Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
Uzmanlıkta maliye ve iktisat sorsalarmış keşke biraz
-
@snc61 ne sordular hocam uzmanlıkta
-
Bddk uzman yard. Ingilizce kolay degildi arkadaslar yds 45 ile yapamadim sahsen. Alanim cok iyi gecmesine ragmen ing. De tokezledim. Ayrica bddk uzman yard. Icik katılım yuzde 50
-
Isletme maliye oturumunda yuzde 66 isletme sorulmuştu. Muhasebe oturumu da kolay denemezdi
-
@xenonx kolay bi monografi vardı 50 puanlık yevmiye kaydı ve anali vardı analizin bi sorusu zordu. Hukukta hep tanım sorulmuştu en iyi geçen oydu kendi adıma. Finans maliye ikt için de borç mu verirsin ortak mı olursuna dayanan saçma bi soru dizisi. Örnek olay üzerinden kar hesaplama ve bir sürü yorum sorusu genel olarak hep yorumdu ve ikt maliye bilgini kullanmadan
-
Bankacılık uzman yardımcılığı (bankacılık alanı) için girdim. Gayet sade ve klas sınavdı. Sorular güzeldi. Özellikle muhasebe çok kolaydı. Hukuk orta seviye. İktisat-maliye oturumunu biraz yoruma dayalı yapmışlardı ama iyiydi. İngilizce oturumu 10 cümle çevirisi. Olmayan ingilizcemle ben bile 5-6 tane anlamını çıkararak çevirmeyi başardım. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Ayrıca şuna da değinmeden geçemeyeceğim. BDDK'nın sınav organizasyonunu çok beğendim. Öğrencilere değer verdiklerini resmen gösteriyorlar. Güler yüz, hoş sohbet ne dersen var. Vallahi tebrik ediyorum. Böyle devam etmelerini dilerim. Biraz ingilizcem daha olsa bu kurum için varımı yoğumu ortaya koyardım ama yine de sınav güzel geçti bakalım artık sonumuz ne olacak.
-
@shady1 valla ben üniversite de bu kadar beyin patlatmadım ellerim nasır tuttu.
-
@thorstein-veblen ciktik basim agridi ya bu kadar cok soru ne diye soruyosunus hayret bi sey ya
-
Bankacılık Uzman Yardımcısı Bankacılık Alanı
Muhasebe Soruları
1- Tablo verilmiş. Hesaplar var. Buna göre gelir tablosu ve bilanço düzenleyin. (50 Puan)
2- a) belli veriler verilmiş. Aktif karlılığı soruyor?
2- b) Cari Oran ve Net işletme sermayesi nedir?
3- Bankadan 750.000 lira kredi çekilmiş. Banka %1 komisyon kesiyor. Şirket aylık mali tablo düzenliyor. Faiz oranı %24 ve vade 3 ay. Her ay sonu için gerekli kayıtları yap.Hukuk Soruları
1- Tüzel kişiliği sona erdiren haller?
2- Sözleşme serbestliği nedir? Sınırlandıran durumlar nelerdir?
3- Anonim ortaklıkta yönetim kurulunun yapısı nasıldır?
4-Aşağıdaki kavramları cevapla.
a)Suç ve cezaların kanuniliği ilkesi
b) Kıymetli evrak
c) Konkordato
d) Dürüst Resim ilkesi
e) Kesin Hesap Kanunuİktisat-Maliye Oturumu
1- Tekne üreten şirket var. Maliyetler verilmiş. Satış fiyatı vs verilmiş. 7-8 tane alt başlıkta soru var. Muhasebe karı, iktisadi kar, üretim maliyeti, alternatif maliyet, hasıla vs gibi sorular var.
2- Yorum sorusu.
Fon yöneticisi olarak kredi mi vermek istersin yoksa şirkete ortak olmak mı?
Şirket yöneticisi olarak kredi mi almak istersin yoksa ortak almak mı?
