Çalışma Ekonomisi Mezunları ile Çalışma Ekonomisi Testi Çözenlerin Sitemi!
-
Kamu Gözetimi ve MUHASEBE ve Denetim Standartları adlı kurum da işi muhasebe olduğu halde p1 ve p2 puan türünden ilana çıkmıştı. O bu kadar ses getirmedi.
-
O zaman değiştirin de görelim hadi?
-
@maxmin Zaten Başvuracağım P48 Puanım P42'den Sadece 1 Puan Düşük Siz Olayı Başvurup Başvurmamakta Arıyorsunuz Hayır ! Sosyal Güvenlik, Sosyal Güvenlik Hukuku, İş Sağlığı Ve Güvenliği, Uluslar Arası Sosyal Güvenlik, Sosyal Politika, Bireysel Ve Toplu İş Hukuku Vb Bir Çok Dersi Zorunlu Olarak Alıp Kendi Kurumumuzda Çalışamayacak Olmamızdandır İsyanımız, Sınava Başvurup Başvurmamakla Alakası Olmadığını Anlarsınız Umarım. Birde Muhasebe Muhasebe Diyorlar Gidip P22Den Alıyorlar, P22 Muhasebenin Değil Maliyenin Daha Çok Etkili Olduğu Bir Puan Türüdür, Madem Kurum Muhasebeye Bu Kadar Önem Veriyor Gitsin P44-45-46-47 Den Alsın. Burada Kurum Kendisi Çelişmiyor Mu? Son Olarak Puan Türleri Belirlenirken Bize Sorulmadı, Kimse Görüşümüzü Almadı Ortada Bir Suçumuz Yokken Yok Siz Muhasebe Bilmiyorsunuz Sınava Giremezsiniz Demek Adil Midir?
-
@salih1940 muhasebe önemli diyip p22 yi seçme çelişkesine katılıyorum, çeko mezunu olmadan bir iki çeko bakıp net yapanlarda var burda ve muhasebemiz mi kötü hodri meydan diye atıp tutuyorlar türkiye derecemiz var falan ee o zaman bu patırtıyı niye koparıyorsun diyesi geliyor insanın doğal olarak.
Kpss için çeko biraz bakıp yüksek netler yapmak mümkün, tamamen yabancı hiç bilmeyen bile 15 net çıkarabiliyor mantıken çözüm ile
e bakıyorsun sgk geçen sene çıkan sorulardan hukukta 1 soru sormuş sadece burdan kurum zaten çok bunları ölçme derdinde değil gözüken bu, denetmenliktede mezun olduğun yere göre soru soruyor mülakatta meselaBu sistemde nerden mezun olduğununda önemi yok iibflilerin hepsi aynı kefede kamu yönetimi/uluslararası ilişkiler mezunuda sgk-vdk gibi kurumlarda çalışıyor ,çekocuda kaymakam olabiliyor bu sizin bölüme özel bir mesele değil
-
Bence bu işin muhasebeyle de alakası pek yok.Çekonun olduğu bir puan türü konduğunda muhtemelen puanlar çok yükseliyor ve kurum bi çok derste seviyesi yüksek ancak çeko puanı görece daha düşük adaydan faydalanamıyor.Kendimden örnek vereyim ekonometri mezunuyum ve hiç çekoyla ilgili bir ders almadım hayatım boyunca ayrıca kpss sürecinde çekoya çalışmadım da ama 14.5 netim var.Çeko puanlarım 80-85 araliğında değişiyor.Ki biraz çeko çalışan çok rahat 90 puanlara çıkar çeko puan türlerinde.Bu dersin bir belirleyiciliği yok arkadaşlar malesef.Keşke ösym daha belirleyici bir çeko testi hazırlamış olsaydı.Hiç çalışmadan çevremdeki arkadaşların yaptığı netler 15-20 bandında.Kpss'de böyle başka bir ders yok diyebilirim.Tüm sene muhasebe çalış 17 net hiç çeko çalışma 14.5 net.Açıkcası iki ders pek kıyaslanacak türden değil.Puan türlerini tartışmak yerine keşke bölüm bazlı alımları tartışsak.Tüik ekonometri'den çok işletme iktisat mezunu alıyor ayrıca artık ekonometri puan türü bile yok sgk'da çeko mezununun bir önemi yok ve daha buna benzer bir çok saçmalık gördük.Burdan anlamamız gereken çeko ekonometri gibi iibf'nin kıyısında köşesinde kalmış bölümlerin ne yazık ki kurumlar için bir ağırlığı yok ve kurumların bu adayları küstürmemek gibi bir derdi yok.Öncelikle bunu kabullenmek gerek.Kim takar Yalova kaymakamını diyorlar.Daha önce de yazdım ben de p43 konulabileceği kanaatindeyim.Ancak bunlar bölüm bazlı alımlar değiller arkadaşlar kurumun çekocuları toplama gibi bir derdi olsaydı zaten bölüm şartı koyardı.Biraz uzun oldu ama ben de içimi dökmek istedim
-
Normal şartlarda tartışmanın dışında durmaktan yanaydım dostlar ama bir kaç noktayı dile getirmek istiyorum.
