Çalışma Ekonomisi Mezunları ile Çalışma Ekonomisi Testi Çözenlerin Sitemi!
-
Selamın Aleyküm dostlar.
Bildiğiniz gibi son duyrulan SGK Müfettiş Yardımcılığı Sınavı puan türleri ile birlikte bu tartışma tekrar gündemimize girdi. Özellikle ÇSGB alımlarının Çalışma Ekonomisi puanlarına pozitif ayrımcılık yapması beklenirken iyice ötelenmesi söz konusu. O nedenle bu konuyu ele almak gerekliliğini değerlendirdik ve durumu analiz etmeye çalıştık. Sizler de görüşlerinizi 'kavga etmeksizin' ve azami makul seviyede bildirin. Bu ve bunun gibi sorunları hep birlikte istişare ederek bir çözüme kavuşturabiliriz.
Benim şahsi fikrim ki bence yeni puan sisteminin mantığı da Çalışma Ekonomisi puanlarının tercih edileceği yönündeydi. Ancak görüyoruz ki bu durum gerçekleşmekten gittikçe uzaklaşıyor. O halde yeni sistemin bir anlamı kalmadığı gibi, eski sistemi aratır oldu.
Ayrıca özellikle P48 puanının her kurumun baş tercihi olmasını da populizm olarak görüyorum. Daha çok kişiye hitap etmek daha çok kişiyi umutlandırmak ve sistemin içinde tutmak amacı taşıdığı kanaatindeyim. O nedenle bu durumu makul gerekçeler ve devlet terbiyesi sınırlarında eleştiriyorum.İlgili haberimiz için buyrun dostlar.
https://www.tercihiniyap.net/haber/calisma-ekonomisi-mezunlarinin-hakli-sitemi
-
2017 yılının ilk yarısında yapılan müfettiş yrd sınavına başvuru için dahil edilen çeko ağırlıklı puan türü aradan geçen 6 aylık süreçte ne oldu da tekrar rafa kaldırıldı anlamıyorum. Karar ilginç tercihler enteresan..
-
@paretowilfredo cok dogru. Yazdiklariniza katiliyorum. Sgk da da ceko kullanamayacaksak niye aldik biz bu puani. P48den de hakkaten nefret ettik
-
Açık ve net sadece bir alanın ağırlıkta olduğu puan türünü istemiyor adamlar sgk da olsa bu Alanın ağırlıklı dersleri olan Hukuk-Maliye-İktisat-Muhasebe önemli adamlar için çünkü adam diyor ben kpss ye bunun için girdim sadece çeko çalıştım olur mu böyle şey başkan da şikayetçi zaten kuruma girince yatıyorlar diye anlaşılan çeko ağırlıklı puanlılardan ağızları yandı şimdi bide böyle deneyecekler
-
@ua1905 sgk teftiş çeko ağırlıklı puan türünü sadece son alımda dahil etti bu kadar kısa sürede nasıl ağzı yanacakta tercih ettiği puan türlerini değiştirecek yapma hocam.. Ayrıca denetim ve teftiş kadrosuna giripte yatabilen varsa helal olsun derim. İş yükü ve sorumluluk o kadar ağır ki bırakın işi evde çalışmaya devam eden üstadlar var..
-
Şaka gibi tüm sene boşuna çalıştık
-
@hayalimsgk Başkanın kendi ifadesini yorumladım geçenlerde tuğrul koçer etkinlikte yazdıydı sitem etti demek ki istenilen performansı veremiyorlar yan gelip yatmaktan kastım bu
-
Yani bu tercihini kura çekerek yapmamışlardır. Alanın 4 aa dersinin eşit dağıldığı p48'in yanın da bir de maliye nin ağırlıklı olduğu p22 seçilmiş demek ki çeko tarafında bi memnuniyetsizlikleri var tam zıttına kaydılar resmen benim yorumum bu başkan çeko puanı hiç koymayarak resmen bir tepki koydu geçenlerde ettiği sitemide görünce çekoculara kızgın gibi sanki benim yorumum bu
-
Çeko çalışmayı düşünüyordum çalışma bakanlığının bu sene ki tercihlerinden dolayı gereksiz olduğunu gördüm.
-
aslında sorun Çeko ve diğerlerinin bileşiminin olduğu puan türleri yeterli değil maalesef ve hatta baktığımızda P48 mantıklı olmakla birlikte ÖYSM'nin belirledikleri Kurumlar'ın istediği puan türleri de değil maalesef tam olarak.
Yine YDS olmayan puan türleri bir şekilde boş kontejana yol açmakta da olsa buna çözüm getirilmekte bazen fakat ÇEKO beklentisi bu sene 2016 hezimetini bir kısma yaşatmakta. Biraz planlamasızlık zarar ve kayıp getirmekte, tabi öğrenciler ve aileler açısından.
