2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
Sınav saati de belirtilmemiş.. yukarıda sormuştum tekrar edeyim. Başvuru formu KPSS bilgileri kısmında iki ayrı puan türü bölümü var fakat mezun olduğumuz fakülteye göre puan türlerinden biri yazılacak diyor ilan metni.kurum ilan metninde böyle bir ayrıma gitmemiş. Neye göre yazacağız tek puan türü mü yazacağız yoksa iki puan türünü de yazacak mıyız ?
-
@frie-list, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
en biri yazılacak diyor ilan metni.kurum ilan metninde böyle bir ayrıma gitmemiş. Neye göre yazacağız tek puan türü mü yazacağız yoksa iki puan türünü de yazacak mıyız ?
istediğin puan türünü yazacaksın oraya. farketmiyor.
-
@buhara ilanda sınav konuları var ama yönetmelik maddelerine atıfta bulunulmuş yani biz yazıp hamallık edeceğimize siz açın okuyun demişler hadi o neyse de ilanın dpb de yayınlanmaması garip.
İlanda atıf yapılan 24. madde konuları bunlar;
Müfettiş yardımcılığı giriş sınavı konularıMADDE 24 – (1) Müfettiş yardımcılığı giriş sınav soruları aşağıda belirtilen konu başlıklarından hazırlanır.
a) Kompozisyon (Yazılı sınavın Kurumca yapılması halinde uygulanır ve genel, güncel ve sosyo-ekonomik konularda yapılır.)b) Kamu Maliyesi
- Maliye Teorisi (Kamu Gelir ve Giderleri, Kamu Borçları ve Bütçesi)
- Maliye Politikası
- Vergi Hukuku ve Türk Vergi Sistemi
c) Ekonomi
- Ekonomi Teorisi (Mikro, Makro İktisat ve İktisadi Analizi)
- Ekonomi Politikası
- Para Teorisi ve Politikası
- Uluslararası Ekonomi
- Türkiye Ekonomisi ve Güncel Ekonomik Sorunlar
ç) Hukuk
- Anayasa Hukuku
- Medeni Hukuk (Aile Hukuku ve Miras Hukuku hariç)
- Borçlar Hukuku
- Ticaret Hukuku (Ticari İşletme Hukuku, Şirketler Hukuku ve Kıymetli Evrak Hukuku)
- İdare Hukuku ve İdari Yargılama Usul Hukuku
- Sosyal Güvenlik ve İş Hukuku
d) Muhasebe
- Genel Muhasebe
- Mali Tablolar Analizi
e) Yabancı Dil
- İngilizce
- Fransızca
- Almanca
-
@black İngilizce için ne düşünüyorsun Hocam ?
-
arkadaşlar başvurur formunda hangi dili seçecegimize dair bir ibare yer almıyor nasıl olcak bir bilgisi olan var mı
-
@25torsteinn Arayıp soruyorlar Hocam.
-
@25torsteinn Elden başvuru yaparsan da orada kağıda yazdırıyorlarmış
-
@baumol tmm hocam saol, ben belgeleri yolladımda şimdi aklıma geldi dil seçimi yapmadığım merak ettim.
-
@25torsteinn Hocam İngilizce için var mı bir öneriniz?
-
@baumol hazırlık aldın mı?
-
@25torsteinn Aldım ama 20 yds lik seviyem var
-
@baumol tmm o önemli degil yds biraz matematik mantığıyla gidiyor. bir tane oxford ingilizce - inglizce sözlük al ankaradaysan olgunlarda satılyor, orjinali biraz pahalıdır, roman oku sürekli anlamadığın kelimeleri o sözlükten araştırırsın bende geçip geçmeyecegimi tam olarak kestiremiyorum uzun zamandır bakmıyorum ama bu şekilde yaparım bende..
-
@25torsteinn Hocam test sınavı olacağı için çeviri sormazlar diye düşünüyorum. Sağolun yine de tavsiyenize uyacağım
-
@baumol çeviri için söylemedim zaten altyapını oluşturman için söyledim tabi herkesin çalışma şekli farklıdır ama dershanede sırf roman okuyarak dereceler yapan arkadaşlarım vardı ben de faydasını gördüm yinede tercih sizin, tavsiyemi paylaştım teşekkürler..
-
Allah aşkına birisi bana sınav başvuru formunu nerden indirdiğini söylesin. Link var ama gözlerimle görmwk istiyorum birtürlü bulamadım
-
Buldum
-
@sınavuzmanyrd hocam bize de atsanız
-
-
@25torsteinn okul onaylı diploma mı gönderdiniz hocam
-
Arkadaşlar e devlet mezuniyet belgesi oluyor mu?Hiç soran yok mu bunu?