Göç Uzman Yardımcılığı ilanı 2018
-
@kpss_zede aşırı büyümenin olumsuz sonucuna mali sürüklenme deniliyor diye biliyorum hocam
-
Ne zaman açıklanır bilgisi olan var mı il göç gibi yarın açıklanır mı
-
@neomonetarist yarin hazir olun
-
Hukuk sorularının yarışı yok ya herkes unuttu mu
-
hocam soruda kişi üzerinde etkisi değilde ekonomi üzerindeki olumsuz etkisini soruyordu sanki kişinin genişleme döneminde nominal geliri arttığı için daha yüksek oranda vergilendirilir buna mali sürüklenme denir, bu durumda kişi harcamalarını azaltır ve toplam talep azalarak genişleme tersine döner ve mali daralma olur. Belki soruyu da yanlış anlamış olabilirim
-
@paretooptimal
Ben hangilerinin hukuk sorusu oldugunu ayirt edemiyom ki bi sknti mi var bende anlamadim -
Nominal hasıla neyi kapsar vardı . Hem fiyat hem hasıla mı neydi
-
@kpss_zede mali sürüklenmenin iki tane tanımı vardı zaten hocam ikiside geçerli bence ekonomi daralmaz diye düşünüyorum.
-
@1903bjk bende iktisatla maliye sorularını karıştırdım hep olur öyle
-
Suçluların iadesiyle ilgili olan devlet başkanı olan şık degilmiydi
-
@safitürk69 devlet başkanı ve ailesine karşı işlenen suçlarda iade kapsamda hatta tarihte Napolyona işlenen bir suikast ile bağlantılı bir durumdu soruda sanırım yanlışı soruyordu o yüzden başka şık olmalı
-
@safitürk69 iki yıl suç olması gerekli yazıyordu bir diye biliyorum. Dediğiniz şıkkı hatırlayamadım
-
@safitürk69
Ben de oyle yaptim lisanstan hatirladigim kadariyla mis gibi derslerimi bana unutturan sistem utansin -
@black şimdi biraz baktım da belçika şartı diye aratırsanız bulabilirsiniz
-
@black aynen hocam Belçika iadesi vardı devlet başkanı ve ailesine karşı işlenen suçlar siyasi sayılmıyor sanrım iade söz konusu
-
@black Belçika kaidesi yani
-
Belçika şartını biliyorum. 2 yıl doğru olmalı ceza kanununda böyle hatırlıyorum. Devlet başkanı olan şıkta tam tersi ifade vardı diye hatırlıyorum.
-
@paretooptimal uluslararası hukuk ile ilgili yanlış olanı soran bi soru vardı?
-
Hiçbiri yaptım hepsi doğru gibiydi
-
O kaide doğru ama soruda yanlısı soruyordu o yüzden cevap değil.