Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@shady1 hocam bence ilk oturumda herkes birşeyler yazdı ve geldi hukuk cumartesi olsaydı pazar daha az insan olurdu diye düşünüyorum
@bankacıkız bana göre en kolayı iktisat-finans oturumu sonra muhasebe idi en zoru hukuktu ingilizcede ise bilene çok kolaydıda işte -
@bankacıkız çek ile ilgili soruda çeki hamiline yazılı olarak mı değerlendirdiniz ?
Genel kurulda alınan yönetim kurulu üyelerinin şirketle işlem yapma yasağı hakkındaki ortaklardan birinin açtığı davayı genel kurul kararının butlanı davası olarak mı değerlendirdiniz ? -
Önceki bddk sınavına girenler daha kolay diyor. Ben sınavı pek kolay olarak değerlendirmiyorum. Son spk sınavı ve exim sınavında mülakata kaldım ve İngilizce dışında diğer bölümler başa baş bir sınavdı. İktisatta KGF ve İstatistik sorusu zaten yüksek bir puanı bilginiz yoksa götürüyor ve barajı geçmek için yanlış yapma lüksünüz kalmıyor. Muhasebe aşırı uzun ve yorucu yapılabilir ama süre ilerledikçe baş ağrıyor okuduğunu anlamıyorsun ya da işlem hataları oluyor. Hukuk ortalama idi ama bir ara muhasebe mi çözüyorum dedim. Sürekli çeki al bankadan tahsil et yok anonim şirket payı hissesi vs. İngilizce kolaydı açıkçası yds 40-50 bandı rahatlıkla yüksek puan çıkartabilirdi. Tür : Korkunçlu Yorucu İmdb : 6.5
-
Kolaydı diyen arkadaşlar, sonuçlar açıklandığında kolay dedikleri oturumlardan kaç aldığını belirtirlerse sevinirim
-
@erkan bence geçen sene girenlere kolay gelsinin sebebi +1 yıl hazırlanmaları tecrübeli olmalarıdır olsa olsa sınav gayet belli bir standarttaydı
-
@maxmin sınav geçen seneye oranla her haliyle zordu. Iktisat finans oturumu genelde yoruma dayaliydi. Yorum tarzı sorular her zaman için tehlikelidir. Tamam herkes mutlaka birşeyler yazmıştır ama buna kolay gözle bakılması başlı başına bir hata olur. Umarım herkes emeginin karşılığını alır.
-
Bddk hukukta israrla yorum sormaktan vazgecmiyo. Kese direk bilgi sorsaydi. Muhasebede bu kadar cok sormalarni da anlamiyorm. Bi soruda 5 kayit istiyo ama sadece 5 puan sorunun degeri . Insanin uğraşası gelmiyor.
-
@shady1 hocam iktisat-maliye-hukuk oturumlarından anlaşılan kurum teoriyi pratiğe dökme konusundaki yeterliliği ölçmek istiyor
-
@maxmin evet çek hamiline yazılı bir çekti
-
@maxmin doğrudur hocam butlan olmalı çünkü kanunen yasak yönetim kurulu üyelerinin şirketle işlem yapmaları
-
@maxmin çok doğru bir tespit . Ayrıca bilgisi tam olan adama ne şekilde sorulursa sorulsun kolay gelir . VİCE VERSA
-
@maxmin bunun tek sebebi var bana göre ; herkes ilk oturumda bişeyler yazdı belki doğrudur ama yazdıklarından emin olan kaç kişi var, hukukta belki zorlandı insanlar ama yapamadığını gördüler hiç olmazsa . Yapamayan farkında ve beklenti içinde değil hiç olmazsa , o yüzden hukukun sonradan olması daha iyi oldu. ilk oturum en tehlikeli olan oturumdu bence .
-
@bizedemilololo ben hiç dikkat etmedim .Istenilen sayı dışındaki soruların cevaplanması hiç mi dikkate alınmayacak? Ben soru sayısına bakmadan cevaplayabildigimi cevapladim sorun olur mu ki..
-
Murakıplık sınavında kgf sorusu ile alakalı düzeltme yapılmış ama bazı sınıflarda bilgi verilmemiş yani düzeltme olmamış. Konu hakkında bilgisi olan var mı ? Bizim sinifta yanlış baskıyı düzeltmek için gelen olmadi fakat diğer sınıflarda kamu garanti fonunu kredi garanti fonu diye düzeltmişler. Bunun için itiraz vs nasıl yapılır grupta başka muzdarip arkadaşlar varsa bir toplanıp hep birlikte itiraz etseler ya da konu hakkında bilgi alıp kurumdan en azından cevabın olduğu kadarı ile doğru sayılması için baskı yapılsa nasıl olur?
-
@ftm Seçmeli cevaplı olan her sınav kağıdının önündeki açıklama kısmında yazıyordu. Bazı kişiler açıklamaların aynı olduğu düşüncesiyle açıklama kısımlarını tekrar tekrar okumadı. 4 cevap isteniyorsa 4'ten sonrakiler değerlendirilmeyecek. Aynı şekilde müsvettelerdeki bilgiler de hiç bir şekilde dikkate alınmayacak.
-
@shady1 bizede dün hukuk sınavından once duyuru yaptılar . kamu GF veya kredi GF, ikisinide kabul edicez dediler
-
ne zaman açıklanır geçen senelerden bir fikri olan varmı kişi başı nerdeyse 10 sayfa cevap kağıdı var zor olur heralde okumak
-
@baraka 20-30 gün arası olur muhtemelen geçen sınav nisan ilk haftasonu olup mülakatlar mayıs ilk hafta içi olmuştu. 1 hafta öncesinden belli oluyor sınavlar yani 23 günde okundu diyebiliriz ama bilişim ve hukukçular daha önce okunmuştu sanki benim yazdığım murakıplık için.
-
@baraka murakıplık geç okur yıl sonu denetimden vakit kaldıkça okuyorlar 3-4 haftadan önce okunmaz
-
@oguzhan24 sonuçlardan bu kadar kısa süre sonra mülakatı yapıyorlar mı bilmiyorum bu kadar hızlı davrandıklarını