Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@shady1 kardeşim ilk defa mı girdin geçen sene de aynıydı. Ben hayatımda ilk kez sınav sonrası kizarip başım ağrıdığını hatırlıyorum
-
-
murakıplıga gitmedim, su kgf sorusunu merak ettim yazar mısınız tam olarak cevaplamaya calısayım.
-
@ekon
benim de beynim yandığından tam hatırlayamıyorum ancak şöyle bir şeydi galiba.kgf nedir?
kredi verilmesi ve üzerindeki etkileri nelerdir. kgf yi maliye politikası açısından değerlendiriniz. -
"Kredi sistemine etkileri nelerdir?" hocam o. Onun dışında doğru @bulut_xw
-
Bu sene hukuk sorularini tubitak hazirlamis heralde
-
@terkiphatasi ne sordular Hocam
-
Olay sordular hep hukuk fakültesi final soruları gibi beş tane tanım var ihtiyati haciz , iflasın ertelenmesi, anonim şirkette risk tespit yöntemi, genel işlem
-
BDDK organizasyon konusunda hep en iyisi oldu girdiğim sınavlarda.. ama iş kağıtları okumaya gelince şu ana kadar gördüğüm en kıt kağıt okuması yapıyorlar.. 35 murakıptan 30u sınavı geçer, 10 tane de kadroya alırlar
-
@keymarsh ortalama kaç günde açıklanıyor hocam sorular ?
-
BDDK uzman yardımcılığı alanından girdim bizim alanda çok zorlayıcı soru yoktu. Sorular saçma veya anlaşılmaz da değildi. Sınav organizasyonunu ben de çok beğendim. Sabah öğle aç bırakmadılar, hesap makinesi, tükenmez kalem ve su destekleri takdire şayandı bence. Sınav ortamında hiç kasıntı yoktu o kadar ki okulda herhangi bir vize sınavına girer gibi hissettim. Ayrıca sınav sırasında erken bırakan bazı adaylara bizzat destek cümleleri sarf etmeleri 'gözüme toz kaçtı galiba' hissi uyandırdı.
Bir dahaki ilanda gereken önemi vermeyi düşünüyorum. Hatırladığım soruları da yazayım ilgililerine faydamız olsun.İlk oturum Muhasebeydi ve 90 dakika süre vardı 3 temel soru 1.si 50 diğerleri 25 er puan idi.
1-Aşağıda bazı bilgileri verilen A işletmesinin Gelir Tablosu ve Bilançosunu çıkarınız. Soru işreti olan tek kalem Sermaye hasabıydı.
2- a-) Bazı oranlar verilmişti hatırlayamadım onula ilgili yorum sorusuydu neyi ifade eder gibi.
b-) Cari oran ile başka bir oran vardı yine yamulmuyorsam yorum istiyordu.
3- İşletme 1 Eylül 2017'de 750.000 TL lik kredi çekiyor %24 faiz 3 ay vadeli. Krediyi alırken banka %1 komisyon kesiyor. Aylık finansal tablo düzenliyor. Buna göre;
a-) Kredi alınmasına ilişkin kaydı,
b-) Eylül ve Ekim ayına ilişkin kayıtları,
c-) Kredinin geri ödenmesine ilişkin kaydı yapınız.İkinci oturum Hukuktu ve 75 dakika beş tane tanım ve açıklama, bunlardan Dördü cevaplandırılacaktı. Sorular 25 er puandı.
1- Sözleşme serbestliği nedir, kısıtlandığı konular nelerdir.
2- Tüzel kişiliği sona erdiren durumlar nelerdir.
3- İdari sözleşme nedir, uyuşmazlıkları nerede hangi dava türüyle çözümlenir.
4- TBMM'nin bilgi edinme ve denetim yolarrı nelerdir kısaca açıklayınız.Üçüncü oturum iki saatlik öğle arasından sonra Maliye-İşletme idi, 1 saat 45 dakika soruların puanlamalarını hatırlamıyorum tam olarak.
1- Çeşitli tanımlar(15 puan)
-Stratejik planlama nedir.
-Performans değerlendirmesi nedir.
...
2- Personel yönetimi nedir, Klasik Personel Yönetimi ile İnsan Kaynakları Yönetimini karşılaştırınız.
3- Örgüt iklimi nedir.
4- Örgüt iletişimi ve örgüt iletişimini etkileyen unsurlar nelerdir.
5- Vergilendirmenin Gelir, İkame ve Mali etkisi nedir. Örnekler vererek açıklayınız.
6- Yönetim yapısı nedir gibi bir şey vardı.
7- Etkin bir denetim sisteminin unsurları nelerdir yazınız.Dördüncü oturum da ingiliÇÇe idi ve 60 dakika. 10 tane kısa ve orta uzunlukta İngilizce cümle Türkçeye çevrilecek. Yamulmuyorsam yine 9'u ekonomi, ekonomik veriler ve ekonomik yorumlar ile ilgili idi. Birisi de malına zarar vereceği endişesiyle öğrencilere kiraya vermeyecek olan mülk sahibi idi
-
@thorstein-veblen 21-30 gün
-
Herkes iyiydi diyor, soru kalitesi o kadar düşmüş ki, tabi kolay olur,, Spk nın 10 katı daha kolaydı, İngilizcesi zaten to be fiili gibiydi. Bir dakikada biter. Farkettim de kalifeye bakmıyorlar inanın. Biz geçen alımda neyimiz eksikti? Yds vardı sorular nasıl ağırdı şimdi bu kolaylığın altında da başka şeyler var,, ne bilmiyorum ama ben ülkemde böyle kalitenin düşmesine üzgünüm.
-
@criminalawyer siz heralde hukuktan veya uzmanliktan girdiniz murakiplik için ingilizce dışında sorular gayet kaliteli ,zor ve bence spk dan da daha ağırdı
-
@blackmirror evet hukuktan çok kolaydı, ben bunun göstermelik bir sınav olduğunu düşünüyorum, mülakatlar sonuçlanınca görürsünüz, herkes için hayırlısı
-
Murakiplikta turkceden ingilizceye ceviriyi bile kaldirmis bddk daha ne yapsin
-
@shady1 hocam Geçen alımdaki kişiyi gördüm gözetmendi dedim bunu mu aldınız mıymıntı, neye üzülüyorum biz kaliteli ve milletini seven örgütlerle bağı olmayan Çalışkan Türk gençleri emekleri gidiyor heba oluyor ışığımız sönüyor
-
@criminalawyer cok haklisin hocam
-
İngilizce bundan daha kolay olamazdı herhalde
-
- Oturumdan çıkınca kendimi kaptırıp 8 yerine 10 soru cevapladigimi farkettim.3 saat sinav sürünce secmeli falan olayını unuttum.nasıl bir uygulama yaparlar kağıdı okurken.tabi hepsi dogru degil cevaplarimda salladıklarim varr