GSS BORCU HAKKINDA
-
@corleone valla hocam sanırım ödemek zorundasın. Ben de şimdi baktım 3.500 lira borcum var. Bu süre boyunca gss borcumu ödemediğim için her seferinde kendi paramla tedavi oldum. Şimdi ben senin verdiğin hizmetten zaten bir kere bile yararlanmamışım. Ya bu parayı benden almayacak ya da 3 sene boyunca ödediğim hastene masraflarını bana geri ödemesi lazım. Ama dava da açsan parayı alırlar bence.
-
@corleone hocam önceki sorgunuzu nereden yaptınız? Bankamatiklerde yapılandırma döneminde borç 0 görünüyor mesela o yüzden o konuda şu an e-devlette ne var ise o doğru olandır. GSS borcu ne yazık ki zorunlu bir hizmet ve bu yüzden de faydalansanız da faydalanmasınız da o parayı ödemek zorundasınız, şu an sizin yapmanız gereken ilk iş kaymakamlığa gidip gelir testi yaptırmak ve eğer haneye giren kişi başı gelir asgari ücretin 3'te 1'i oranında çıkarsa borcunuzun silinmesi, yok çıkmaz ise borcunuz ne ise onu ödemek zorundasınız ne yazık ki.
-
@agor Tamam hocam sağolun. Yazık şöyle sistem mi olur? Üni yi bitir işe girmek için uğraş ama o boş zamanlarında hiç görmediğin hizmet için binlerce lira öde. Yazık ne diyeyim.
-
@corleone hocam bu sistem harika bir sistem tek eksiği dışında ki o da zorunlu olması. Ben inanılmaz faydalanmaya başladım borcumu ödedikten sonra, haftada bir muayene gidiyorum, rahatsızlıklarım ile uğraşıyorum, kardeşim de ha keza engelli ve bu sistem sayesinde yıllardır ilaçlarını alıyor ama insanlara zorla borç çıkarılması da sıkıntılı kısmı. Keşke isteğe bağlı olsaydı fakat işte devlet bu, normalde almadan vermesini beklediğimiz bir yapı iken vermeden almak sürekli olan.