Göç Uzman Yardımcılığı ilanı 2018
-
@antimülakat gittiği gün iibf nin bayramı olacak
-
arkadaşlar şimdi 4 ana ders dışında ki konulara derslere nerden çalışcaz var mı belli bir kaynak ya da not bilgisi olan var mı tecrübeli arkadaşalarda yönledirirse iyi olur
-
Lisans bilgileri dediği kısmın hepsinden sorumluyuz dimi? yani uls mezunu sadece uls konularından oluşmayacak dimi?
-
@lionsa yok hocam hepsi. Giriş sınavının yazılı bölümünün sınav sorularının % 80’i lisans eğitimine ait mesleki bilgilerden(tüm konular sınava dair: Lisans eğitimine ait mesleki bilgilere ilişkin sınav konuları;
Mikro ve makro iktisat, Türkiye ekonomisi, uluslararası ekonomik ilişkiler ve
kuruluşlar, kamu maliyesi, maliye politikası, anayasa hukuku, idare hukuku, ceza hukuku
(genel hükümler), medeni hukuk (başlangıç-kişiler hukuku), borçlar hukuku (genel
hükümler), uluslararası hukuk, insan hakları, yönetim bilimi, siyaset bilimi, siyasi tarih, Türk dış politikası, uluslararası ilişkiler, uluslararası kuruluşlar.), % 20’si Genel Müdürlüğün görev alanına ait temel bilgilerden (Yabancılar hukuku, 04.04.2013 tarihli ve 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu.)oluşmaktadır.Girmedim o ayrı.
-
Son yapılan kurum sınavında kaç puanla kapattı mülakat için?
-
Şu an halihazırda gelir uzman yardımcısı olarak çalışmaktayım. Gerek özlük haklarımızın yeterli olmayışı gerekse de taşrada çalışmak durumunda kalmak yüksek puanlı kişilerin kurumdan kaçmasına neden oluyor. Benim sınavlara hazırlanmamdaki ana motivasyon da bu. Sorum şu olacak kpssp7 puanım 86 sıralamam ise 272. Birçok kişinin birtakım nedenlerle başvurmayacağını düşünürsek puanların 86 yı görmesi şaşırtmaz sizce?
-
@frie-list sen guy a girerken taşra olduğunu, özlük haklarinin yetersiz olduğunu bilmiyor muydun da gelmis burda kendini haklı gostermeye calisiyosun . Sen ve senin gibiler ne istediginizi bilmiyorsunuz . Bu meslekleri basamak olarak kullananlara da yazik! Son olarak 86 ya merkez kadro zor görürsün. Bosun da ugrasma.
-
@reckless Dostum dediğin şeye kısmen katılmıyorum. Eğer bir art niyet varsa ki ben olduğu kanaatinde değilim dediğinde haklı olabilirsin. Ancak benim şu an 2200 ile çalışan, bu mesleğe de girene dek 14 mülakattan elenmiş zehir gibi bir ahbabım var. Yazıktır, 14 mülakat diyorum. Bu adamın hakkı değil midir daha iyi meslek? Her durum kendine özgüdür, herkesi de kendi koşulları içinde değerlendirmek lazım. Herkes daha iyi imkanları isteme hakkına sahiptir.
İş ile birlikte çalışırken ders çalışarak puan alan ve sınavlara başvuran insanlara kızmak biraz haksızlık oluyor bana göre. Sen kendi perspektifinden bakınca haklısın, adamın işi var niye başvuruyor daha diyorsun. Sen 2200 işe girdiğinde veya istemediğin bir ilde çalıştığında ya da bulunduğun serviste mutsuz olduğunda, ders çalışma kararı alırsan bu şekilde eleştirilmek ister misin?
Eleştirilmesi gereken en temel şey keyfi olarak sınavlara başvuran, sınava gitmeyen insanlardır.(mücbir durumlardan gidemeyenleri tenzih ederek).
Naçizane fikirlerim bu yönde. Daha fazla empati yaparak daha çok gönül yapabilirsiniz.
Başarılar dilerim.
-
83.5 tasraya umut varmi arkadaslar:'(
-
@reckless maalesef ki en düşük puan türüm p7.. geçmişte iş teftiş ve SGK teftiş gibi sınavlara girdim ve girmeye de devam edeceğim dostum ve bunu yaparken de İnan sana sormayacağım..
-
@frie-list aman hocam zor bir durum olmadıkça sınavlara girin de o bize yeter. Gelmeyenlere zaten sözler hazırlıyorum, hiç hoş değil yaptıkları. Bulursam namazlarına gidip hakkımı helal etmem o hayvanları zehirlenen gibi hatta, o kadar kin doluyum. Özlük hakkı için her türlü haklısınız zaten ama insanın kalbinde "oğlum yerim burası" şeklinde bir yer varsa bence orası için de uğraşabilir (aynı özlük olsa bile). Sonuçta devlete daha yararlı olursunuz istediğiniz yerde (yüksek lisans, sertifika, uygun hobi vb.).
Ama rica ederim yerinizi bulup bir oraya bir buraya oyun oynarmış gibi geçmeyelim (sözüm yorumunuza değil).
-
@adam-simith, içinde söyledi: Göç Uzman Yardımcılığı ilanı 2018
83.5 tasraya umut varmi arkadaslar:'(
Ben de 84.2 ile şansımı denicem online başvuru olmasa yapmam da evrak işi yok ne kaybederiz..
-
P31 86.75 ile şansımı deneyeceğim ilan hayırlı olsun herkese
-
@rootofallevil guyumuz da gelmis . il göç kesmiyo mu? illa merkez kadro mu olacak paşam
-
@reckless Başvurup başvurmayacağımı sana mı soracam
Oh ya iyiki guy olmuşuz anasını satıyım guy olduk diye kaymakamlığa da başvurmayalım hakimliğe de oldu olacak -
Al işte böyle dedikoducu mahalle karısı tipliler yüzünden iibf mezunları hak ettiği değeri göremiyor! aynı o meşhur zebani fıkrasındaki karakterler gibisiniz.. İçinizden biri yükselmeye çalışsın anında aşağıya çekme hevesi yazık be yazık
-
@rootofallevil :))
Guy olan başka yere başvurmasın ,
İşi olan yükselmek istemesin ,
90 alan heryere başvurmasın ,
Mülakata kalan başka kuruma başvurmasın ,
Düz memur bile olduysan çekil bir önce kenarada biz işsizler kaymakam hakim sayıştaya girelim sonra sen yükselirsin -
@rootofallevil diğer guylar da senin gibi mi böyle seviyesiz misiniz hepiniz? Anlaşılan öyle.
@MaxMin şimdi espiri mi yaptın sen .! Ne kadar komiksin öyle.! -
@reckless saçma sapan konuları konuşmaya gerek yok adam Guy olmuş puanı var tabi ki daha iyi bir yeri tercih etmek isteyecek maaş özlük hakkı olarak başvuru yapmasın istiyorsan adamdan daha yüksek al onun yerine sen yap
-
@firito ondan daha yüksek zaten puanim merak etme