PTT Personel Alımı 2018
-
@mert88 o zaman belirsiz süreli değil yıllık yapılmış.
-
Sözleşmenin yenilenmemesi
MADDE 110− (1) PTT, ekonomik işlem hacminin daralması veya kapatılan işyerlerinde görev yapan personelin hizmetlerinden başka bir birimde faydalanma imkânının kalmaması hallerinde Yönetim Kurulu Kararı ile sözleşmeyi yenilemeyebilir.
(2) Birinci fıkrada belirtilen ekonomik işlem hacmine ilişkin verilerin tespitinde PTT’nin resmi bilanço ve istatistikleri esas alınır.
(3) Birinci fıkra uyarınca sözleşmesi yenilenmeyecek personelin tespitinde emeklilik hakkını elde edenlere, emekliliği hak edenler arasından ise hizmeti fazla olanlara öncelik verilir. Diğerleri için de performans değerlendirme raporları esas alınır.
(4) PTT tarafından, bu madde kapsamında sözleşmesi yenilenmeyecek personele iki ay önceden yazılı şekilde ihbarda bulunulması zorunludur. -
@aliveli Şu kısım da yapılan sözleşmenin süresiyle ilgili:
(4) Deneme süresi sonunda atandığı pozisyonun gerektirdiği nitelik ve özel şartları taşıdığına karar verilenlerin müteakip sözleşmesi cari yılsonuna kadar yapılır.
(5) Personel ile imzalanacak müteakip sözleşmeler, takvim yılı itibarıyla yıllık olarak düzenlenir. Sözleşme süreleri sona eren personelin idari hizmet sözleşmeleri, fesih kararı alınmadıkça, meydana gelecek ücret artışından yararlanmak suretiyle başka bir işleme gerek kalmaksızın yenilenmiş sayılır. -
Peki sözleşme sürekli olarak her yıl yeniden mi düzenlenecek ?
-
@irem 5. maddede yazdığı üzere, eğer ki fesih edilmezse kendiliğinden yenilenecektir ifadesi bulunuyor. Yani normal bir iş hayatı süren ptt personelini düşünelim. Bu kişi farkında olmasa da her yıl sonunda sözleşmesi otomatik yenileniyor, kendisini devlet memuru gibi hissediyor. Ama kurum daralmaya gidip o personelin kadrosu kapanacak olursa, sözleşme yenilenmeyip işsiz kalabiliyor. Benim anladığım bu. Tabii aramızda bulunan avukat arkadaşların yorumlaması daha sağlıklı olacaktır.
-
@mert88 arkadaslar bu kadar takilmayin maddelere. İs güvencesi fazlasiyla vardir. Ben İzmir'de 2 yil belediyede taseron olarak çalıştım (belediyeler belki de kamu kurumlari arasinda en kaygan zemindir) tazminatlar yüzünden en ise yaramayan elemanlari bile isten atamiyolardi. Kaldi ki ptt daha kurumsal. Bu platformda bulunan çoğu arkadaşımın emegiyle ve layıkıyla isini yerine getirecegini eminim. Bence tek hedefiniz kazanmak olsun.
-
@mert88 taseronluk sistemi bu bahsettigi ama asil isveren yine ptt haklarin guvence altinda kalır. Belediye de öyleydi her yil prosedür olarak yenileniyordu sözleşmeler.
-
Herkese başarılar arkadaşlar
-
Aman ha sayistay yerine ptt ye gireyim demeyin başarilar
-
@beylerbeyi sebep?
-
@onuktekin çünkü o girecek.))))
-
Nasıl geçti sınavlarınız arkadaşlar? Uzman yardımcılığı için gk-gy çok basitti ama alandan çok anlamadığım için alan kısmına yorum yapamayacağım. Umarım destekli salladığım yaklaşık 50 sorudan 20 tanesi tutar
-
Benim girdiğimde alan yoktu buna ne diyeceksiniz. Bazı arkadaşlar da matematik yok diyorlardı:)) Bende acaba nereden soracaklar deyip duruyordum.Yinede dün ki saçma gk-gy sorularına göre güzel ve basit sorular vardı.Sözel ve sayısal mantık sorusu fazlaydı ve orada batırdım.Alan olmadığı için bilgilerim boşa gitti.Yani kısaca P3'ü yüksek olanlar için lay lay lom bir sınav oldu.
-
Sözel mantık uğraştırdı , 2 soruda tablo yapmakta zorlandım
Vatandaşlık güncel sorularda battım -
@1acar1
Güncel ne sormuşlar ? -
Hangisi 2018 Dünya kupasında elenen ülkelerden biridir gibi bir soru vardı ( Arabistan-Fas - Hollanda - Hırvatistan )
Aşağıdakilerden hangisi YÖK başkanlığı yapmamıştır ?
1921 Anayasasıyla ilgili değildir ?
60-80-2016 darbelerinin konsey adları nelerdir ? ( milli birlik komitesi, milli güv konseyi, yurtta sulh konseyi gibi )
Hangisi Büyükşehir Belediyesi değildir ? (Isparta-Maraş-Urfa-Ordu-Balıkesir)
Kamu Başdenetsçisi?
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hangi anayasa değişikliği ile hukukumuza girmiştir ?Güncelde bunlar vardı. Ben güncelde zorlandım , bir tane de İslam Tarihi sorusu vardı. Mantık soruları uğraştırıcıydı. Mat kolaydı, Türkçe’de dilbilgisinde zor sorular vardı. Coğrafya maden soruları vardı.
Beklediğimden zor bir sınavdı.
-
@mert88 aynı şekilde tamamen katılıyorum, gk-gy fazlasıyla basitti. Sıralamaya girecekleri alan soruları belirleyecek. Isparta büyükşehir değilmiş, bunu da uzun süre unutmam artık...
-
@haticeaydinn bu sorular hangi grupuzman yardımcılığı icin çıktı
-
@haticeaydinn bu uzman yardimciligi için değil sanırım. Bizde bu sorular yoktu ve biraz zormuş
-
@haticeaydinn Dünya kupası grup elemelerinde elenen Hollanda ama bu soruyu soran teknik direktör mü böyle soru mu olur arkadaş bize ne dünya kupası grup elemelerinde elenen takımlardan