STAJYER HAZİNE KONTROLÖRLÜĞÜ GİRİŞ SINAVI İLANI
-
@impressiveunit isletme icin ozet bi kaynak oneriniz var mi netten bi kaynak olursa guzel olur
-
burada var geçmiş yıllardan sorular uzmanlık ve kontrolörlük için
-
http:// sorularlaiktisat. blogspot. com. tr / 2016/12/basbakanlik-hazine-mustesarligi-hazine.html
-
başarılar arkadaşlar
-
İlk oturumda katılım yarı yarıyaydı, iktisat soruları kolaydı, ikinci oturumda da katılım aynı olur diye düşünüyorum. Bakalım yarın katılım ve sorular nasıl olacak.
-
@genclerbirlikli Ne sormuşlar iktisatta
-
@valentinus
+talebin fiyat esnekliği ve etkileyen faktörler,
+Yatırımlar faize duyarsizken gpp mi gmp mi etkin
+Tam rekabet ile ilgili kek bir soru
+5 tanım; deflator, taylor, monopol gücü, dışlama, kutuplaşma teoremi
+otomatik stabilizatörler- MB bilançosu
-
İktisat fena değildi. Muhasebe yorucuydu.
Katılım arkadaşın dediği gibi yarı yarıydı. Bir yarısı daha sınavla elenir sanırım.
-
Giren arkadaşlar sizce sınav nasıldı? İktisat orta zorlukta ama muhasebe ise bir o kadar zor geldi. Monografi yoktu ama ilk sorunun ikinci şıkkının sonunda kapanış yevmiye kaydını yapın demişti, nasıl bir kayıt yapmamız gerekiyordu? O kısımda çok takıldım, belki bir sonraki sınavlarda benzer bir soru gelebilir diye sorayım dedim:)
-
@kullanıcıadım iktisat kolaydı da muhasebe ortaydı. Ben ilk sorunun ilk kısmını yaptım( işçi hesabı hariç), oranları yaptım ilk üçünü değerlendirdim, amortismanları yaptım bi de fifolu maliyetli soru vardı onu yaptım. Esasen zor bi sınav değildi biraz uğraştırdı o kadar. Ha bi de hesap planında 6lı hesaplar olsaydı çok güzel olacaktı
-
işçi hesabı dediğiniz hangisi oluyor sgk, vergi ödemeleriyle ilgili bir madde vardı brüt ücret işçi ve işveren payları vardı. O kısımdan mı bahsediyorsunuz? Zira o kısımsa o cevabımdan da hiç emin değilim hangi hesapları borçlandırıp alacaklandıracağım konusunda da tereddüte düştüm, sanırım ilk muhasebe sınavım olduğu için zorlandım. Hayırlısı olsun.
-
@kullanıcıadım aynen hocam o, hiç aklımda kalmamıştı sallamak da istemedim diğer yevmiye kaydına geçtim
-
İyi yapmışsınız, aslında düşünüyorum da muhasebe sınavı gerçekten kaliteliydi. Çünkü baştan sonra bütün bilgimizi ölçer nitelikte bir sınavdı. Sorulmayan bir konu yok gibiydi neredeyse.
-
@genclerbirlikli sonradan doğru olan hesap planını dağıttılar
-
@kullanıcıadım ben temel kavramlardan bekliyordum aslında ordan gelmedi. Onun haricinde iç iskonto, reeskont hesaplama gelebilir diye düşündüm onlar da gelmedi ama dediginiz gibi kapsayıcı bir sınavdı sadece yevmiye kayıtlarıyla yetinmediler iyi de ettiler. Bakalım yarın bizi ne bekliyor hukuk,maliye ve işletmede
-
@nfs hadi ya bana vermediler, çıktıktan sonra mı dağıttılar acaba
-
@kullanıcıadım İktisat fena değildi ama muhasebe epey sağlamdı. Monografi yoktu ama sorular hemen hemen o monografi kadar uğraştırıcıydı.
-
@genclerbirlikli İlk bir saat içinde değiştirdiler hocam hatta almayan var mı diye sordular
-
@monser hadi ya ben duymadım o zaman, biri bi kağıt getirdi ama ilk sayfaydı zaten ben de pek önemsemedim. Neyse sağlık olsun
-
Ben sınavın ortalarına doğru dağıtıldı diye hatırlıyorum tam emin olmamakla birlikte. Evet sorular gerçekten uğraştırıcıydı ve kaliteliydi ama yetiştirememe stresini oldukça yoğun yaşadım. Belki sadece bir tane monografi sorusu olsaydı yetiştirememe stresini o kadar yaşamazdım. Bir de stoklarla ilgili bir soru vardı ortalama maliyet ve FIFO yöntemine göre satışların maliyetini hesaplamamız gerekiyordu. Ortalama maliyet olarak ne buldunuz?