Maliye bakanı danışmanısın. Özkaynakları artırmak istiyorsun? Neler önerirsin?
3- Zorunlu Rezerv Oranı politikasının amacı nedir? TCMB son yıllarda bu konuda ne gibi yenilikler getirmiştir? Zorunlu rezerv oranı enflasyonu önlemede bir fonksiyon mudur? Zorunlu rezerv oranu bankalar üzerindeki etkisi nedir? -
Seneye gireceklere hayrımız olsun şimdiden
-
@alicnplt94 Murakiplik soruları bankacılık uzmanligina göre daha zormuş .gerek maliye iktisat(mikro dışında )gerek muhasebe alanında sorular zordu acikcasi
-
Ben murakkıplık ilk oturumdan sonra istanbul işini turistik geziye çevirdim,daha da bddk nın önünden geçmem
-
Murakıplık sorularını da paylaşıyır mısınız
-
Kurum sınav organizasyonu kesinlikle müthiş başka yerde daha görülür mü bilmiyorum 2 kez kumanya ile aç bırakmadılar sağolsunlar sınavda aileleri arkadaşları gelenlerede dağıtmışlar , hesap makinesi dağıtıldı yine unutanlar için , sınav anında kişisel su gibi bir ihtiyacı olan var mı diye sordu gözetmen , nasıldı sorular vs diye sormalarıda takdir ettirdi klas bir kurummuş
Ben murakıplık için girdim sorulardan hatırladıklarım
İktisat - maliye - finans
-
alan ekonomisi ve öğrenme etkisi
-
ikame esnekliği ve buna göre üretm fonksiyonları çeşitleri
-
Fonksiyon vermiş 5 işçi kullanılmış Apl ve mpl
Soruluyordu -
yapısal reform nedir gsyh hasılaya etkisi sürdülebilir büyüme vs üzerinden anlat
-
kamu güvence fonu nedir nasıl uygulanır maliye politikası açısından nasıl değerlendirilebilir etkisi ne olmuş
-
eylül ayı tüfesini vermiş enflasyonu - ülkemizdeki durumu sebeplerini sonuçlarınıpara politikasını vs anlatınız
-
korelasyon sorusu vardı tablo falan vardı
-
4-5 tane şey vermiş tanım istiyor
Sanal para
Hirschman hırfandall endeksi
Rezerv opsiyon mekanızması
Çıktı açığı
Hatırladıklarım bunlar
-
-
@alicnplt94 Sermaye tutarını kaç buldun Hocam ?
-
Kuruma tesekkur ediyoruz düşünceli hareketleri ve anlayişli olmalari nedeniyle. Insanlara yiyecek dağıtmalari takdir edilesi.
-
Murakıplık için konuşursam ; İktisat - Maliye- Finanstı ilk oturum ama şahsen ben bir tane maliye sorusu göremedim. İki üstte yazan arkadaşın sorularından sadece birinin sonucu ayrıca maliye politikası açısından değerlendirin demişlerdi. İktisattan insan bir IS-LM-BP bekliyor ne bileyim para ve maliye politikaları yatırım tasarruf vs vs ama üretim fonksiyonları sorusu dışında iktisat daha günceldi. Hele o kgf sorusu Muhasebe oturumunda da afedersiniz ama sınavda nasıl işkence ederiz diye düşünmüşler. O kadar çok soru vardı ki monografi sorsa en az iki tane yapardım. 3 puanlık soru nedir arkadaş sor 4-5 tane adam gibi soru. Sırf bilgi ölçelim her yerden soralım mantığıyla totalde 15 soru vardı ve hepsi en az 3-4 yevmiye kaydı ile çözülüyor hesap yapıp kur buluyorsun faiz hesaplıyorsun vs vs. Yani gereksiz şekilde soru sayısı fazlaydı. Bakalım yarın ne olacak.
-
-
@baumol yanlış hatırlamıyorsam 240.000 idi hocam.
-
Zaten ben J yi bir gördüm dedim hayırlı işler. @shady1