TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Hazine Müsteşarlığı Hazine Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)

KPSS A
    53
    238
    51123
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • genclerbirlikli
      genclerbirlikli @snc1991 Son düzenleyen:

@snc1991 değişikmiş hocam. ben uzman yardımcılığına girmedim bi şey diyemiycem

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • B
        BluePhantom Son düzenleyen:

Arkadaşlar Ekonometriye hangi kaynaklardan çalıştınız?

• K
          kelaynak @genclerbirlikli Son düzenleyen: genclerbirlikli

@genclerbirlikli çok teşekkür ederim 🙂

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • genclerbirlikli
            genclerbirlikli @kelaynak Son düzenleyen:

@kelaynak kazanınca foruma girmek akla gelmiyor tabiii 🙄🙄🙄

K 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • K
              kelaynak @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli adımın yanında yasaklı yazmıyor neyse ki 😄 ayrıca ayıbediyosun zaten girecektim de zaman olmadı 😞

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • genclerbirlikli
                genclerbirlikli @kelaynak Son düzenleyen:

@kelaynak di mi hesabi kapatıp gidebilirdin de 🙄 hıhı hıhı eminim öyledir...

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • B
                  Baumol @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli Bodycim herkes sen mi ya. Kelaynak dün bana hesap nasıl siliniyor diye sordu ben daha fazla konuşmak istemiyorum...

• genclerbirlikli
                    genclerbirlikli @Baumol Son düzenleyen:

@baumol hesabını sildirmek için online oldu demek ki.... vay @kelaynak vay senden hiç beklemezdim. sildirme yolunu demeseydin bodycim

B 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • B
                      Baumol @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli Söyler miyim ya. Zor ikna ettim. Adminlik için tekliflere açığım 😂

• genclerbirlikli
                        genclerbirlikli @Baumol Son düzenleyen:

@baumol söyleme tabi dursun durduğu yerde 😄

• K
                          kelaynak Son düzenleyen:

ty ty olalı böyle iftira görmedi 😞

• eladlüesasülmülk
                            eladlüesasülmülk Son düzenleyen:

Kazanan arkadaşları tebrik ederim.
                            Spesifik olarak yazmak istedim çünkü arkada kalan bazı sorular gördüm ve bu kurumun bir Uzman yardımcısı olarak asla mülakatların genel akışını yansıtan sorular olduğunu düşünmüyorum. Hani 1 Enver kaç Atatürk eder? Gibi sorular soran insanlarla çalışmayacaksınız bir kere ona emin olun. Ben arkadaşın kendisine bizzat ulaşmak istiyorum böyle bir şey sorulma ihtimaline pek ihtimal de vermiyorum. Kendi aralarında bunun goygoyunu yapmışlardır belki ama bunu soru olarak sordular felan abartmış gibi geliyor kendisi yanlış anlamasın. Bunu bir sonraki sene okuyacak insanlar için yazıyorum, kalkıp da bu soru tarzını referans almayın. Burası ekonomi için kurulmuş bir organizasyon ve almak istediği insan nitelikleri ve beklentiler az çok belli. Ayrıca bazı soruların, sadece senin beklenmedik bir şeyle karşılaştığında vereceğin tepkiler, heyecanını yönetme, baskı altında neler yapabildiğin, hızlı düşünme ve biraz basit söylemek gerekirse “ağzının laf yapması” diyebileceğimiz gibi sosyal zekaya yönelik ölçümler olması doğal. 1 Enver Kaç Atatürk eder? Sorusu geldiyse(varsayım çünkü bir iddia) bu soru da bu saydığım tarzda bir soru olabilir. Hani verdiğin cevabın doğru yada yanlış olacağı bir soru olarak düşünmemek lazım. Hani yarın seneye birisine Fatih ile Atatürk’ü karşılaştır diye sorulur mantık aynıdır. Sana karşılaştırman için sorulmaz böyle sorular, senin tutarlı bir duruşun vardır ve onu yansıtır geçersin. 10 dedim elendim hiç deseydim geçerdim gibi bir düşüncede olmasın kimse diye yazıyorum.

