Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@jbsay kesinlikle haklisiniz memurlarin ben de cok bildigini dusunmuyorum ama 83 ustunu gorecegini de sanmiyorum gecen sene de murakiplikta listenin acilisi ilk üc kisi 100 ham puanla basvurmustu yani ilan geldiginde yerlesen arkadas pek yoktu ona ragmen 83 ile 4000 siralamalarla kapatti ayrica o zamanda cok fazla puan turu vardi
-
Yanılmıyorsam bu senenin ilk alımında da 7 puan türü vardı.İlk alımda 2015-2016 öğrencileri var.Şimdi yine 7 puan türü var ve sadece 2017 girişliler olacak ama bu senenin puanları ile pek ciddi alım olmadığı için yükselmesine neden olabilir.Açıklasınlar da kurtarsınlar herkesi varsayımlardan.
-
@nameless bende murakıplık için min 84-85 bandı olur diye düşünüyorum. dil sınavı olan 500 kişilik kyk 86 gibi birşeyle kapatmıştı bu 700 kişi de muhtemelen 84-85 arası olur herhalde. @keynesinabv dediğin gibi en büyük handikap 7 puan türü olması. İnsanların en kötü bir puanı yüksek oluyor.
-
@jbsay kyk da ingilizce degerlendirmeye tabi değil sadece tercih sebebi. O yuzden ing bilmeyenler de bilenler de basvurdu. Bddk da ingilizcesiz geçilmeyecegini bilenler basvurmamis olabilir. Kyk ankara da tek gun , bddk İstanbul'da 2 gun. Ve bddk baya maliyetli bir sinav istanbul disi icin. O yuzden bu ikisini kiyaslamak biraz anlamsiz gibi.
-
@shady1, içinde söyledi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
@jbsay kyk da ingilizce degerlendirmeye tabi değil sadece tercih sebebi. O yuzden ing bilmeyenler de bilenler de basvurdu. Bddk da ingilizcesiz geçilmeyecegini bilenler basvurmamis olabilir. Kyk ankara da tek gun , bddk İstanbul'da 2 gun. Ve bddk baya maliyetli bir sinav istanbul disi icin. O yuzden bu ikisini kiyaslamak biraz anlamsiz gibi.
Ayrica kyk test, bddk klasik. 80 ustu puani olsa bile bir cok kisi klasik snavdan korkar. Test dedin mi ama herkes toplanir
-
@shady1 hocam umarım sen haklı çıkarsın sonuçta hepimiz düşük kapatsın da farklı kişiler sınava katılsın istiyoruz ancak şahsi kanaatim 84-85 bandı murakıplık için.
-
@shady1 cok güzel analiz etmisin kardesim hepsine birebir katiliyorum en basta istanbul olmasi ne kadar issizlikte olsa yuksek puanli arkadaslarin basvurmamasina neden oluyor ankara daki merkez uzmanliklari zorlamayi tercih ediyorlar..
-
@shady1 umarım sen haklı çıkarsın fakat ingilizce sınavını geçemeyeceğini bildiği halde başvuran çok fazla insanın olduğu kanaatindeyim bu süreç insanı rasyonellikten uzaklaştırıyor ve bence bddk gibi güzel bir kuruma başvuru yapmaya kayıtsız kalamaz yeterli puanı bulunan bir insan ve Ankara’da olan iş teftiş Sınavında da gördüğümüz gibi sınava gelmese dahi başvuru yapan bir güruh var. Ama gönül ister ki puanlar düşük olsun.
-
sgb müfettişliğinin geleceğini hiç beklemiyordum, olumlu oldu. ingilizcem var ama ankara'da ikamet ediyorum. bddk'nun sgb'nin mi sınavına girsem karar veremiyorum. ne tavsiye edersiniz...
-
@keynesinabv haklisin dostum allah o güruhu bildigi gibi yapsin. Bunlardan her sey beklenir. Benim de temennim dusuk puanlilar sinav görsün. Hayirsi artik
-
@mrbrktk hocam bu sana kalmis bi karar. Ikisi de mufettislik ise nerde yasamak istiyosun, hangi alanda çalışmak istiyosun.... sana bagli yani. Ikisinin de mufettisligi iyidir diye düşünüyorum.
-
Sınavla ilgili daha önce girenlere birkaç sorum olacak dostlar.
- Her dersten kaç soru çıkıyor ?
- Klasik sınavdan kasıt nedir ? Kaymakamlık gibi boşluk doldurma mı olacak ? Yoksa özgün açıklama mı istenecek ?
- Derslerin konu dağılımları nasıl oluyor ?
-
@thorstein-veblen uzmanliklar icin bilmiyorum ancak gecen yil murakipliga girmistim iktisat maliye isletme finansmani dersleri bir aradaydi maliye den 2 soru olmakla birlikte 8 soru yogunlugu makro para banka total 10 soru vardi diye hatirliyorum.Ilk soruda 5 tane tanim aciklama vardi digerleri hep yorum yapmaya dayaliydi. Hukuk kisminda icra iflas ve anayasa yoktu , cezadan olay uzerinden bir soru ticaretten 2 ya da 3 soru , borclar medeni seklindeydi , muhasebe monografinin tamamini yaptirmiyordu ancak kayitlar hayli zorluydu. Mali tablolardan yorumlama vardi. Hatirladiklarim bunlar
-
Bugün de bir gelişme olmayacak galiba.
-
Açıklandı arkadaşlar
-
Puanlar 75'e kadar düşmüş inanılır gibi değil
-
Şaka falan olmalı bu
-
Üstelik kontenjanlarda dolmamış.
-
Murakip kontenjanı dolmamis saka gibi