22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
-
@otuzyılsavaşı neye yazdım bunu? Cidden aleni beyan et:
1 kendini övmek
2 bizleri kucumsemek
3 ogut verme kivamina getirmek
su yazdigini neye yazdin Allah icin acikla. Bol gulucuk atarak da yumusatmaya calismissin da amac?? -
@deniz_iktisat (yazdım=yazdın)
-
@kilici
eksikleri görmek için güzel olur,orijinal sorular olur vs lakin ben not çıkarmaktan , konu tekrarı yapmaktan ve hemen hemen tüm çıkmış sorulara bakmaktan pek zaman bulamıyorum
gy-gk denemeleri güzel oluyor ama..lanet olası gy -
@otuzyılsavaşı geçen sene ben de hiç deneme çözmemiştim. Bu sene çözeceğim. Bakalım bir de böyle deneyelim.))
-
@veblenist
inşallah böylesi daha iyi olur hocam ben de konu tekrarıma döneyim:) -
@veblenist, içinde söyledi: 22 - 28/29 Temmuz 2018 KPSS A Grubu Sınavı
@otuzyılsavaşı geçen sene ben de hiç deneme çözmemiştim. Bu sene çözeceğim. Bakalım bir de böyle deneyelim.))
Nasilsa her sene giriyoruz . Seneye planin ne dostum
-
@shady1 Ahaha onu konjonktüre göre karar vereceğim
-
@otuzyılsavaşı vallahi hocam soru çözerek birçok şey tekrar ediliyor aslında ama benim hep aklımda tekrar edilmeyenler ne olacak sorusu kalıyor. Merakla bu seneki akıbetimi merak ediyorum.))
-
@veblenist son kpss olmasi dileğimle
-
@veblenist
doğru diyorsun hocam hatta daha zevkli oluyor,kalıcılığı artırıyor lakin aklına takılan o soruyu bertaraf edebilmek için de sürekli tekrar gerekiyor.sorular bir yerden sonra birbirini tekrar ediyor...inşallah güzel olur hocam akıbetin-akıbetimiz :)) -
@deniz_iktisat bana selam atmışsınız ancak beni karıştırdınız sanırım, eyüp benim nick adım gerçek adım değil.
-
Herkese merhabalar, kolaylıklar diliyorum. Maalesef sınava 25 gün kaldı ve ben maliyeye hiç bakmadım. Bu süre zarfı içinde maliyeden 20 net yapabilmek için ne yapmalıyım? Sizce yetişir mi? Nereden nasıl başlasam
-
@puantie themis maliyeden 1 konu bitirin arkasından 4t den onun sorularini cozun yetisir baska dersle probleminiz yoksa
-
@puantie Eğer imkanınız varsa video ders izlemenizi tavsiye ederim hatta yer yer hızlandırarak videoları, kısa zamanda fazlaca konuyu hatırlamış olursunuz.
-
arkadaşlar iktisat ve maliyedeki gelir ve ikame etkilerini nasıl ayırt edebiliyorsunuz ? Bir yerde boş zaman tercih etmeye ikame etkisi derken bir yerde gelir etkisi diyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
-
@rintintin maliye de vergi dolayısıyla kişinin gelirindeki azalma oluyor kişi gelirini vergi öncesi duruma getirmek için daha çok çalışmayı tercih ediyor bu maliye deki gelir etkisi oluyor. Iktisatta ise kişinin geliri belirli bir noktaya gelince gayrı yeter deyip calismamayi dinlenmeyi yani boş zamanı tercih ediyor bu da ikame etkisi oluyor. Umarım anlatabilmisimdir.
-
@kussesi yani maliye de geliri azaldığı için daha çok çalışıp bunu telafi etmek var bu gelir etkisi oluyor. Iktisatta ise belli gelir düzeyini yakalama sebebiyle artık boş zaman çalışmaya tercih ediliyor yani ikame ediliyor yani ikame etkisi doğuyor.
-
teşekkürler hocam aynı bu anlattığınız gibi biliyorum bende. Ancak şuan önümdeki kaynakta ''işgücü ücret artışına karşı daha çok çalışarak boş zamanından vazgeçmiştir, buna işgücünün ikame etkisi denir'' diyor. boş zamanı tercih etmesine de gelir etkisi diyor. Çorba oldu bunu okuyunca
-
@rintintin benim de kafam karıştı şu an yanlış mı anlattım, bir daha düşüneyim
-
@kussesi erdal ünsal a baktım. "Ücret artınca boş zamanın alternatif maliyeti artar kişi daha az boş zaman talep eder. Buna ikame etkisi denir. Öte yandan ücret artınca kişinin geliri artar ve daha fazla boş zaman talep eder. Buna da gelir etkisi denir."