeki sınavda da ne kadar esneyebileceğini de gördük. Bu yine olabilir, muhtemeldir.
Allah yar ve yardımcınız olsun.
-
Ingilizce den korkmayın ya yds 40 50 ile 60 alırsınız bunun ingilizceden ben 70 yds ile 80 almıştım
-
@joeblack16 basvusanuz uzmanlik sececektiniz yani hocam niye murakip degil ?
-
..........................
-
El birligiyle karalama kampanyasi baslatilmis sanki yorumlari okuyunca ister istemez farkli bir dusunceye kapildim. Pareto hocamin da dedigi gibi sinava basvuru sartlari ve bizden istenenler gayet acik sekilde yazilmis. Bunlari saglayabilecegini dusunenler basvuracaktir. Bunun disinda israrla SAKİN BASVURMAYİN tarzi yorumlar nedense icten ve samimi gelmedi.
-
Arkadaşlar yds puanı kıstas olamaz çünkü herkes biliyor ki dil kurslarında bazı pratik yöntemlerle 70 puan alınabiliyor. Bu demek değil ki bu ark. ing biliyor. Aksine 40 50 puan almış kişiler okulda en azından %30'u ing olan bi bölüm bitirmişlerse gayet anlayarak okuyarak çevirerek bu puan almış olabilir. Ki bu puanı hakkıyla almak bile bi başarıdır. İng ders anlatan hocam 74 almıştı yds'de. Öyle diyim yani. Kimse de üzerine almasın. Cevap vermem zira.
-
Amma mesele haline getirdiniz ya basvurun isyediginiz yere bu nedir ya benim Puanim zaten yetiyor istediğim seye. Sizin basvurmaniz benim icin bir seyi degistirmez . Benim lafim basvurup da gitmeyene ve hic ingilizce bilmedigi halde eğlence arayana
-
@russellwestbrook 27 kişi bankacılık uzman yard içinde sadece bankacılık alanı yok hocam hukuk ve bilişimde var onları da hesaba katarsanız 20 katı oluyor
-
kaynaklara gelirsek:
Finansal Yönetim Değere Dayalı İşletme Finansı Gazi Kitabevi Yayınları 9. baskı
Diğerlerinde ise İstatistik ve Ekonometri'de açık öğretimin istatistik kitabı ve http://kisisel.ankara.edu.tr/politics.ankara.edu.tr/burca/ekonometri/
İşletme kısmı için İşletme KPSS kısmı Yönetim kısmını verse de malesef diğerlerinden okullara gidip fotokopi not bulmak veya yine açık öğretim kitapları lazım. Yalnız Stratejik Yönetim için bakılabilir: http://docplayer.biz.tr/748272-Stratejik-yonetim-ders-notlari-doc-dr-gurhan-uysal-ondokuz-mayis-universitesi-iibf-isletme-bolumu-samsun.html
İş ve Sosyal Güvenlik ise Akadro ve Çalışma Sorunları kitapları -
@andone hocam ben ingilizce bilip bilmemek olayina girmedim sadece yds de 70 ve uzeri yapabilmek ceviriye baglidir teknikle 70 ve üstü alinmaz yds den ondan yds 43 olan biri ingilizce bilmiyor kimse diyemez sadece ceviri anlaminda iyi olmasi cok zor bana göre...kimse de kimseye basvurmasin demiyor zaten farkettiyseniz onceki bddk sinav surecinde mulakata kalan arkadaslar hep sureci anlatip olumsuzluklarindan bahsedip beklentimizin ona gore olabiliecegini yazmislar bu da guzel bir sey sonucta posta ucreti veya kalma ucreti tarzi masraflar var dahasi olma umuduyla aylarca bekleme de ayri yoksa kimse de basvurmayin demiyor zaten o puani alan her arkadasin en dogal hakkidir bu
-
Yds kiyaslama olayini dogru bulmuyorum. Size kucuk bir ornekle aciklayayim. Turkiye'den ABD' ye gidip 6 yil kalmis ve iyi derece ingilizce bilen bir kisi Turkiye'de yds sinavinda 67 gibi bir sonuc aliyor. İngilizce bilmek demek YDS'den yuksek almak demek degildir.
Ayni sekilde İngilizce paragrafi anlayip Turkceye cevirmek ile yds puani da kiyaslanamaz. Eger gunluk ingilizce metinleri okuyup anlayabiliyorsaniz bence paragraf ceviriyi de yapabilirsiniz. Bunu anlayabilmek icin google a reader at work 1 ve 2 sinin pdflerini indirip kolaydan zora bir kaç paragraf okumaya, cevirmeye calisin. İflah olmaz derecede kotuyseniz hah o zaman basvurmayin. Ama sirf burada ydsden 70 almayan basvurmasin diye yapilan boş ve komik yorumlara gore de karar vermeyin.
Bu arada geçmis yil sorularina ulasabilecegimiz bir yer var mi acaba?
