Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı Uzman Yrd İlanı (2018)
-
Son açılmış olan sınavdaki (sanırım 2015 oluyor) uluslararası ilişkiler sorularını hatırlayan ya da bir yerlerden bulabilen var mı ? Paylaşırsanız çok memnun olurum
-
Arkadaşlar uluslararasi konuları hariç ahmet nohutcunun kamu yönetimi kitabı yeterli olurmu ?
-
@hicks44 umarım yeterli olur , okuldan kalan notlarımı atmışım, Sadece kalın kalın kitaplarım kalmış. Onları da sınava kadar asla toparlayamam.
-
Doğru hocam benimde öyle. Aslında bu sınava tam akademik kitaplardan çalışmak gerek ama işte..
-
@hicks44 hocam vaktimiz bol, alım bol olsa ve bu sınav hariç başka sınav dertlerimiz olmasa evet akademik kitaplardan çalışsak daha iyi olurdu. Fakat malesef koşullar el vermiyor. O yüzden sınavda bizi kurtaracak bir kitap bulmamız lazım.
-
@nilayfb aynen öyle. Benim de aklıma direk ahmet nohutcu geldi ama işte yeterli olurmu. Birde bilal eryılmaz ın kamu yönetimi kitabı var
-
@nilayfb ekonomi bakanlığı sınavına uluslararası ilişkiler için açıköğretim'in internete yüklenmiş kaynaklarından çalışmıştım not çıkarta çıkarta.. 1,5 ayda işimi görmüştü.. kamu yönetimi de öyle verimlidir belki
-
@parşömen teşekkürler hocam. Bakmakta fayda var o zaman.
-
Yakın zamanda Gaziden mezun olan yok mu? Halen üniversite hocası olan Prof. Dr. Hamit Emrah Beristen geçmiş yıllarda çıkan soruları talep edebilir.
-
Arkadaşlar netleşdiremesiğim bir konu var, geçmiş yıllarda uluslarcılara kamu sorulmamış mesela, bu sınavda öyle bir ayrım vat mı ilanda net bir şey yok.
-
@donniebrasco ben bir ayrım görmedim ama tahminim; sınav tek, sorular seçmeli olabilir.
-
Kamu güvenliği müsteşarlığina başvuru 15-26 Ocak
Merkez göç başvuru 7-16 subat / Sınava katılacaklar 21 Şubat
Müsteşarlık listeleri, göçün basvuru ya da bitiş tarihine kadar (7subata kadar ya da en geç 16 şubata kadar) belli olursa ki öyle ayarlamış olabilirler ..listeye giremeyen, Göçe basvuracaktir. bu da 160 kamu adayının önden çekilmiş olması demektir ve puanları düşürebilir.P30-31-33-37 puan türü yakin.Bu durumda iki başvuru da çakisma olmaz.Sadece müsteşarlik listesine giren, merkez Göçe basvurmaz çünkü aynı gün ve puan biraz düşer.
Kamucu Aday, Merkez goc yüksek kapatır kadro az puan türü cok ama test; müsteşarlık klasik ama puan türü ve bölüm sınırlı diyip ikisinden birini tercih edebilir.Bu da gereksiz başvuruların azalmasına neden olarak göçün puanını biraz düşürebilir.
-
Açıkçası merkez göçün sınavının sınavının test olması bu sınavın klasik olması ve sınavların aynı günde ve büyük ihtimal aynı saatlerde olması tercih yapmaya mecbur bırakacak bizleri. Hakkımızda hayırlısı olsun
-
Sanki çok ilan geliyormuş gibi bir de sınavlar çakışıyor ya iyice deli oluyorum.
-
@paretowilfredo hocam meslek tanıtımı yazınız ne zaman gelecek halen karasızlık yaşıyorum merkez göç ile burası arasında
-
@leviathan buranın sınavının saat kaçta yapilacagi belli degil henüz. Belki 14.30'da filan olur da ikisine birden girersiniz.
-
arkadaşlar sıralama da 1100. yüm. gelme ihtimali yok değil mi ? önümüzden 3000 e yakın insan çıkmış durumda mesleğe başlayarak. bunların başvurmamasını düşünsem bile bir sonuç çıkaramıyorum. sizce ne olur ?
-
@minsipo eline mi yapışacak kardeşim başvur nasiptir. Matematiksel ihtimale bakma derim ara ara sürprizler oluyor
-
@sınavuzmanyrd doğru söylüyorsun.
-
@minsipo Hocam sıralama değil puan önemli.3 puan türünden en yüksek hangisiyse onunla başvuracaksınız diğer iki puan türünden sıralama olarak geride olsanız bile.Aynı gün Göç uzman yardımcılığının da sınavı olduğu için birazcık daha aşağı sarkma olabilir(tabi ikisine de başvurup birine giren duyarsızları düşünmezsek)