Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@baraka
8 soru mu cevaplıyormuşuz -
@baraka genellikle bu tip sınavlarda verilen ilk cevap kabul edilir 2. cevap hiç yazılmamış gibi sınavınız değerlendirir.
-
@baraka İstenen sayıda cevaptan sonrakiler değerlendirmeye alınmayacak tüm soru kağıtlarının açıklamalarında yazıyordu gözden kaçırmış olabilirsiniz.
-
@bulut_xw İngilizce de mi 8 tane yazacaktık ?
-
Sınavı Değerlendirmenin Vakti Geldi Diye Düşünüyorum.
İKTİSAT
Yapısal Reform, KGF, Korelasyon soruları Toplam 45 Puan.
Beş Kavram sorusu, Enflasyon Yorum sorusu, İkame Esnekliği, Alan Ekonomisi ve Öğrenme Eğrisi 55 Puan.
***55 Puanlık yerin nispeten Orta seviyede olduğunu düşünüyorum. Ancak, 45 Puanlık kısmın zor olduğunu düşünüyorum. Tabi ki de bir çok insan yorum yapmıştır, ancak okuyacak insanın "Kanaati" çok önemli diye düşünüyorum. 45 Puanlık yere Salt bilgi yazan KPSS Adayı olmayacağının umarım Farkındalardır...!MUHASEBE
Ortalamanın bir tık üzerindeydi sorular. Ayrıca Uzun olmasından dolayı, Ortalamının 2-3 tık üzerine çıktığını söylemek doğru olur diye düşünüyorum. 3 Puanlık soru için Hisse senedi Alımı, Karşılık ayırma ayrıca satışını sorup 4-5 kayıt üst üste yaptırıp 3-5 puanlık sormaları bence eleştiri konusu olmalı. Muhasebesi çok iyi olanla orta seviye olan arkadaşı kolay ayrıştırılamayacağı Bir muhasebe sınavı olduğunu düşüyorum.HUKUK
Maça 1-0 yenik başlamak kavramı çuk oturur diye düşünüyorum Hukuk bölümü için. Çünkü, Cepte puanla başlanılmayan tek bölümdü, Kolay soru yoktu bence. Olaylar karmaşık ince düşünülmüş. Sözleşmenin türü sorusu "Alacağın Temliki" çok ince bir soruydu. Ayrıca Ticaret Hukuku sorusunda "Azınlık olarak belirtilen ancak davranışı azınlık mı pay sahibi olarak yaptığı belirtilmeyen, Malukat sorusu daha net olabilirdi"İNGİLİZCE
Cümleler Profesyonelce hazırlanmamış. Sanki translate aşamasında Cümle düşüklüğü oluşturuyordu. Ancak yine de standart düzeydeydi. Ortalama İngilizcesi olan biri için Diğer bölümlere nazaran daha sert ve keskin değildi.Gelelim Sonuç kısmına, Puanlar kıt verilirse, Bence mülakata kalan kişi sayısı 10-20 bandında olur.
Çünkü çevremdeki bir çok kişinin, iyi puanlara sahip olmasına rağmen bir bölümden illa sorun yaşadığını ve kritik olduğunu biliyorum.*Ayrıca, Her dersten 60 şartı sağlansa bile 70 barajına takılacak bir çok insan olabilir. Çünkü, cepte denilecek ve 90-95 bandında puan alınacak ders kolay kolay olduğunu düşünmüyorum. 60 ile geçilen der kompanse edilme konusunda puan olarak sorun yaşanabilir. Tabi ki, bu varsayımların hepsi kıt puanlandırma olur, Zaten böyle bişey olursa. Yeni ilan hazırlıklarına başlamıştır BDDK
-
@sucuklu_oralet hocam onun alacağın temliki olduğuna emin misin borcun dış üstlenmesi olabilir mi
-
@bulut_xw evet öyleydi yazıyodu kagitta ama unutuyo insan bir süre sonra
-
@sucuklu_oralet alacagin temliki degil o borcun nakli olacak. Azinlik sorusunda da pay sahibi azinlik oldugu icin azinlik hakki olarak yonetim kurulunda temsil edilme talep ediyor diyordu. Bunun icin esas sozlesmede ongorulmesi lazim diyecektin. Kpss tayfasi icin uzucu bir sinav, ekonomi ile ilgilenen kisiler icin keyifli bir sinavdi diye degerlendirme yapmak daha dogru olur
-
@black gözetmenlerden biri en yüksek puani aldığınız bir soru silinir büyük ihtimal dedi ama daha önce sınava girenlerden bilen varmi diye sordum.sizin dediginiZ gibiyse daha iyi
-
Murakipliga katilim nasildi arkadaşlar bizim sinofta sadece 3-4kisi yoktu . Sasirdim bi yarisi gelmez diyodum
-
@bizedemilololo aynen göZden kacti ilkinde maaleseff
-
Borcun dış üstlenilmesi yanı borcun devriydi o soru alacağın temliki değil.
-
@unstoppable Bende Borcun dış üstlenilmesi yaptım, ancak sonradan kafama çok takılmıştı. Diğer şirket bankadan alacaklımıydı acaba dedim. Eğer borcun dış üstlenilmesi doğruysa ben içerideyim o zaman
-
@sucuklu_oralet hayırlı olsun size mülakat diyeyim o zaman
-
@unstoppable öyleymiş ben de burda öğrendim. benim için kötü oldu emin olmadığım tam da iki Tane vardi.
-
@baraka ben bu sınava girmedim iş müfettişlik sınavında dediğim şekilde yapılacağı söylendi daha doğrusu soruda özellikle uyarı olarak yazmışlardı. Diğer türlüsü de mümkün ama biraz gaddarca olur sonuçta bilerek yapılmamıştır yapan kişi bilse en iyi bildiğini cevaplar diğerini yapmaya hiç uğraşmazdı.
-
@baraka kısmet diyeyim artık
-
@bulut_xw neyse artık hayırlısı diyelim
-
@black aynen öyle artık kısmetimize ne verirlerse razı olcaz
-
O soru evet borcun temliki olacak .
Yazılı olacak
2 sözleşme olacak
Sözleşmenin biri borcu devreden diğeri devralan ile
Diğer sözleşme ise borcu devralan ile alacaklı arasında olacak
Alacaklının kabulü olmazsa geçersiz olur . Bla bla bla. Ayrıca benim fikrim murakıplığa girdim ben . En kolay sınav hukuktu daha sonra muhasebe biraz ingilizce bilene ise en kolayı aslında ingilizcedir en zoru ise ilk oturumdu.