-
Kim ne fikre sahip olursa olsun, ne düşünürse düşünsün bunu saygılı bir üslup ile dile getirmeli. Bu noktada saygı ve terbiye çerçevesinde kalan dostlara teşekkür ediyor, bunun dışında hareket edenlere de kendisine çekidüzen vermesi konusunda tavsiye de bulunuyorum.
-
Kurumun yapmış olduğu müdafa. Bu konuda aslında çok söylenecek bir şey yok açıkçası. Kayıt incelemenin ne demek olduğunu bilmesem anlamlı gelebilirdi belki ama neyden bahsedildiğini çok iyi bildiğimden gülünç geldi. %30 Maliye kısmına ise hiç değinmeyeceğim.
-
Jülide SARIEROĞLU ve Cevdet CEYLAN başta olmak üzere çok sayıda Çalışma Ekonomisi mezunu yöneticisi olan bir teşkilatta kıyıda köşede kalmış demek çok doğru değil bence. Bölümün geri planda olmasının iki temel sebebi var maalesef, sosyal politika ve sosyal güvenlik kültürünün ülkemizde daha yeni yeni oturmaya başlaması ve bölümün özellikle bürokrasi ağırlığı elde edebilecek mezunlarının daha yeni yetişerek kurumlarda yer almaya başlaması. Zaman içerisinde bu tablonun değişeceği muhakkak.
Tüm bunları bir arada değerlendirerek tartışmada halen bir yanlışlık olduğu kanaatinde değilim. Dile getirilmesi gereken şeyler var. Yanlışlıklar var. Özellikle kurumların ve teşkilatın belli bölümlerinin kişilere bağlı olması ciddi bir sorunumuz. Bir idare edenin takdiri ile belirlenen şeyler bir yenisi geldiğinde değişmemeli ki kültür oluşabilsin. Buradaki kastım SGK'dan daha çok ÖSYM'dir. Her gelen ÖSYM başkanı kendisine göre düzenlemeler getirmekte ve bunun doğruluğunu paternalist bir şekilde dayatmaktadır. Her durumda bunun sıkıntısını çeken sizlersiniz ama halen birbirinizi yargılayanlarınız var. Buna devam ettikçe emin olun ne siz kazanacaksınız ne de karşınızdaki kaybedecek. Batarsanız hep birlikte, çıkarsanız hep birlikte. Bu bilince sahip olmadıkça, ben merkezli düşündükçe ortaya çıkan tabloyu görüyoruz maalesef. 3 sınav KİK, TCDD, Kültür Turizm listesinde boy gösteren genç kardeşlerimiz örneğin. İnşallah mutlu olmuşlardır. Çünkü üzdükleri insanların ahı kendilerine olur ha dokunursa o kadar mutlu devam edemeyebilirler kariyerlerine.
Sağlıcakla kalın dostlar.
-
-
@paretowilfredo Hocam birebir konularda sizi görmek güzel.Zaten bi kişi dışında saçmalayan olmadı.Herkes kendince fikirlerini söylüyor.Kıyıda köşede kalmış fikri sadece benim değil ülkenin bir gerçeği.Ekonometri mezunuyum İibf'de okuyan arkadaşlar da bilir ki ekonometri ve çeko ikinci sınıf bölüm muamelesi görürler çoğu yerde.Ki kurumlar da bunu bize hissettiriyor.Her kabine açıklandığında ilk işim bakanların hangi bölüm mezunu olduğuna bakmak olur ki Sayın Bakanın da Gazi Üniversitesi Çalışma Ekonomisi mezunu olduğunu görünce çok hoşuma gitmişti.Kendi yetkinliği olan bir alanda görev yapıyor.Ancak bu bazı gerçekleri ne yazık kı değiştirmiyor.Keşke sosyal devlete ihtiyaçımız olan bu dünya düzeninde çalışma ekonomisi mezunları ve ekonomik verilerin, veri analizinin bu derece önemli olduğu dünyada ekonometri mezunları talap edilseydi.Ama durum böyle değil varsa yoksa hukuk kamu iktisat işletme maliye mezunları ve bu bölümlerin aldığı derslerin ağırlıkta olduğu puan türleri.
