PTT Personel Alımı 2018
-
@ucanbalon o kadar hocam o kadar bende biliyorum arkadasim mezun olur olmaz amcasi ptt ye girdireyim seni ders calismak istemezsen demisti,bunlar zaten asikar ama biz kabullenip sustukca boyle deyim yerindeyse basimiza ciktilar ya,belki sirf bu yuzden ptt nin sinavina girmeyecegim ama tepkimizi cimer e ptt ye genel mudurluge yazalim lutfen
-
Sayıştay mı Ptt mi var mı ikisi arasında benim gibi tercih yapacak..
-
@fernando-reges Son dakikaya kadar bekleyeceğim hocam. Benim de kafam karışık. Şu an için sayıştay ağır basıyor. Kpss, Ziraat derken hep alan ağırlıklı çalıştım. Ertelenen sınavın soruları da biraz cesaret verdi. Diğer yandan mülakatsız atama mevcut.Onun için de Ankara'da ilk 85 içinde olmam gerekiyor.Bilemiyorum en nihayetinde :))
-
@mert88 O kadar başvuru yapılmış mı?
-
@onuktekin Hocam normal şartlarda Ptt'nin esamesi bile okunmaz ikame edilecek sınavlar değil ama mülakatsız atama şu işsizlik ortamında büyük fırsat.Öte yandan Sayıştay'ı kazanmanın zorluğunu da hesaba katınca Ptt birazcık ağır basıyor.Sanırım ben de son güne kadar bekleyeceğim.İnş doğru seçim yaparız
-
@fernando-reges ptt whatsapgruplinki varsa paylasabilir misiniz arkadaslar
-
@onuktekin sayistay bence daha mantikli hocam su an ptt gibi muallak bir kurumdan ziyade en azindan calistigimiz alan bilgisinin hakkini alacagimiz bir sinav
-
@hatunbiritni @öğrenci önceki sayfalarda yazılanların yalancısıyım. 2000 civarı denmiş, açıkçası bana da fazla geldi 2000 sayısı. 70 barajı da fazla geldi. Kpss Alanda 160 sorudan 80-90 net yapan 80 puan üstü alırken, 100 sorudan 70 doğru (63-70 net gibi düşünün) fazla bence
-
@fernando-reges inşallah hocam. Bizi böyle sıkıştıranları Allah'a havale ediyorum. Ne ayıp biliyorlar ne günah. Devletin kurumları kendi eliyle vatandaşları bu kadar mağdur etmemeli. Liyakatsiz kişilerin yanlış yere gelmelerinin cefasını biz çekiyoruz sefasını başkaları sürüyor.
-
@duyguuu37 su an için Sayıştay ağır basıyor hocam. 85 kişi alınacak Ankara için. Sınavın akıbeti çok belirsiz geliyor bana. Sınav saatlerini çakıştırmayacak kadar liyakat sahibi, işini bilen ik çalışanları ve yöneticileri olmadığı için mağdur olduk. Neyse bu saate kadar bu saçmalığı sürdürenler bundan sonra bir şey değiştirmez. Keşke yanılsam.
-
@iktisat-yaman Bilgim yok hocam
-
@onuktekin hocam birde vmy nin iptal olmasi konusuluyor simdi,bunun icin ziraat ve ptt ye ve sayistaya basvurmayan insanlar var ama hala bizde ses yok su sistem kimin isine geliyor bu kadar anlamiyorum artik
-
@duyguuu37 hocam bu sınav tarihlerini ayarlayanlar iş yapmayı beceremeyen insanlar. Kurumlardaki liyakatsizliği şu durumlardan bile anlamak mümkün. Karşı çıkmayanlar,sessiz olanlarda da kurumu kendinden üstün görme gibi bir tutum var. Bu saygısızlığı kabullenenleri çoğunlukta görüyorum. İşin kötüsü bugün hakkını aramayan bu kişiler bu sistemin liyakatsizliğinin devamının garantisi olacaklar. Gittikleri kurumlarda aynı şeylerin devamını sağlayacaklar.
-
@onuktekin bence kurumu ustun gormek degil hocam islerine geliyor siz vmy ye gireceksiniz ya da sayistaya misal guclu alanci orada zaten ben alanla cok iyi degilim gk gy calisip ziraatte artan sansima biraz ekleme yapayim diyorlar,guy da da aynisi 72 73 almis neden il secimine tepki gostereyim ki belki bende bir il tutturacagim diyor bunun gibi bin sey,sonra da dediginiz gibi bu adamlar kurumlara girip sefa suruyor ve duzene karsi gelmek bir dusunceyi ileri surup bir seyleri savunmak akillarinin ucundan gecmiyor
-
@duyguuu37 Nasipten ötesi yok hocam. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Bu durumun kendine avantaj yaratacağını düşünenler yanılıyorlar. İşine geldiğini düşünen yanlış düşünüyor.
Diğer yandan "Bu sinav vize final sınavı mı kurum niye baksın başka sinav var mı diye?"diyenleri de gördüm. Kurumu üstün görmekten kastım bu aslında.
Eğer vmy sınavı iptal olursa ben yine adayların susacağını düşünüyorum. Deselerki baştan basvuru toplayacağız yine susacaklar. Öğrenilmiş çaresizlik bunun adı. Neyse hocam bu konu benim ayarlarımı bozuyor. Söykeyeceklerimi yumuşatmakta zorlanıyorum.
Allah hakkımızda hayırlısını versin. Bu memlekette yaşamak zor devletle bir işin olunca daha da zor. Allah bu millete,devlete zeval vermesin. -
@onuktekin haklisinz hocam sizin gibi artsin insallah.. Her sey gonlunuzce olsun
-
@duyguuu37 amin hocam teşekkür ederim. Sizin de inşallah.
-
@onuktekin siz ptt'nin hangi pozisyon alımına başvurdunuz?
-
@mert88 Ankara için pazarlamaya basvurdum.
-
@onuktekin Umarım gönlünüzce olur. Yukarıdaki sitemlerinizi okudum. Sınavların aynı güne denk gelmesi beceriksizlikten ziyade, özellikle yapılmış olabileceğini düşünüyorum. Daha öncesinde de bazı bankaların müfettiş yardımcılığı sınavı ile Kpss'yi aynı güne denk getirdiğini hatırlıyorum. Eleme stratejisi olarak kullanılıyor. Öte yandan İİBF'lilerin birlik olamayışı ve ses yükseltememesi hususuna tamamen katılıyorum. Haddime değil ama sınavlar arasında tercih yapacaksanız, ideallerden önce işe alınma ihtimalinizin daha yüksek olduğu sınavı tercih etmenizi öneririm. İşiniz olduktan sonra, ideal mesleğiniz için gerekli olan hazırlık, sınav ve mülakat aşamalarına daha az stres altında girme şansınız olur. Şimdiden başarılar dilerim.