-
@impressiveunit bak bu puan türlerini koyar yanına da yine p42 ekleyebilridi ÖSYM yetersizliğini böyle çzömeye çalışırdı. Sgk denetmenlik öyle yaptı kendince dengelemeye çalıştı ama sgk teftiş resmen hiç düşünmemiş bunu ve ben bundan başkanın çekoya bir kızgınlığı olduğu kanısına varıyorum sitemini de düşününce
-
@ua1905 beklenen bu idi ama aslında bu testi birçok aday ÇEKO dersi almadan ayrıca çalışarak çözdü. Yani mezunlardan ÇEKO oranı belki diğerlerine göre daha az. Ben sitem dışında geçen sene alım sayıları ve çalışanların "acaba çalışsam getirisi hangisinde daha çok olur "Kamu, Çeko, Uluslar, İstatistik" kısmının da etkili olduğunu düşünüyorum. Ben Çeko mezunları için değil genelde beklentilerin karşılığının da ekonomik maliyet yarattığını düşünmekteyim.
Hatta sorun şu: Bu puan türleri bu mu şimdi? Buysa seneye için plan da bu. Değişirse, seneye giren için de maliyet...
-
Aynen bu puan türleri kesin mi? bundan sonra hep bu puan türleri mi olacak? ÖSYM puanlama sistemini değiştirmediği sürece bu da önemli herkes seneye buna göre plan yapacak.
-
En yuksek puanim p22 ve p48 olmasina ragmen ozellikle sgk adina tum yil ceko icin emek harcayan arkadaslarim benden daha cok girmeyi hak ediyorlar bu sinava. Burada hakki teslim etmek gerek. P48 yanina, p42 yakisirdi ve daha adaletli bir sinav sureci olurdu
-
@ua1905
p42 türü: gkgy 20 çeko 30 hukuk 20 iktisat 15 maliye 15
p43 türü: gkgy 20 çeko 25 hukuk 20 iktisat 20 maliye 15
bu iki puan türünde de sadece çeko yok ayrıca ben çekocu olmama rağmen yeni müfettişlik ilanın geleceğini ve kuvvetle muhtemel çeko dahil olacak diye çeko çözdüm. p48 puanım muhasebe sıkıntısı yüzünden(genelde en iyi yaptığım bölümlerdendi ama sınavda bir şansızlık yaşadık) kötü geçti bu yüzden çekolu puanı kullanırım diye düşünüyordum. Yada hukuk ağırlıklı p9 kullanılabileceğini düşünmüştüm ama gidip maliye ağırlıklı bir puan kullanıldı şaka gibiKura çekerek yapmamışlardır ama bazı kurumların yaptığı saçmalığı görünce keşke kura çekseler diyoruz p3 den alım yapan kurumları unutmadık. Yanlış anlaşılmasın p48 den alıma sözüm hatta iyi bir seçim ama son yaptığı alımda çekolu puan da kullanması sonraki alımda özellikle ösymnin yaptığı düzenlemeler çerçevesinde kesin gözüyle bakılıyordu. Neyse sağlık olsun bu saatten sonra değişeceğine inanmıyorum.
-
@ua1905 ceko mezunu ile digerleri yazili sinavda farkli sinava girmiyolarsa yan gelip yatmalari gibi bi cümle kurmak sacmalikdan baska bisey degil
-
Sevgili arkadaşlar a grubu düşünüyorsanız zaten 4'lu yapmak zorundasınız. Kamu,uluslar,işletme vs 'de özel bir alim yok yani
-
Değişen kpss sistemiyle birlikte kurumların ne yaptığı hiç belli değil artık.
Üst kurullar yds istemez. Sgk çeko ağırlıklı puan ile müfettiş almaz.Kaymakamlık kamu yönetimi puanı istemez,diplomatlık uluslarası ilişkiler puanı istemez. Sürecin yavaşlığından dolayı 90ve üstü puanlılar her sınava girer. Neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. -
Sonuna kadar katiliyorum. Her seye p48 p48 umarım il göç, içisleri alimlari vs.de de bu sekilde olmaz. Kamu yonetimi mezunuyum ben basvurmak istedigim yer maliye degil guy icin girmedim sinava ona gore agirlikli testleri cozuyorum muhasebe+maliye ve hatta iktisat cok detayli gormedim hemen puan turu p 48 maalesef cekocu arkadaslar icin de gecerli sgk ornegi bence sacma.
-
Ben ekonometri mezunuyum Türkiye ilk 5teydim her yıl ve bir gün içinde ekonometriyi KPSSden kaldırdılar oyüzden hiç bir şeye şaşmamak lazım anladım o gün. Her yer p48 ister oldu sonra kurum sınavında kurumla ilgili alanlar olunca bir anda evhamlanıyoruz, madem p48 istedin kurum sınavına ne diye ekliyorsun göstermelik soruları, yok madem kurum için özellikli bölüm seçeceksin neden 48 istiyorsun. Kendileri bile bilmiyordur..