Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
-
@shady1 Peki olay sorulan soru hangi hukuk dalından sorulmuştu arkadaşım ?
-
@bankacıkız ticaret borçlar medeni
-
@shady1, içinde söyledi: Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu Personel Alımı 2017-2
@bankacıkız ticaret borçlar medeni
Medeni yerine ceza yazmaliydim. Medeni bilgi cunku.
-
Hala bir bilgi yok değil mi? Hangi gün hangi oturum var,sınavlar kaçta başlayacak?
-
@shady1 teşekkür ederim gerçekten çok faydalı şeyler öğreniyoruz sayende Peki bir sorum daha olacak , olay soruları çok karmaşık mı oluyor yoksa , testlerde çıkan olay sorularını yapabilen kişi oradaki olay sorularını yapabilir mi ?
-
@bankacıkız cok karmasik degil testlerde olan seyler ama can sıkıcı
-
@shady1 sınav sorularını sıkıcı diye nitelendirmek de değişik bi bakış açısı doğrusu, zor,kolay, karmaşık, sade diye nitelendirmeleri duymuştum ama sıkıcıyı duymamıştım :):):):):):):)inşallah bu kez eğlenceli sorular denk gelir size
-
Bence şair burda sınav sorularının sıkıcı olduğunu belirtirken zor olduğunu ima etmeye çalışmış, mecazı mürsel yapmış şair :):):):)
-
-
-
Muhasebe nasıl olur monografi mi kayıt mı . Mali tablolardan sorular nasıl geliyor mesela cari oranı hesaplatma gibi mi ?
-
Murakıplıkta hangi oturumun hangi gün olacağı belli değil heralde.
-
@seydialireis arayanlara gercekten hala söylemiyorlar mi
-
@shady1 bilmiyorum kardeşim, aramadım.
-
İngilizce Çevirisi Var Diye Başvurmadım Açıkcası, Sınava Girecek Arkadaşlara Şimdiden Sonsuz Başarılar.
-
@kilcal, içinde söyledi: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
Murakıplık cumartesi sabah 09:30'da iktisat-maliye-finans ile başladı 3 saat sürdü yukarıdaki arkadaşa ek olarak bir tane istatistik bir tane de finans sorusu vardı net nakit akımlarını bugüne indirgemekle ilgili basit bir soruydu. Muhasebede beklendiği gibi komple monografi gelmedi, daha çok yevmiye kaydı ve oran analizi ve de yorumlanmasına yönelikti..ki bence Full monografiye göre kolay gözükse de kayıtlar kafa karıştırıcı biraz zorlayıcıydı, ezbere gidermiyordunuz öyle şak şak düşünüp bulmak gerekiyordu, o da öğleden sonra 3 saat sürdü. Yarın hukuk ve İngilizce sınavına girecek arkadaşlara başarılar.
kopyala yapıştır
-
@t-r-malthus, içinde söyledi: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)
Hukuk sorularini hatirlayabildigim kadarıyla yazmaya calisayim,
1-A)Kanunlarin lehe uygulanmasi ilkesini açıklayınız.
B)2014 yilinda cezai mueyyidesi 4 yıl olan 2 yillik uygulanacak kanun yururluge konulmustur. Kemal 2015 yilinda bu kanunun taniminda bulunan fiil dolayisiyla hükümludur.2017 yılında lehe kanunlarin kendisi hakkinda uygulanmasını talep etmiştir. Mehmet ise 2015 yilinda bu kanun kapsaminda işlediği suçtan ötürü ancak 2017 de yakalanabilmistir.Kemal ile Mehmetin durumu?
2-ABC A.S nin üyeleri A isimli üniversite öğrencisi, B isimli ilkokul mezunu ve C tüzel kisisidir.Sirket C tuzel kisisinin atadığı D isimli temsilci aracılığıyla ticaret siciline tescil islemini gerceklestirmistir.
A) A, B, C kisilerini yonetim kurulu uyeligi acisindan inceleyiniz.
B) A diger ortakların muvafakatini alarak ABC A.S ile ayni X isimli baska bir sirkette calisacaktir(kurucu ortagi olacaktir-kuracaktir-yonetim kurulunda gorev alacaktir) durumunu irdeleyiniz.
C)
D)3)X A.S. Kurulus sozlesmesinde, heryil koyulan sermayenin %8 oraninda faiz odemeyi taahhut etmiştir.
A)Yil sonu geldiğinde ortaklar faiz paylarini talep etmislerdir.Durumu irdeleyiniz.
B)X A.S nin %21 pay sahibi ortagi mehmet bey bilanconun onaylanmasini ertelenmesini talep etmiştir.Yonetim kurulu uyesi B boyle bireyin mumkun olamayacagini soylemistir.Mehmet bey konuyu dava edeceğini belirtmistir.3)16 yasindaki ayirtim gucune sahip Ayşe, ogretmenine kazarak ders çıkışında onun arabasini cizmistir.Soz konusu durumu irdeleyiniz.
4)Aysenin Burcuya 02.05.2015 tarihinde muaccel olmus bir borcu vardır.Soz konusu bircu Ayse iyiniyetli olarak 20.08.2015 tarihinde borcunu ödemiştir.Daha sonra borcun zamanasimina uğradığını hatirlamistir.Ayse nin arkadasi Berfin Ayseye uzulmemesini ödediği parayi sebepsiz zenginlesmehukumlerine gore geri alabilecegini soylemistir.Olayi inceleyin.
5)Yokluk,butlan,iptal edilebilirlik kavramlarini karsilastirmali olarak aciklayiniz.
Her zaman ki gibi hatirlayabildigim ve uydurabildigim kadariyla yazdim ifadeler birebir ayni olmasada mumkun olduğunca yakin sanıyorum.
Genel olarak sinavda insani cok zorlayabilecek sorular yoktu, gerçekten insan oldugumuzu hatirlattilar sinav kagidini verdiğinizde bi nasil gecti umdugunuz gibimiydi sorusu bile mutlu etti insani.ingilizce sinavinda hatta 1 ceviri ki ingilizceden Türkçeye nin 7. Sorusu, Türkçe'den ingilizceyeninde ayni sorusuydu yani cevap mevcuttu.Bazi cümlelerde tuhaf kavramlar vardi onun disinda sikintili değildi.10 ar sorudan 20 toplam soru sayisi, cümle çevirisi.
kopyala yapıştır, daha önce paylaştım ama sorular bulunamadı ise
-
şimdi bir şey sormak istiyorum ben bu ilanda belirtilen sayı kadar kişi alınacağı kesin midir acaba? yoksa yine geçen seferki gibi adam beğenmeyip 3-5 kişi mi alacaklar bu kadar kendimi hırpaladığıma değecek mi çok merak ediyorum
-
@gerha canlari kaç isterse o kadar alırlar. Hiç almayabilirler bile hocam
-
Arkadaşlar, Yıldız'a yakın tek gecelik kalabileceğim otel ya da pansiyon yeri bilen var mı acaba?