BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
50 soruluk sınavda 10 gygk
Konu dağılımında var olmayan 5 büyüme kalkınma
Geçen senenin çıkmış aynı sorularının sorulması büyük ofsayt 1 değil 2 değil yani 11 tane saydım sadece paylaşılan sorulardan
Seçicilik sıfır , adaya kendi gösterme imkanı vermeyen bir sınav , standart sapma denen bişeyde yok zaten, üzücüydü bunca aday emek veriyor keşke sınavlarda biraz emek verilip hazırlansa -
Konular arasında olmayan Büyüme kalkınma sorularına itiraz etsek, iptal edilme ihtimali olur mu
-
@claark kuruma itiraz etmeyi düşünüyorum özellikle büyüme yokken bu şekilde olmasına ve ve var olan konuların yok sayılmasına dair. Bsy değişir mi bilemem ancak bu şekilde sınav yapılmaz eminim.yazık bi ank ya gelmek için katlanilan bunca emek zahmet var ya üst kurulsun sor en zor eleyip soruyu yapamadım harbi güzeldi deyip kendime kızayım. Ama bunun için il göçe başvurmadim bile
-
@aroma Her ne kadar Perroux’u doğru yapsam da veya Solow sorularını doğru yapma ihtimalim varsa da, konular arasında olmadığından iptal edilmesi gerektiğini düşünüyorum
-
@claark kesinlikle itirazım kapsamın dışına çıkılması yoksa büyüme gky çok zor falan anlamında değil. Mesela sinirlafla ilgili sorutu yapamadm ama kabulümdür çünkü konu olarak vardı ben yapamadm ama mat gky kolay deyip büyümeyi yok göremem ki kaybedersm bu sebple olcak
-
@claark kardeşim bazı kitaplar büyümeyi makro içinde anlatıyor dilekçe verseniz bir sonuç alamayabilirsiniz
-
@ecinar Katılıyorum kardeşim ama buradaki kıstas kitaplardan ziyade ÖSYM olmalı
-
@claark kardeşim kurumlar ösym yi pek takmaz nerden diyeceksin bazı sınavlarda bu belli oluyor
-
@ecinar bence de hocam makro iktisat der işin içinden sıyrılırlar. Büyüme zaten makronun içinde erdal ünsal da
-
@genclerbirlikli Kişilerin kitaplarına bağlı kalınacaksa zaten bir şey konuşmanın manası kalmaz.Ama benim gördüğüm büyüme kutupları, Solow ve durağan denge durumunun teknoloji ile değişmesi soruları kapsam dışı
-
@claark hocam adamlar bi kitabı açıp soru hazırlıyolar çok kapsamli düşünecekleriji sanmıyorum. Aa bu büyüme iktisadıymis bunu sormasaydık diyeceklerini de sanmıyorum. Tabii ki itiraz edilsin ama adamlar geçen sene de bunu yapmış, geçen sene de itiraz eden olmuştur. O zaman dikkate almadilarsa yine almazlar.
-
Sınav Sonucu ne zaman açıklanacak belli mi
-
@firito geçen alımda 12 gün sonra açıklanmış. bu alımı bilemeyiz nitekim kurumlar çok geç sonuç açıklamayı bir halt bellemiş durumda bu yıl
-
Hani kimse doğru-yanlışlarını yazmamış,genel durumu görür fikir edinebilirdik bu sayede
-
arkadaşlar bir soru takıldı aklıma kanunu okurken görmüştüm yine baktım ama bulamadım kanun metninde yazıyordu cevap bu şıklarında ortalama, tavan fiyat, önceki yıl filan olan bir soru vardı hatırlıyor musunuz onu? ne olacaktı cevabı?
-
@yasaklı ortalama maliyet olacaktı sanrım
-
@aroma ortalama gelir pardon
-
İtiraz edilmesi durumunda soruların yeniden değerlendirilecegi ve bir kısmının iptal edileceği düşüncesindeyim. Sınav ilan metninde belirtilmeyen sorular sorulması çok garip olmuş. Makro iktisat ile büyüme-kalkınma farklı ara dallar olduğunu herhangi bir üniversiteden teyit ettirebilirler. Soru iptali olmaz ise 38 doğru üstü kapatır.
-
@antimülakat hocam itirazlarımi şimdi yapmalı çünkü büyüme dolayısıyla sıkıntı oldu benim kapsam dışı ve 5 soru vardı
-
@aroma elbette bir dilekçe ile bu itiraz kolaylıkla yapılabilir. Üst yazıda ilgili birim belirtilmeli ve kayda sokulmalıdır. Kayda girmesi kesinlikle bir cevap verilmesini gerektirir.