-
@mostramozic konudan tamamen bağımsız olarak söylüyorum 6 yıl ABD'de kalan bir insan o yds sorularının 80ini de gözü kapalı doğru yapar ydsyi çok abartmayın hiç de zor bir sınav değil ingilizce bilen biri rahat 80 üzeri alır ydsden. ne kadar çok kelime biliyorsanız o kadar başarılı olursunuz
-
BDDK candır.gecen yıl o kadar calıostım cok da guzel bi puan aldım ancak sans mı desem nasip mi desem puanlar o yıl 1 yıl gecerliydi.kamudan ihraclar hat safhada bizim beklentimiz ise o sene kolay atanacağımız.haln-buki işler tam tersi gitti resmen çölde damla misali ilanlar geldi bi türlü yüzümüz gülmedi. ve BDDK 100 kişilik ilana cıktı o yıl ki genelde daha az kişilik ilan verirdi.hayalim olan kurumdu gerçekten.plan program basvurdum listyye girdim. ve o kadar caliştim ki yani cokda umutluydum kararlıydım hırslıydım. son gece 2 ye kadar bile calıstım.sınav sabah 9 da itü ayazağadydı bende istanbulun öbür ucunda.sınav günü bi uyandıım saat 9. ben soktayım sınava gec kaldım ve o sınava giremedim. ve bir hafta boyunca boyunca depresyona girdim.ve sınav sorularını görünce daha cok üzuldum.cunku yapabileceğim bi sinavdı. en azından mülakatına girmek isterdim kazanamasam ds.nasip olmadı.baktım basvuran coğu kişi de girmemiş daha cok sinirlendim.işte yine ilan geldi ve listeye kalırım zannımca ancak hevesim yok ve eski bilgilerim yok yine de elimden geleni yapmaya çalısacam.belki biraz alakasız oldu ama içimi dökmek istedim arkadaslar.sınavı ciddiye alın ve kimsye kulak asmayın dilinişz olmasa bile basvrun o kadar yüksek puanları bosuna almadınız.girin sınava tecrübe olsun enn azından.dili olmyan basvurmasın diyenlre de sunu söylüyorum acaba bu sınavı kazanabilecek kadar eminler mi ki baskasına sen girme hakkımızı yeme diyorlar
-
Arkadaşlar kimsenin kimseye senin ingilizcen bu kadar sen girme demek haddine değil puanı iyi olanın bu sınava girmek en doğal hakkı ama lütfen SINAVA BAŞVURUYORSANIZ O SINAVA GIDIN KIMSENIN HAKKINA GIRMEYIN!!!!!!!
-
Geçen sene muhasebe barajından kalmış birisi olarak, ingilizce 70yds ile 80li bi puan aldım.iktisat maliye grubu için temelim iyiydi ama mahfi eğilmezin blogunun sayfalarca özetini çıkardım.hukuk en kötü olduğum alandır sorular ezbere değil olaya yönelikti ticaret hukuku ve ceza sınavıb bel kemiğiydi yazılmadıysa soruları hatırladığım ölçüde yazabilirim.
İngilizcesi olan olmayan girsin bilemem ama sınav dört oturumdu her oturum yaklaşık üç saatti son oturumdan sonra binada kayboldum beynim yanıyordu.kısacası iddiası olmayan arkadaşlar için maddi manevi külfet olabilir. Bi çok kişi gelmediği gibi ilk oturumlara katılıp daha sonra gelmeyenler de oldu.sınavı tükenmez kalemle oluyorsunuz, gerçekten yoruyor o iki gün ama kesinlikle yapılabilecek bir sınav. İibfli değilim her dersi kendim öğrendim forumlardan eski soruları toparlayıp konu bazında baktım hedefi olan güzelce çalışmalı sonra soruları görüp ucundan kaçırmak üzücü oluyor herkese başarılar -
İngilizcesi iyi yada kötü olanı ydsye bakarak yada kişinin benim ingilizcem pek iyi değil beyanıyla anlayamayız.Benim yds 25 ancak Ziraat Katılım sınavında 11d 9y yaptım.11 e 9 civari yapıp ydssi 50-60 olan da var diğer kazanan arkadaşlardan.Kendimi hazır hissetmediğim için Rekabete başvurmamıştım.Ancak BDDK'ya başvuracağım muhtemelen.Ben bu sınava çalışacağım ve sınava gireceğim diyen her aday başvurmalı.Gerekirse oturur ingilizce çalışır.Muhasebesi çok zayıf bir aday da bu kurumun istediği puan türlerinden yüksek almış olabilir o zaman o da başvurmasın bu mantıkla Kimseye cevap olarak yazmadım arkadaşlar genel konuşuyorum hepimiz için hayırlısı olsun inşallah.
-
@marycr haklı olabilirsiniz tam olarak hatırlayamıyorum. Murakkıplıkta muhasebe pek kolay değil kur sorusu çok vardı.
-
@andone 43 ydsyle kendini bile tanıtamazsın ingilizce türkçeden ingilizceye çeviri mi yapıcan.