-
son sınavına çeko ağırlıklı puan türü ekleyip, sınavda 4857'den soru soran bir kurum, "müfettişler hesap denetler, bu yüzden muhasebe de bilmeleri gerekir, çeko puan türünden alım yapamayız" diyor. bana sadece komik geldi. çeko çözenlerin muhasebe yapamayacağı kanısına nereden varıldı acaba? sen sınavında zaten muhasebe soruyorsun, muhasebe bilmeyen geçemez.
ayrıca iş teftişten başka hangi kurum bırak kpssyi, kendi sınavında bile insanların işe başladıktan sonra çalışacakları alanla ilgili soru soruyor?
bu kadar tutarsızlık bu kuruma yakışmadı. yönetmelik değiştireceğiz, sınav geçiş notunu düşüreceğiz diye başlayan süreç 100 kişinin yarısını klasik sınavla yarısını ösym nin yapacağı sınavla alacağız diye devam etti, çeko puanı bir dahil edildi, bir çıkarıldı, ösymye para yetişmedi, klasikti testti derken gelinen noktaya bakınca sgk teftişe notum 2,5 :))
-
@gundalko Maalesef dostum dünyada Ekonometrisiz ekonomi düşünülemezken, sosyal güvenlik ve sosyal politika en ciddi öncelikler arasında yer alırken ve haliyle eğitim sistemi de buna göre şekillenirken bizde söylediğin durum geçerli. Çalışma Ekonomisi özelinde söylediğim gerekçeler ekonometri için olandan daha kısa vadede karşılığını bulacaktır diye umuyorum. Bakalım bekleyip göreceğiz neler getirecek zaman.
-
Arkadaşlar puan türlerinin değişmesi gerektiği ve değişeceği yönünde uzun süredir mutabık kalmıştık. 117 puan türünün varlığı her halükarda fazla ve gereksizdi. Kurumlarda bu bilinçle keyfiyete dayalı puan türleri ile sınav ilanına çıkıyordu. Yaptığım kapsamlı ve detaylı puan türleri çalışmasında hangi kurumların, hangi puan türleri ile ilana çıktığı görülebilir. http://forum.tercihiniyap.net/topic/528/kpss-puan-türlerine-göre-kurum-kadroları-listesi/3 . Ancak puan türü sayısı her ne kadar değişmeli demiş olsak da 117 puan türünden 48 puan türüne düşmesini beklemiyorduk. İlk yayınlandığı andan beridir de bunun yanlış olduğunu söylüyoruz.
Öncelikle YDS meselesinin bir anda bütün puan türlerinden kaldırılması. KPSS için ilk etapta kurum sınavlarındaki yabancı dil testi kaldırıldı, YDS icat edildi. Şimdi de YDS etkisi tamamen kaldırıldı. Şimdi düşünüyorum, yabancı dil bunca yıl uygulanmış ve puan türlerine etkisi olmuş, önemsiz ise neden bu kadar süre uygulandı? Önemli ve gerekli ise şimdi neden kaldırıldı?
İkinci konu da bazı bölümlere ait testlerin puan türlerine etkisinin çok az olması. İİBF/SBF bölümlerinin neler olduğu belli. Bu kadar belirgin bir meselede puan türleri üzerinden bölümleri kategorileştirmek ÖSYM'nin harcı da değil, işi de değil. Sen her bölüme az veya çok oranları üzerinden yer verirsin. Kurumlar kendi çalışma alanları üzerinden uygun olan puan türleriyle sınav açar. Puan türlerinde yaşanan bu saçmalığın nedeni ösym'nin ilk açıkladığı sınav şekli ile ilgiliydi. Fahiş fiyatlarla sınav ücretlerinde oturum başı ücret belirleyen ÖSYM, bazı derslerin sınavlarına girilmemesi adına o derslere ait puan türlerini çok az ve yetersiz tuttu. Sonra büyük tepkilere neden olan bu ücretler, oturum sayılarının değiştirilmesi ve sınav ücretlerinin düşürülmesiyle sona erdi. Ancak ÖSYM, ilk yaptığı saçmalığı telafi edecek cesareti gösteremedi. Bu da puan türleri sayısının arttırılması ve Çeko, Ekonometri ve İstatistik bölümüne ait oranları yüksek puan türlerinin ilave edilmesi.