2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
-
@erkek-medusa Metro ile aktarna derken 30 dk yi bulur yuruyerek daha kisadir dolmuslada 5-10 dk dir sanirim
-
@mayoz hiç aştiden gitmedim de ondan dolayı sorayım dedim. bir aralar keçi örenden milli kütüphaneye ders çalışmaya gidiyordum onda da metro hattını kullanıyordum .
-
Giriş belgeleri posta yoluyla gönderilecek diye yazıyordu, acaba eline ulaşan var mı? Ikamet adresimde değilim ankaraya gönderttircem ama henüz ulaşmamış evime
-
@harristodaro Cumartesi günü geldi hocam
-
@harristodaro bana da daha gelmedi İstanbul'dayım
-
@gök-kız hangi kargoyla geldi peki hocam, ona göre kargoyu sorgulattırırım olmazsa. Sakaryadayım bende 1 güne geliyo kargolar normalde ama
-
Sınavda her test ing kompozisyon dahil %60, genel ort %65 gibi mi olacak bir arkadaş için soruyorum?
-
Sınava kadar ankaradayız arkadaşlar... gelinde bir tanışalım...
-
@aslan-reyiz evet kardeşim Öyle
-
@harristodaro PTT
-
@brzezinski, içinde söyledi: 2018 SGK Müfettiş Yardımcılığı Alımı
@aslan-reyiz evet kardeşim Öyle
Teşekkürler kardeşim
-
Benım giris belgesi bugun geldi. 2 oturum 3 er den 6 saat yazıyo
Sabah oturum ve ogleden sonraki oturumun içinde hangi dersler var -
@harristodaro PTT hocam
-
Tüm alanlardan en az 60 genel ortalamanın 70
Olması gerekiyor. @aslan-reyiz -
Dostlar bu kompozisyonla ilgili bilgisi olan var mı, puanlamaya dahil mi, ne konuda soruluyor vs ?
-
bide komposizyon hakkında taktik varsa iyi olur ilk okuldan beri yazmıyorum ya resmen
-
Bir önceki sınavı kazanan arkadaş şöyle demiş ;
"Kompozisyon bi atasözü gibi cümle vermislerdi bu cümleyi günümüz ekonomisi hakkinda yorumlayiniz yada günümüzdeki sorunlar açısından yorumlayiniz di"
2010 sınavındaki kompozisyon sorusu
Aşağıdaki söz hakkında bir kompozisyon yazınız.
“Değişimi başlatanların ilk işi, alışkanlıkları değiştirmeye çalışmak
değil; onları ortaya çıkarmaktır.”
Gary Hamel -
Dostlar puanlamaya dahil olmayan bir alan yok. Her alan sinavda puanlamaya dahildir aksi belirtilmedikce. Kompozisyon icin daha evvel bu sinava girmis 90 puan almis birisi olarak sunu soyleyeyim. Her seyden onemlisi yazim kurallarina uyun. Türkçe kurallarini ihmal etmeden yazin. Yazinizi olabildigince size has bir kurgu icerisinde insa edin. Giris gelisme sonuc cercevesinin disina cok cikmayin. Iyi bilmediginiz ornekler vermekten kacinin. Direkt olarak bir gorusu yuceltme saikine girmemeye calisin. Azami objektf dayanaklariniz olsun subjektif fikirlerinizi bu saglam dayanaga yaslayarak dile getirin. Yaziniz cirkin olabilir olabildigince okunakli olsun. Temel kaidelere uydugunuz ve hataniz asgari oldukca kalmaniz kolay degil. Cunku bir munazara yazisi ya da bir ispat metni degil bu. Cekinmeyin dostlar.
-
@paretowilfredo Sağolun hocam teşekkür ederim
-
@paretowilfredo Üstad İngilizce için ne yapmıştın? İngilizce bilmeyene cidden büyük sıkıntı ya