2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
- Gelecek aylara ait 2000 alacaklı olacaktı peşin kiralama sorusu
***Vadeden önce ödenme sorusunu Ne yaptınız?
- Kasa 20700 mi Yoksa satış indirimleri 2300 mü
-
Vergi tahakkuk sormuyordu, dönem karının bilançoya aktarımını soruyordu.
STMM = 30000 vermiş yüzde 20 içerinde değildir.
Satış iade 1.500 kesin -
@sucuklu_oralet o soruda yurtiçi satışa göre alacaksın. Stmm iadeye göre değişiyor çünkü. Ki zaten yurtiçi satışı 30.000 olarak verdiğini hatırlıyorum.
-
@sucuklu_oralet yanlış olduğunu düşünmüyorum muhasebyi 2 defa çözdüm ve yapamadığım bir soru vardı sadece diğerlerinden eminim
-
@golden-ratio hocam ayrıca 371 in alacaklandırılması Nisan ayında vergiyi öderken yapılır. Soruda yıl sonu yevmiye kaydı soruluyordu. 691 borçlandırılır.
-
@baumol zaten vergi tahakkukunu sormuyor muydu vergi miktarını vermişti ,ödediği geçici vergiyi de vermişti
-
@golden-ratio tahakkukunu verdi evet. Zaten ödenseydi 371 alacaklandırılırdı. Yıl sonu kaydında vergi tahmin kaydı oluşturulur. Kurumlar vergisi Nisan ayında ödeniyor. Nisan ayındaki kaydı sorsaydı öyle olurdu.
-
@golden-ratio lifo sorusu 46.000 ve 24.000 olacak 36 yazmışım toplam maliyet 70.000 idi
-
@golden-ratio 692 dönem ne karı veya zararı hesabı borçlu olacaktı ye hatırlıyorum.Vergi tahakkuk kaydını sormuyordu.
-
@asımın-nesli aynne bılancoya aktarılmasını soruyodu ben de oyle yaptım
-
@asımın-nesli şıklarda 691 borçlu kaydı yok muydu ?
-
@baumol dönem sonu soruyor ise kesinlikle haklısınız ,ama verginin ödemesini soruyor diye hatırlıyorum ,Bazen sordukları soruyu değil de sormalarini istediğim şekilde okuyabiliyorum ...
-
@golden-ratio Hocam aynı hatayı ben iktisatta yaptım. Yani sınav hali. Normalde gözü kapalı yapacağınız şeyi sınavda yapamayabiliyorsunuz.
-
Arkadaslar kaçla kapatir sizce ? Ben 100 kişinin kesinlikle geçeceğini düşünüyorum taban puan olarak 70 kusurlerde kapatir diye tahmin ediyorum.
-
@mithat-birden 70i geçen herkes mülakatta olacak hocam
-
@sbuiky ben 2 katı sınırı var diye biliyorum yanlış hatırlıyorum heralde
-
@mithat-birden bende öyle biliyorum
-
yönetmelik veya sınav ilanında böyle bir sınırlama yok. 70'i aşmak, başarılı olmak için yetiyor.
-
Ilani iyi okursaniz kendi kanun maddelerinde 2 kati oldugu yaziyor
-
Siz bir tekrar okuyunda ilanı ve yönetmeliği 2 katı ibaresini bizlerede gösterin. Her dersten barajı gerip ortalamayı tutturan herkes mülakata hak kazanacak. @pyle