Araç tavsiyesi
-
Arkadaşlar 2007 model 1,6 trend 177 binde 2 parça boyalı bir araba alacağım fiyat 36 bin piyasayı takip eden arkadaşlardan tavsiye bekliyorum sizce makul bir fiyata makul bir araç mıdır?
-
ford focus.
-
@guyan-gelmiş boyalı parçadan bir zarar gelmez, kilometresi fazla computest ile kontrol ettirin mutlaka, piyasasının bir tık üstünde gibi.
-
@hgrotius hocam araç boyabatta ve orada computest yoktur aracın sahibi hep aynı özel servise gitmiş samsunda aradım servisi adam plaka'dan bakıp hatırladı adam triger setinden başlatı balata amortisör hep değiştirdk çok titiz bir amca dedi.Sadece buna güvenip araç almak ne kadar doğru bilemedim.
-
@guyan-gelmiş hocam bu şekilde almayın bence, çünkü yetkili servis falanda değil özel servis kimdir nedir bilmek çok zor.
-
@hgrotius haklısınız
-
Km yüksek hocam araba neydi bu arada
-
Pardon tamam focusmuş. Km yüksek hocam ilk kriter km benim için. Aynı fiyatlara auris de bakabilirsiniz.
-
@guyan-gelmiş araç marka yazsaydın hocam daha iyi yardımcı olabilirdim
-
Hocam pahalı uzak durun hem tekrar satması sıkıntı olur
-
-
@guyan-gelmiş hocam şimdi sen bize bütçe ve model önceliği bilgisi verebilir misin?
-
@hgrotius hocam bütçe 30-35 bin isteğim temiz olsun c veya d segment bana masraf çıkarmayacak memur arabası olsun kafi:)
-
@guyan-gelmiş manuel kullanabilir misin? Dizel, benzini lpg?
-
@hgrotius manuel olması daha iyi hocam mümkünse dizel olsun tüplü arabam vardı bıktım çanakkale-kastamonu arasında git gel yaparken ya biterse diye bütün opetlere uğrayarak gidiyorum mümkünse dizel.
-
Benim kuzen baya ilgili araba konusunda bir sorayım dönüş yaparım size hocam
-
Hocam gectigimiz sene 2013 model linea aldım 35 bine. Bir çok kişi fiat olduğu için tavsiye etmedi ama ben iki özelliğine dikkat ettim. Birincisi az yakması, ikincisi de parça ucuzluğu. Çok uzun uğraşlar sonunda 90 binde çok temiz bir araba denk geldi. O gün bugündür, çok memnunum. Gerçekten hiç pişman değilim. Şekli çok iyi olmasa da km düşük aynı paralara başka alternatifleri de gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum.
-
Citroen c4 kia serato sedan opel bakabilirsin
-
Yada temizinden corolla bulursan daha iyi olur
-
Marka-Modele göre bir şeyler söylemeden evvel temel dikkat edilecek bazı şeyleri belirtmek isterim. Dizel araç alacaksanız öncelikle mazisini iyi bilmek önemlidir.
Yeni nesil araçların hemen hepsi Turbo Dizel makineye sahiptir. Turbo kullanmayı bilmeyen bir ülkeyiz malesef. Aracın geçmişinde araç soğukken ani yüklenmeler yapılmışsa veya yüksek devir çevirtilip ki bu dizel araçlarda çok kolaydır, araç en azından 30 Saniye - 1 Dakika dinlendirilmeden kontak kapatılmışsa o turbo bitmeye yakındır sizde patlayabilir.
Turbo yağını motorla aynı üniteden kullanır. Ayrı bir yağ mekanizması yoktur. Aracın kontağı kapatılınca araç yağı kartere bırakmaya başlar. Turbo yağsız kalır. Ortalama bir turbonun 20.000 devir çevirdiğini düşünürsek yağsız döndüğünü bir hayal edin o türbinlerin.
Malesef bizim ülkede bu bilinç yok. O nedenle dikkat etmek lazım.İkinci olarak küçük yerlerden dizel araç alırken dikkat etmek gerek. Kötü yakıt yakıt pompası ve enjektörlerin ömrünü çok kısaltacaktır. hebele hübele istasyondan alınan neredeyse kırsal ayarında yakıtla kullanılmışsa o araç enjektör temizleyici eklemek falan kurtarmayabilir ve çok ciddi masraf açacaktır turbo gibi.
30-35 Bin TL fiyat bandında malesef çok genç araba bulmak özellikle Kompakt Sedan ve Sedan segmentlerinde çok mümkün değil. O nedenle tercih benzinli araçtan yana da olabilir bu yönden bakınca.
Marka/Model önerisinden ziyade bulunan/düşünülen araçları değerlendirebiliriz buraya atıldıkça
İnşallah gönlüne göre bir araç bulursun dostum.