Gençlik ve Spor Bakanlığı Uzman Yardımcılığı İlanı
-
@kgb bu bahsettiğiniz güneş ışınlarının dik gelmemesi, yengeç dönencesinin kuzeyinde olmasının sonuçlarından biridir.
Orta kuşakta bulunmanın sonuçları 4 tane ve batı rüzgarları,cephe yağışları,dört mevsimin belirgin yaşanması ve akdeniz iklimi olarak geçer. Kaynaklarda bu şekilde anlatılıyor. Bu yüzden soruyu iptal etmeyebilirler. -
@kgb Kutuplar da güneş ışınlarını dik açıyla almaz. Ama orta kuşakta değiller. Yani sadece orta kuşakta olmasıyla ilgili olanlar 1 ve 3’tü bence o soru tutarlı bir soru.
-
@parimil soruda Türkiye'nin orta kuşakta yer aldığını ve bunun sonuçlarıni soruyor sadece orta kuşağa özgü bir sonuç ibaresi göremiyorum ben soruda
-
Ankara dışından geldiğimiz için Gazi Üniversitesinde sınava girmek çok güzel oluyor ama her sınavda tartışılacak en az 5 soru çıkartıyorlar.
-
@ege Neden-sonuç ilişkisinde nedeni değiştirdiğinizde sonucun da değişmesi beklenir. Dönenceler dışında kalmak şartıyla orta kuşakta olma durumunu değiştiriyorum (kutuplarda olsun mesela), sonuç değişmiyor. Çünkü orta kuşakta olmak ve güneş ışınlarını dik almamak arasında neden-sonuç ilişkisi yok. Dönencelerin dışında kalmak ve güneş ışınlarını almamak arasında neden-sonuç ilişkisi var.
-
Bu soruyu yukarıda da tartışmıştık. Arkadaşa katılıyorum soruda yanlışlık var. Türkiye'nin güneş ışığını dik almaması matematik konumu ile ilgilidir. Dönencelerin arasında yer almadığı için dik olmaz güneş açısı. Orta kuşakta yer alması da matematik konumunun bir ifadesidir.
"Türkiye orta kuşakta yer aldığı için güneş açılarını dik açıyla alamaz" ifadesine yanlış diyebilir miyiz? Hayır. Kutupların da veya dönencelerin dışında kalan her yerin dik açı ile alamaması orta kuşakta olmanın sonucu değil demek için yeterli olmuyor. Sadece orta kuşağa özgü gibi bir ifade yok çünkü soruda. Yanlış ve eksik sorulduğu için Bence doğru cevap 1-2-3 olmalı.
-
@parimil hocam siz bu gerekcenizle soru iptal olmasın doğru diye dilekçe verin biz de kendi gerekcelerimizle verelim
-
Türkiye Orta Kusaktadır= Türkiye Dönenceler arasında değildir=Türkiye matematik konumu gereği güneş açılarını dik alamaz
-
@ege yolladim ben bimer kaldi
-
@psikologgg tamam hocam umarım değerlendirilir Coğrafya da birde harita sorusu vardı onun için de gönderiniz mi
-
Merhaba optikler yayınlanır mı acaba
-
@parimil bimere istek şeklinde mi şikayet şeklinde mi yazıyorsunuz
-
Ben Bimere şikayet olarak ilettim
-
Peki o soruya şu açıdan baktınız mı ya hem dönenceler arasında hem de orta kuşakta yer alan bir ülkeye güneş açıları hangi açıyla gelir ? Bu soruyla ilgili tartışmayacaktım ama soru doğru arkadaşlar.
-
@paca08 dönenceler arasındaki kuşak tropikal kuşaktır hocam hem dönenceler hem de orta kuşakta nasıl olsun
-
@ege Hocam haritadan şimdi bakmıyorum ama bir ülkenin topraklarının bir kısmı dönenceler arasında hatta tam dönence sınırında diğer kısmı orta kuşakta yer alamaz mı ?
-
@paca08 Coğrafya kitabındaki notu aynen yazıyorum
Türkiye'nin orta kuşakta yer almasına bağlı olarak:
- Yıl içinde dört mevsim belirgin olarak yaşanır.
- Cephe yağışları görülür.
- Batı rüzgarları etkilidir.
- Türkiye 30-40 derece enlemleri arasında Akdeniz iklimi kuşağı içerisinde yer alır, buna bağlı olarak maki bitki örtüsü ve terra rossa toprak bitki görülür.
Bu arada Orta kuşak iki kıtada da vardır. Ve bunlar 23.27 dereceden başlayıp 66.33 derecede sona eriyor. Yani orta kuşakta bulunan bir ülkeye güneş ışınları dik açıyla gelebilir.
-
@paca08 0 Ekvator çizgisi olmak üzere 0-23 arası dönencelerdir. 23 -66 arası ise tropikal kuşaktır. Türkiyenin konumu ise 36- 42 enlemleri arasındadır. Bu kuşak alanları kuzey ve güney yarım kürede aynı enlem dereclerinde bölünmüştür yani hem kuzey hem de güney yarım kürede orta kuşak kutup ve tropikal alan (dönenceler arası ) mevcuttur.
-
@paca08 Akdeniz iklimi ve dört mevsim belirgin olmasi özelliğinin yanısıra hiçbir zaman dik gelmemesi durumu da vardır diyorum hocam yani kitaptan aldığınız bilgilere karşı çıkmiyorum zaten 123 Öncül olmalı cevaplarda diyorum
-
@ege Neyse hocam artık uzatmaya gerek yok. Size katılıyorum doğru diyorsunuz. Dilekçeyi verdiniz mi siz itiraz için örneğini paylaşır mısınız