İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcılığı Alımı (2018)
-
@genclerbirlikli ne gibi tavsiye verdi bize verir misin bakarsın bizdereferans olmadan kazanıriz
-
sıradan cevap vereyim;
@1903bjk ben amuda kalktığım için 90+ almadım. puanlamayı ben yapmadım komisyon yaptı, mülakata giren arkadaş da mülakatını hatırlayıp yapsın eleştirisini.
@hdrn hocam bu süreci sadece ben yaşadım en iyi ben yaşadım sadece ben biliyorum demedim. gelip burda mülakatı da savunmadım 30 dkda insanı tamamen tanırsın da demedim. lütfen yazdıklarımı tekrar oku. her mülakat sonrası aynı kişiler her başlığa aynı şeyleri yazma ''şımarıklığını'' gösterirse ben de bunları yazma ''şımarıklığını'' gösteririm.
@paca08 sana kafandan uydurdum dedim mi hocam, ha bak sayıstay, kaymakamlık, hakimlik mevzusu ayrı, onları hariç tutuyorum diye yazacaktım unutmuşum, o başlıklarda ben de yazdım ve o sınavlara da girmeme kararı aldım kendi adıma ama diğer uzmanlık müfettişlik vs kadrolarda dediklerimin arkasındayım; giren herkesi zan altında bırakmayı bırakın lütfen. siz nası girdiniz peki o zaman ?
her mülakatta süper konuştum vb iddiam olmadı olamaz.@firito hocam özelden yazayım başlığı gereksiz meşgul etmeyeyim.
-
@genclerbirlikli
Sakin ya hu genelleme elbette yapilmamali hakkiyla giren birsuru insan var.
Bi moderatör olarak daha yumuşak, sivri olmayan bi uslup kullanmanızı bekliyoruz efendim:) -
@1903bjk haklısınız
-
Arkadaşlar burda sistemin bize yaptıklarının acisini @genclerbirlikli den cikarmayin,birbirinizi kırmayın . O diger adaylara unut olmak icin yazmis kotu bi niyeti olmadigindan eminim.
Bu sureçte hakkiyla kazanan arkadaslarim var bizzat taniyorum , ama ben de 3 yildir bu isteyim 8 mulakata girdim ve hala atanamiyorum devlete . Her mulakattan sonra da soruyorum kendime neyi yanlış yapıyorum diye ama bulamiyorum.
Kimse simdi mulakatli alimlari savunmasin bu sistem bastan asagi yanlış bi kere. Sistemde insana takdir yetkisi verirseniz haksizliklarin onune gecemezsiniz .
Herkes her seyin farkinda ama görmezden geliyor devlet büyükleri. Cok yanlis isler yapiyolar. -
@genclerbirlikli Tavsiyeleri gerçekten çok merak ettim hocam
-
@genclerbirlikli evet hocam tavsiyeleri bende merak ediyorum
-
@genclerbirlikli bir de onları hariç tutuyorum demişsin hocam neden müfettişlik uzmanlık gibi onlara da çalışmak emek göstermek bu işi gerçekten iyi bilmek temsil kabiliyeti gibi özellikler aranmıyor mu mülakatlarda bunu kabullenip diğer sınavlar nasip olmuş geçmişsiniz mülakatları diye nasıl savunuyorsunuz akıl tutulması yaşandım anlık. takım elbise giyip tıraş olmak önemli arkadaşlar not alalım lütfen bakarsınız tıraş olup takım elbise giyince her şey tersine döner şaka bir yana referanssızlıktan dolayı bunca insan öfkesini paylaşması değildir şımarıklık. Gerekirse her defasında tartışılmalı bu adaletsizlik. Asıl şımarıklık mülakat kazanma skorlarıyla aynı yolda emek harcayan insanlara ‘demekki yetemiyorsunuz’ iması yapmakta. Hakkıyla giren zAten zan altında kalmaz merak etmeyin siz.
