STAJYER HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI İLANI
-
Bence gelin belki sandığınız kadar kötü geçmemiştir, denemekte ne zarar var @monser
-
@monser hocam belki çan olur siz yine gelin derim
-
@monser gidin bence de hocam, hiç belli olmaz. Genele zorsa belki bir şeyler aparlar. Geçen sene Hazine SDK'yı öncekilere göre rahat okudular demişlerdi.
-
@impressiveunit hocam siz başvurdunuz mu , girdiniz mi
-
Arkadaslar sinaviniz nasil gecti? Herkese gecmis olsun
-
Bugün yapılan oturumlar fena değildi galiba... Erken çıkan olmadı ve hemen hemen herkes epey yazdı. Sanırım bu sınavın kaderini muhasebe oturumu belirleyecek.
-
@monser Maliyede ne sormuşlar
-
@monser evet herkes baya yazdı, kpss ayarında geldi yine sorular
-
@monser muhasebe çok mu zordu?
-
Hocam, muhasebede, 3. Geçici vergileme dönmedinde olan bjr firmanin bilançosu verilmiş, donem içi kayitlar, dönem sonu envanter ile kapanış kayıtları isteniyordu. Çok zor değildi tek belirleyici denilebilecek kayıt ücret tahakkuk kayitlariydi.
2 adet boş amortisman tablosunu cevap kağıdında oluşturmanız, dönemlik amortisman miktarları, birikmiş amortisman değeri ile duran varlığın kalan değerinden oluşan bir tablo, bu tabloyu normal amortisman ile azalan bakiyeler usulüne göre tablo şeklinde cevaplandirmaniz isteniyordu. Diğer şıkkında ise direkt ve endirekt kayit yöntemi ile azalan bakiyeler için direkt, normal amortisman icin en direkt muhasebe kaydı ile bu kayıtların dönem sonu işlemleri soruluyordu.
-
Bir diğer soruda tarihleriyle mal alimlari veriomis 4 kalem mal alımı, 1 satım, 1 iskonto 1 taşıma gideri verilmiş, ağırlıklı maliyet ile satış yapılırsa kar ile muhasebe kaydı (yanlış hatırlamıyorsam) diğerinde de FIFO kullanılırsa kar ile ağırlıklı ile karşılaştırılması vardi.
Gelir tablosu sorusu vardı ki hesap planında olmayan 600 lu hesapların verilmesi zaten işi hayli kolaylaştırdı.
Tabiki ilk sorunun zorluğu herkese göre farklı gelmiş olabilir biraz antrenman istiyor monografi soruları. Hukuk soruları ile, maliye sorularini da hatırlayanlar yazarsa bizden sonra ki gireceklere bir fikir vermis olur hatırladiklarimi yazayim yazilmadiysa.
-
Olmamış ben başlayayım;
1-Sert anayasa, yumuşak anayasa tanımlarını yaparak ayrıldıkları noktaları belirtiniz. 1982 Anayasa sert bir anayasa mıdır? Oyle ise sertliği hangi özelliklerinden kaynaklanmaktadir?2-Soyut norm denetimi yolunu açıklayınız. Bunun şıkları vardı b) şıkkı parlamento kararlari soyut norm denetimi yoluyla davaya konu edilebilir mi gibi bir şeydi. Editlenebiliyorsa hatırlayan arkadaş varsa editlerim sonra diğer şıkkı hatırlayamadım.
3-Gaiplik nedir?
b) Tabu siciline hakim olan ilkeler nelerdir?4-Sebepsiz zenginlesmenin tanımını yaparak, unsurlarını aciklayiniz.
5-Gercek kisi tacir kimlere denir? Tacir olmaya baglanan sonuçlar nelerdir?
B) cekin unsurlarını sayiniz.6-Tanimlamalar
A)Yetki gaspı
B) Fikri içtima
C) Taksir
D) Nispi muvazaa
E) Cari hesap6 soruydu muhasebe hariç butun sınavlar, 5 ini seçip yazıyorsunuz.
-
@t-r-malthus 3-4 tane monografi çözen birinin rahatlıkla yapabileceği sorularımı. İnşAllah her şey istediğiniz gibi geçer
-
@t-r-malthus hocam soyut norm denetiminde iptal davası yazıyordu parantez içinde, kafam karıştı anayasadaki mi yoksa idare hukukundaki iptal davası mi diye. Ben de ordaki üstadlardan birine sordum soruyu yazani çağırdı o da idare hukukunda olanı yaz dedi. Siz hangisini yazdınız tek kafası karışan ben miyim
-
@t-r-malthus b şıkkında da parlamento kararları anayasa denetimine tabi midir diyordu soyut norm kavramı kullanmamıştı
-
@baumol hocam bu konu tabiki subjektif bir konu benim ile başka birinin muhasebe çalışmasını bie tutmuyorum fakat ilhan kılıç monografiyi kafa patlatarak bitiren birinin yapamayacağı sorular değildi bence. Allah razı olsun bilmukabele.
-
@genclerbirlikli hocam eğer farklı şeylerse ben kaldim gibi:) ben hiç sorgulamadim aşağıda parlamento kararı vs. görünce direk girdim anayasaya fakat bu iki kavram farklı şeyler midir ki cahilliğimi mazur görün
Mesajı en azından telefondan editleme yolunu bulamadım. Eve gidince tekrar bakarım.
Birde siz el atsanız maliyeyi de cikariversek aradan:)
-
@t-r-malthus anayasada anayasa,kanun,khk ve içtüzük için uygulanan soyut norm denetimi var işte cb 110 mv iktidar muhalafet aymye dava açabiliyor, idare hukukunda da iptal davası var idari işlemlere karşı hukuka uygunluk karinesini çürütmek amaçlı açılan. Üstünde de idare hukukunda diyince sorma gereği duydum ve idare hukukunda olanı yaz diyince ikinci dediğimi açıkladım. Edit seçeneği de yok maalesef
-
@genclerbirlikli Soyut norm iptal davası anayasaya göre yorumlanmalı. Ben sınava girmedim tabi ama bariz belli yani. Neden idare hukuku demiş ki acaba ?
-
Maliye soruları;
- yarı kamusal mallar kavramını açıklayın, ozellikleri neler, özel ve tam kamusal mallara göre fırsat eşitliği çerçevesinde karşılaştırın
- görünüşte artış nedir. Nedenleri nelerdir
- devlet borclanmasının nedenleri
- klasik ve modern maliyecilerin borçlanmaya bakış açısı
- peacock wiseman ı çizerek anlatın