Hukuk Mezunu Bayan icin
-
Merhaba arkadaslar.
Stajyer avukatim ve serbest avukatligi dusunmedigimden kpss ile hukukcu kadrolarina atanmak istiyorum.
Ancak kpss b ile 2018de atama olacagindan,benim stajim da 2017de biteceginden kpss a ya calismak zorunda kaliyorum.
Ancak ne calisip nerelere yerlesebilecegim konusunda bilgim cok sınırlı.
İnternetten bir suredir arastiriyorum ancak hedefleyebilecegim bir kurum bulamadim.
Fikirlerinizi paylasirsaniz cok mutlu olurum.
Tesekkurler,basarilar.
Her sey gonlunuzce olsun. -
@s.lawyer
Adli/idari hakimlik
Bddk
Spk
Rekabet Kurumu
Kalkinma Bakanligi(eski adiyla DPT)Ben Hukuk mezunu olsam bu kurumlari digerlerinden biraz daha one cikarirdim.
-
@s.lawyer kpss a kadrolarda arkadaşımız güzel öneriler de bulunmuş , a kadrolarda dil önemlidir yabancı dil durumunuz nedir?
-
Yabanci dil lisede ogrendigim kadariyla var ama calisirim yine sart diyorsaniz.
Yalniz bende iktisat maliye muhasebe vs yok.Bunlara ilgim de hic yok.
Bunlarin gerekmedigi tek kpss meslegi B ile alim yapilan kurum avukatligi mi? Kpss a ile olmaz mi? -
@s.lawyer İktisat bilmeden de bu kurumlarda calisabilirsiniz. Alim yaptigi puan turu hukuk agirlikli. Kurum sinavlari icin de temel duzeyde ogrenirseniz yeterli olur, hukukunuz iyiyse tabi.
-
Her sene ilan gelmese de ilan gelebilir umuduyla hukuk ağrılıklı puan türlerinden hareketle A kadro sözlü sınavla alan kurumlara yönelmek.
BAŞBAKANLIK UZMAN YARDIMCILIĞI : KPSS P97 0,15 GK + 0,15 GY + 0,5 HUKUK + 0,1 İKT + 0,1 KY
KPSS P103 0,1 GK + 0,1 GY + 0,2 YDİL + 0,6 HUKUK.KPSS'de iyi bir hukuk netiyle böylesine ideal bir kurumda mülakata kalınabilir.
-
Bayan değil kadın desek daha doğru olur arkadaşlar hassasiyet oluşturalım ya da oluşan hassasiyete uyalım. En azından sizin gibi güzel arkadaşlar için bunun önemli olduğunu düşünüyorum.
-
Arkadaslar cevaplariniz icin tesekkur ediyorum.Gercekten cok yardimci oldunuz.Cok sagolun.
-
HUKUK BÖLÜMÜNE AİT YÜZDENİN FAZLA OLDUĞU A KADRO MESLEKLER
BAŞBAKANLIK UZM. YARD. : KPSSP97 0,15 GK + 0,15 GY + 0,5 HUK + 0,1 İKT + 0,1 KY
BAŞBAKANLIK UZM. YARD. : KPSSP103 0,1 GK + 0,1 GY + 0,2 YDİL + 0,6 HUK
DIŞ İŞLERİ UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
DIŞ TİCARET UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
BİLİM SAN UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
REKABET UZM. YARD. : KPSSP11 0,2 GK + 0,2 GY + 0,6 HUK
REKABET UZM. YARD. : KPSSP20 0,1 GK + 0,1 GY + 0,65 HUK + 0,15 İKT.
REKABET UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
ULAŞTIRMA DEN. UZM. YARD. : KPSSP103 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,6 HUK
HAZİNE MÜST. UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
BDDK UZM. YARD. : KPSSP11 0,2 GK + 0,2 GY + 0,6 HUK
BDDK UZM. YARD. : KPSSP20 0,1 GK + 0,1 GY + 0,65 HUK + 0,15 İKT.
BDDK UZM. YARD. : KPSSP21 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,5 HUK
SPK UZM. YARD. : KPSSP103 0,1 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,6 HUK
TÜRKİYE KALK. BANK. UZM. YARD. : KPSSP18 0,15 GK + 0,1 GY + 0,3 YDİL + 0,45 HUK -
@Antimülakat Abi eline koluna sağlık.
-
@Antimülakat cok cok tesekkur ediyorum usenmeden detayli bilgi verdiginiz icin.
-
@s.lawyer Ne demek hocam. Yardımcı olabildiysek mutlu oluruz.
-
@s-lawyer bayan kadroları çok fazla. yerleşirsiniz.
-
@james-buchanan 2 yılda bir yere yerleşmiştir sanırım.
-
@agor yok sanmam. hukuk mezunu ya hayatı boyunca yapabileceği tek şey avukatlıktır. zaten hukuku bitirip avukatım diye ortada gezmeyen görmedim. hayattaki en büyük başarısı hukuk fakültesini kazanmak olmuştur.
-
@Agor başlık açıcam iibf mezunu erkek için.
-
@james-buchanan sert sataşmalardan kaçınalım. Bu arada aç aç, İİBF'den temiz, az kullanılmış erkek.
-
hortlatmadan sorumlu devlet bakanı @James-Buchanan
-
@burcuburcu en iyi yardimci olacak kisidir
-
@james-buchanan ben hukuk bitirdim ve kpss p48 den 85 aldım yeni yapabildigimiz tek şey avukatlık degil emin olabilirsiniz o zaten cepte olan bir meslek ama özelin zor şartlarından dolayı bizler de devlet kurumu istiyoruz artık