Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
-
@paretooptimal meşru müdafaa, zorunluluk hali, haksız tahrik vd. idi.
-
@paretooptimal buna puanım yetmedi bi dahakini kaçırmam artık olursa verdiğin bilgiler için teşekkür ederim umarım istediğin sonuca ulaşırsın:)
-
@seydialireis onları da yazdım ama internette bir öyle yazmıyor kitaptan bakmadım da doğrudur hocam.
-
@kazm teşekkür ederim kamudan barajı geçersem okur gibi de hayırlısı
-
@satrab ceza sorumluluğunu kaldıran yada azaltan nedenler nelerdir ? Soru bu şekildeydi açıklama yapılması gerekmiyordu.
-
İktisat-maliye-özel hukuk olarak girdim çok yüksek kapatır heralde herkes yapmıştır diye düşünüyorum 32 kişi neye göre ayrıştırılcak acaba
-
Kaçar sayfa verdiniz acaba? Belirtildiği üzere yapılabilecek temel kavram sorularıydı bakalım değerlendirme nasıl olacak, hayırlısı olsun.
Bu arada Laffer sorusunun maliyede olduğuna emin misiniz ben o soruyu iktisat kısmında yaptığıma eminim ben mi karıştırdım acaba. -
@maxmin, içinde söyledi: Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı Alım İlani 2017
İktisat-maliye-özel hukuk olarak girdim çok yüksek kapatır heralde herkes yapmıştır diye düşünüyorum 32 kişi neye göre ayrıştırılcak acaba
Herhalde yazısı güzel olan bir adım öne geçecek başka bir açıklaması yok sorular gerçekten çok kolaydı.
-
@wincheaster işte bende bunu merak ediyorum benim yazım çok kötü ve hiç klasik sınava girmedim girersem o kağıdı okuyan adama acıyorum:( elimden geleni yaparım yine ama üzülmemek elde değil sırf yazı yüzünden olumsuzluk oluşur mu diyeceğim sonra düşünüyorum empati yaptım şimdi benim önüme de öyle çamur gibi bir kağıt gelse belki okumam bile bilemiyorum kafam çok karışık bu konuda
-
@murky iktisatti sanırım bende ilk maliye diye hatırladım ancak iktisatti büyük ihtimal.
-
@wincheaster Hocam açıklama yapılması gerekmiyordu ama açıklama yapmak bu kolay sınav için önemli bir husustu bana göre.
Sınava çok ciddi bir hazırlık yapmasaydım da bu soruların tamamını yanıtlardım. Şu an garip duygular içerisindeyim. Bakalım umarım 1 ayda falan açıklarlar. -
@wincheaster Ceza sorumluluğunu kaldıran nedenlere yönelik yaptığınız yoruma ithafen yazdım yukarıdakini. İktisat olmalı çünkü tek tek saydım verdiğim cevapları en son. Her ders grubunda 4 tanım yaptığıma emin gibiyim. Ama iki kişi maliye deyince bir çelişkiye düştüm.
-
@kazm hocam o konuda hiç sıkıntı yapma benim yazım çok kötü düzgün yazmaya çalışıyorum ama yinede kötü okuyanin görevi o kağıdı hak yemeden okumak doğru açıklamalar yapıldıktan sonra sıkıntı olmaz.
-
Diğer taraftan sanırım son adayla aynı puanı alan adaylar da mülakata kalacak bu durumda 32'den çok daha fazla bir mülakat listesi de olası
-
@murky normalde ben sınavda ne istenirse onu yazar bırakırım bende bazı şeyleri uzattım ancak o soruda zaten cezayı azaltan ve kaldıran çok sebep var açıklamaya kalksam 1 kağıdın hepsi ona giderdi.Hayirlisi olsun
-
Muhasebe çok kolaydı arkadaşlar.
Cevapladığım soruları yazayım.
1)Cari oranı, kaldıraç oranı, devamlı sermayeyi, dönen varlıkları vermiş. Toplam yabancı kaynaklar, uzun vadeli yabancı kaynaklar, özkaynaklar ve net çalışma sermayesini sordu.
2)Muhasebenin temel ilkeleri nelerdir? 5 tanesini açıklayınız.
3)40 puanlık açıklamalı soruda ise amortisman, likidite oranı, aktif devir hızı, büyük defter bunları tanımladım. diğer tanımlar da kolaydı. -
10-15 maddelik yevmiye kaydı da sormuş ama seçmeli olduğu için ve riske atmak istemediğim için yapmadım. Muhasebe korkulduğu gibi olmadı yani.
-
@paretooptimal dostum gecmişolsun öncelikle kaynak olarak ne kullandın?Çıkmışlara baktım yazmısında kamu ihalenin çıkmış soruları mı yoksa genel cıkmış sorulara mı baktın?
-
Kısaca açıklayınız diyordu ben hep öyle yaptım. Ama bazı arkadaşlar arkalı önlü doldurdu ne yazdılarsa ben arkada sayfaya bile geçmedim. Kağıtlar A4 ten büyüktü zaten ön tarafı doldurdum yeterli geldi
-
@paretooptimal hocam bende sorduğu şeyin dışına çıkmadan ayrıntılı yazdım arkalı önlü doldu ama benim , diğer arkadaşlarında dediğinden anlaşılan her bölüm kolaymış herkesin kağıtları full gibi yazıya bakmazlarsa çok kişi mülakata kalması gerekir ya da puanlamada bir ilginçlik ile karşılaşıcaz