-
@robinson1 hocam onları hariç tutuyorum çünkü hem o kadrolar çok kritik hem de onların durumu ortada, aleni. ama diğer kadrolarla onları bir tutamazsınız, referanssızlıktan dolayı öfke paylaşmk herkesin hakkı ama gelip de buraya her şey referans herkes referanslı derseniz tepkimi ortaya koyarım. bir çok arkadaşı zan altında bırakmış olursunuz, birçok arkadaşın umudunu kırmış olursunuz. o tıraş olup çıkma mevzusunu kimseye gidip referans istediğimi belirtmek için söyledim. ayrıca kimseye yetemiyorsunuz demedim demek de haddime değil; burdaki birçok arkadaş gayet kalifiye, bilgili, yeterli insanlar.
-
@genclerbirlikli her açıklanan mülakatta her başlıkta her ortamda tekrar tekrar söylerim torpil yapmayın diye bu şımarıklık değil,herkes yapıyo mecbur bizde yapıcaz,bende yapmazdım ama torpilsizde olmuyo diye kendini avutanlara böyle içini rahatlatmaya çalışanlara,her seferinde'bak herşeye rağmen Allah tan korkup yapmayanlar var onların hakkını yiyosunuz ' diye hatırlatmaktır.yarası olmayan zaten gocunmaz kimse durduk yerde üstüne alınmaz.torpilin normal olarak görülmesi bitene kadar karınca misali elimden gelen budur bunu yapıcam.
-
@genclerbirlikli iyi de bundan önce referansızliktan sistemin yanlışlığından yakınıyordun bizzat ptt el altından alım diye başlık actin şimdi kazandığını görünce U dönüşü yapmana ben de şaşırdım, hadi hayirli olsun.
-
Ya arkadaş şu derdimi bir anlatamadım. Ben sisteme kızıyorum sisteme. Mülakat sisteminde haksızlıklar olur hangi hükümet olursa olsun olacak. Seni beş dakika da değerlendirmediler mi? Belki rol yaptın anlamadılar gerçek karakterini belki normalde psikopatsın? Ne adamlar nerelere geliyor. Sende zamanla görürsün beni de anlarsın ama iş işten geçti. Ben yarın öbürgün başka kurumun mülakatını kazansam bile fikirlerim bunlar.
-
Doğruyu konuşmak gerekiyorsa torpilsiz "asla" diye bir şey elbette yok. Fakat bu oran (ortalama olarak düşünüyorum) Kaymakamlık, idari hakimlik ve Sayıştay'da binde 1, üst kurul uzmanlıklarında yüzde 1, diğer uzmanlıklarda da yüzde 5 bilemediniz 10'dur diye düşünüyorum. Sorulması gereken soru şu aslında değer mi?
Torpilsiz olmaz diye çalışmaktan imtina ettireceğimiz arkadaşlar kadar polyanna bir bakış açışısı ile bu yollara arkadaşları çekmek de bence tehlikeli.
Eğer gerçekten "idealiniz" devlete üst konumlarda hizmet etmekse ve spesifik olarak hedefleriniz varsa bana kalırsa hiç torpil, referans düşünmeyin oturun deli gibi çalışın. İnanın çok farklı kapılar açılır çok farklı şeyler olur, olmazsa da denedim dersiniz. Ama tek hedefiniz "ya merkez uzmanlığı olsun, rahat mis oh" ise inanın buralara vereceğiniz emekler ile daha rahat meslek sahibi olabilirsiniz diye düşünüyorum. Ben şahsen pişmanım bu yola girdiğim için, evet benim hedefim hep tekti "belirli mesleklerle" giriş yaparak devlete üst kademelerde hizmet vermek. Ama şimdi görüyorum ki yolumu yanlış çizmişim. Ne diyelim, dediğim gibi bambaşka kapılar açılmıştır inşallah farkında değilizdir eminim.
-
Aslında ben artık mülakatları geçtim. Bürokrasinin tam ortasında sıkışmış kalmış biri olarak söyleyebilirim ki: hani biz canımızı dişimize takıyoruz ya; bir ekonomist kadar iktisat biliyoruz hepimiz, bir hukukçu kadar hukuk biliyoruz. İnanın bana "Anayasa'nın 2. maddesini söyler misiniz başkanım?" deseniz söyleyemeyecek ama bana hakaret etti diye sürdürecek daire başkanları var kamuda. 3600 ek göstergeleri var sonrasında da müşavir olacaklar bir ömür yatarak devletten para kazanacaklar. Bunlar hiç sınava girmediler bunların tek yaptıkları reveranstı.
