BİLGİ TEKNOLOJİLERİ KURUMU(BTK) UZMAN YARDIMCISI İLANI(2018)
-
@snc61 Sabit maliyetlerin bilinememesi sebebi iktisadi karla faaliyet karının eşit olması halinde sabit maliyetler sıfır olmaz diye düşünüyorum. Sabit maliyetler kadar kar etme durumları var iktisatta ama sabit maliyetlerin sıfır olması gibi bir duruma denk gelmedim. 60-80 arasında yanlışı soruyordu.
-
@paca08 hocam ben sabit maliyet 0dır dedim. Çünkü faaliyet kârından(muhasebe kârı) zımni maliyetleri düşersek iktisadi kâra ulaşırız. Bunlar eşitse zımni maliyetler 0 demektir, zımni maliyetlerin tanımı da firmanın kendi sahip olduğu bina techizattir. Yani sabit maliyet.
-
@genclerbirlikli Hocam ama sabit maliyet sıfır olmuyorki. Sabit maliyet kadar kar ediyor normalde. Ancak bir notuma bakayım dönücem.
-
@paca08 teşekkür ediyorumm cevabınız ve emeğiniz için de ayrıca teşekkürlerr
-
@genclerbirlikli Ben de aynı mantıkla giderek yaptım
-
@snc61 Sağol hocam valla sınav kolay gibi göründü gözüme ama yanlışlar çok. Mülakata kalamayacağım belliki.
-
@paca08 kalırsam sınırda veya 72 ye girememekten kalıcam bende
-
@paca08 hocam AC ile AVC nin çakışması durumu demek sabit maliyetlerin sıgır olması demek. Yani firma me kadar üretim yaparsa o düzeyde kar ediyor demek yani topmaş maliyeti toplam değişir maliyettem ibaret demek bence. Bu fikre binaen sabit maliyyet sıfır dedim bende
-
Faaliyet karı=TR-TVC İktisadi kar=TR-TC=TR-TVC-TFC ....Bu ikisinin eşit olabilmesi için sabit maliyet 0 olmalıdır..Faaliyet karı;yani faaliyetlerden elde edilen,sabit maliyetin dikkate alınmadığı kar
-
İktisadi kâr=TR-TC faaliyet kârı= TR-TVC sabit maliyetler 0 olduğu zaman iktisadi kâr faaliyet karına eşit olur
-
Paretoya neden 2.en iyi teori denildi anlamadım ben.
-
@baumol birinci en iyi teorem hiç bir müdahale olmadan kendiliğinden mevcut olan teoremdir mantığıyla birinci en iyi yaptım
-
@baumol transfer geçtiği için soruda ama bana o tuzakmış gibi geldi ve boş bıraktım
-
@marjinalist aynen Hocam ben de öyle yaptımm. Soruda herhangi bir müdahale olmadan piyasada oluşan durumdan bahsediyordu.
-
@paca08 hocam 18 ve 25 sorulardn alinan siparis avansi olmayacak mi yanlis mi hatrlidm
-
Arkadaşlar muhalefet için değil sadece meraktan soruyorum. Doktor kendi namına çalışıyorken tedavi ettiği hastadan işi bıraktıktan sonraki aldığı parayı niye arıza olarak ödüyor?
-
@baumol hocam mesleği bırakmış, devamlı bir gelir değil ondan arizi
-
@paca08 32 .soru da sanki hizmetlerle ilgili olacak .kaç net olur ortalama
-
Arkadaşlar o değil de sınavdan önce 4 yanlış 1 doğru götürüyor diye söylendi mi, ben sonradan arka sayfada gördüm
-
@genclerbirlikli Şu tvs ile aramı bir türlü düzeltemedim