TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
-
Şu dönemde böylesine sıcak bir atmosferin olduğu mecliste mülakata giriyor olmak sizler için unutulmayacak bir anı olacaktır? Hakkınızda hayırlısı olsun, mülakat için başarılar dilerim.
-
Ah YDS Ah!!!
mülakat için başarılar diliyorum.. -
Ben uluslar mezunuyum yüksek lisansım siyaset bilimi ve kamu , bana anayasa ve maliye ve Ortadoğu sordular
-
Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Mezunuyum aynı dal üzerinde yüksek lisans yapıyorum. P-33 puan türü (kamu yönetimi ağırlıklıydı) ile listeye girince biraz anayasa biraz kamu yönetimi biraz siyaset bilimi sorarlar diye bekliyordum. Gelin görün ki uluslararası ilişkiler,maliye,iktisat ,(1 adet kamu yönetimi sorusu/yönetişim nedir sorusuydu) sordular. Zeytindalı operasyonu,dolar düşürülmesi vb. ucu siyasete açık sorularda vardı. Açıkcası benim adıma pek hoş geçen bir mülakat olmadı kamucu birine ısrarla iktisat sorulmasını pek doğru bulmuyorum.. Keşke p-33 yerine p-48'den çağırsalarmış. Herkesin hakkında hayırlısı olsun. İyi geceler
-
@monser biraz haklisiniz ama ben de kamucuyum israrla 3 soru iktisat sordular ve cevaplarken zevk aldim iktisati kavradigimi görmek mutlu etti beni. Ben bu acidan bakiyorum olaya. Onun disinds anayasa ve guncel uluslararasi iliskiler sorusu geldi.
-
@dikey Hayırlısı olsun artık Geçti gitti.
-
@monser Bir de düzeltme yapayım Kamu Yönetimi çok da ağırlıklı değilmiş. Daha fazla diye biliyordum.
% 10 Genel Yetenek
% 10 Genel Kültür
% 20 Hukuk
% 20 İktisat
% 15 Maliye
% 25 Kamu Yönetimi -
Arkadaşlar rica etsem iktisat sorularını paylaşabilir misiniz? teşekkür ederim şimdiden
-
Arkadaşlar mülakatlar bitince sonuçların açıklanma süresi hakkında fikri olan var mı acaba? Personel alım sınav sonuçları kısa zamanda açıklanmış uzman yardımcılığı da aynı olabilir mi? Bilgisi olan varsa paylaşırsanız sevinirim.
-
@serimeri giristeki bir görevli çabuk açıklanır dedi. Bayramdan önce aciklanir bence
-
p34'den bugün mülakata girecek arkadaşlar.... mülakat deneyimlerinizi ve çıkan soruları bizimle paylaşırsanız sevinirim Zira ben pazartesi giricem.Şimdiden Teşekkürler
-
@serimeri pazartesi günü mülakatlar bitecek. 2 hafta içerisinde açıklanır gibi... Çok uzamayacaktır süreç.
-
Bugün giren uluslararası ilişkiler mezunu arkadaşlar İngilizce soruyorlar mı söyleyebilir misiniz
-
@monser teşekkürler hocam inşallah
-
@dikey inşallah hocam ne kadar çabuk o kadar iyi, bakalım.
-
Arkadaşlar merhaba, Perşembe günü P-33 ten mülakata girdim, bana daha çok maliye ağırlıklı sorular soruldu(bütçe hazırlanma süreci, OVP vb.). Sizce başvurduğumuz puan türüyle alakalı sorular mı geliyor? P-34 ten başvurmadığıma pişman olmak üzereyim çünkü. P-34 ten giren arkadaşlara nasıl sorular geldi acaba? Cevaplayabilirlerse çok memnun olurum (bazı hassasiyetleri olan arkadaşlar özel mesaj da atabilir elbette). Böyle bir ayrım yapabileceklerini hiç düşünmedim ama mülakattan sonra kafama dank etti açıkçası. Acaba hata mı ettim? Lütfen genel olarak herkese her alandan sorulmuş olsun
NOT: Uluslararası İlişkiler mezunuyum.
Okuduğunuz için teşekkürler.
-
Arkadaşlar benim ne ehliyetim var ne de pasaportum, bir tek kimlikle 2 kimlik kontrolü aşamasını nasıl geçebilirim ?
-
@nevsinmengü 50 liraya müzekart al. onu girişte bırak. hem yaz geldi, müzeleri/antik kentleri falan gezersin mis gibi. aklıma ilk bu geldi
-
@nevsinmengü akıl oyunlarıyla bürokrasiyi yenmeye çalışıyoruz resmen
-
@nevsinmengü hocam nüfus müdürlükleri geçici kimlik belgesi veriyor ama kimlik kaybolmamışken verirler mi, verseler de tbmm kabul eder mi bilmiyorum belki ise yarar bi araştırın