Şikayetçi olmak basit olan, bizim ülkemizde ne yazıkki yaygın olan. (Elinden geleni yapıp nasip olmayanları tenzil ediyorum.)

Neyse o konu bir tarafa.

Ne kadar 666 dan sonra kurumun pek bir ekstra esprisi kalmasada, hala daha bu ülkenin oldukça nitelikli, çok yönlü, farklı düşünebilen, yaratıcı ve bence özgün insanlar ile çalışma imkanı bulacaksınız. Daha önce bir kamu bankasında hem Uzman Yrd. hem Müfettiş Yard. olarak çalıştım, net olarak söylüyorum burdaki insan kalitesi hepsini katlar defaatle katlar. Çok şey biliyor gibi hissediyor insan Kpss sonrası evet ama yeni bir öğrencilik başlayacak, öğrenme hevesinizi kaybetmeyin.

Kaybeden arkadaşlar da üzülmesin, bugün 2.kez sınavı kazanmasına rağmen kaybeden bir arkadaşla birlikte idik onunda dediği gibi;
                            “Sizin için daha hayırlı olduğu halde bir şeyi sevmemeniz mümkündür. Sizin için daha kötü olduğu halde bir şeyi sevmeniz de mümkündür. Allah bilir, siz bilmezsiniz.'' Bakara 216

Bu yazıyı yazma amacım, bu ülkenin nitelikli, çalışkan, ülkesini seven gençlerinin bazı spesifik ve çarptırılarak algı yaratanların abartıları ile vazgeçmemesi. Cumhuriyetimiz hala çok genç ve yapılacak çok iş var. Siz elinizden geleni yapın, gerisini Allah’a bırakın.

Sağlıcakla kalın.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                            • I
                              isildur Son düzenleyen:

Ben de kurum hakkında bildiklerimi çok kısa yazayım ileride okuyanlar olur:

• Kurum halen kalitesini koruyan birkaç kamu kurumundan biridir.
                              • Mülakatlarda kesinlikle performans aranır ve belirli nitelik göstermeyen adaylar alınmaz.
                              • Mülakatlarda siyasi soru sorulur. Aa ilk defa duydum diyenlere kulağınızı tıkayın ve hazır olun böyle şeylere. Ama bu sorulara verdiğiniz dürüst cevaplar sonucu nasıl etkiler onu sadece komisyon bilecektir.
                              • Referans etkisi yok diyenlere inanmayın. Bu sebeple her ne kadar her kesimden insan alınsa da belirli bir kesim ağırlık göstermektedir.
                              • Yazdıklarım kesinlikle karalama amaçlı değildir. Bilakis bugünün normlarıyla "görece" iyi bir kurum olduğunu anlatmaya çalışıyorum. Başarılar herkese.
                              1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                              • O
                                ozrbrk Son düzenleyen:

Arkadaşlar merhaba, hazine uzman yardımcılığı sınavının genel iktisat (%20) kısmı için Erdal ÜNSAL İktisada Giriş kitabına çalışmak yeterli olur mu acaba? Bu arada ben maliye mezunuyum.

R genclerbirlikli 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • R
                                  rassal Yasaklı @ozrbrk Son düzenleyen:

@ozrbrk uzman yardımcılığı ilanı mı geliyormuş

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                  • O
                                    ozrbrk @rassal Son düzenleyen:

@rassal hazırlık yapıldığını duydum ancak kısa zamanda geleceğini sanmıyorum. 3-4 ayı bulur diye düşünüyorum.

• K
                                      kuruhasan Son düzenleyen:

Ya abi napıyonuz aklım çıktı daa

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                      • genclerbirlikli
                                        genclerbirlikli @ozrbrk Son düzenleyen: genclerbirlikli

.................

• 1
                                        • 2
                                        • 8
                                        • 9
                                        • 10
                                        • 11
                                        • 12
                                        • 12 / 12
                                        • İlk ileti
                                          Son ileti