Bazen gerçekten artık kendim için değil sadece bu devlet için üzülüyorum. Hayatım boyu kamu içerisinde çok fazla çarpıklık gördüm, gücüm yetmedi düzeltemedim. Hep lütfen dedim, lütfen bana bunları düzeltebilecek bir Makam'ı nasip et. Etmedi rab, ilerleyen süreçte de etmeyecek bence. Demek ki ben de bozulacağım, o yüzden üzülmüyorum.
-
@yigidooo ptt ile bu işi bir tuttun ya hocam tebrikler. u dönüşü yaptığımı ispatla kendim kapatıp gidiyorum hesabımı.
-
@murky dostum tebrik ediyorum biyerleri kazanmak sistemi oldu bittiye getirip kabullenmek değildir, her şey ortada bazen bundan fazlasını diyemiyorum malesef. Herkese hayırlı iftarlar..
-
Bir metinde herkes ilgisini çeken noktaya odaklanır. Birisi bir şey yazar 100 cümledir ama algınız o an o yazıda sadece tek bir cümle olarak geçen şeye odaklıysa diğer cümleleri görmezsiniz. Burada ne yazık ki bozuk, yamuk, çirkin ve daha bir sürü kötü sıfat yakıştıracağım bir sistemin mağdurları olarak her seferinde diğer mağdur arkadaşlarla tartışma yaşanıyor. Ben bireysel olarak buna üzülüyorum çünkü burada en yaşlısı 30 yaşlarında olan insanlar bu sistemin kurucusu değil. Hayatını sürdürmek için kimi bazen sisteme adapte oluyor kimi de imkanı olmadığı için veya keskin doğrulara sahip olduğu için tüm olanları reddediyor. Haklı isyanları var herkesin ama başkalarının üzerine giderek haklı çıkılamaz. Sistem değişmez. Maddi olarak bağımsızlığını kazanmamış veya zor şartlarda yaşayan insanlara idealist olun demek zor fakat idealist olamıyorsak bile vicdanlı olalım, adil olalım. Başkalarının, hele ki bu düzen sayesinde karlarını, çıkarlarını artıranların yaptıkları hataların bedelini aynı şekilde mağdur olan insanlara ödetmeyelim. Şurada yaşanan ufak bir tartışma bile insanın en az bir kaç saatini götürüyor, zaman sahip olunabilecek en eşsiz değerimiz, bunun yanı sıra öfke, üzgünlük, kırgınlık da sağlığa zarar veriyor o da başka bir nokta. Bu başlık veya forumda bulunan herkesten rica ediyorum bir tepki göstermeden bu tepkiyi gösterirsem mi daha çok kazanacağım yoksa göstermezsem mi diye bir teraziye ikisini de koyup değerlendirin. Bu noktadan sonra sizin kendi adalet ve değer terazinize kalmış. Diziyi bilmem ama geçenlerde twitterda bir dizinin içinde geçen bir cümle belki de hepimizin yüreğimizin bir yanına yazıp sık sık hatırlaması gereken bir durumu işaret etmiş. " Haklı olmak yerine mutlu olmayı seçebilirsiniz."
Şimdi bu yazdıklarıma ya biz zaten işsiziz, zaten derdimiz başımızdan aşkın bu safsatalar çok mu umrumuzda diyebilirsiniz fakat zaman, sağlık, insani değerler, kırdığınız kalplerin onarımı hayatta kaybedilince geri döndürülmesi zor hatta imkansız olgular. Saygılarımla. -
Şimdiki aklım olsa üniversite boyunca İng kursuna giderdim.Hayattaki en büyük pişmanlığım budur.Kpss gibi dandirik bir sınavı gözümde o kadar büyütmüşümki asıl önemli meseleyi atlamışım.Eğer daha yolun başında olupta kpss hedefi olan arkadaşlar buraları okuyorsa acilen ingilizcelerini geliştirsinler.Gerisi zaten hallolur o veya bu şekilde.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ederim, umarım fazla uzamadan başlarız .Ankarada görüşmek üzere
-
@murky sistemi düzeltme karakterindeki kişiler zaten kamuda yükselemezler. bu, bu sürecin kısır döngüsüdür.