PTT Personel Alımı 2018
-
@mert88 Türkçe matematik aşırı kolaydı. Güncel çok saçma ve zordu bence.
-
@asd123 Gişe soruları. Gişede güncel belirleyici olur.
-
@wasp61 Evet gişede güncel kısmı zordu
-
1921 anayasası ile ilgili olan soruda ilgili midir ilgili değildir mi diyordu? Kazuistik çerçeve sert yumuşak anayasa diye şıklar olan soruydu.ben hangisi 1921 anayasası ile ilgilidir diye hatırlıyorum
-
@fernando-reges Kesinlikle katılıyorum. Sınavın en saçma sorusu buydu .
-
@orion İlgilidir
-
@orion yumuşak - çerceve - meclis hükümeti mi gucler birligi miydi neydi sanki
-
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, uzman yardımcılığı (genel) sorularını nasıl buldunuz?
-
@fernando-reges uzman yardımcılığı sınavına girdiniz fakat alan yok muydu? Eğer doğru anladıysam gazisem veya ptt bu yanlışı nasıl düzeltecek merak ediyorum
-
Keşke sınava girseydim çok kolay olduğunu söyledi arkadaşım kpss güncelde beklediğimiz ovit ve kültür başkenti kastamonu çıkmış Artık bir daha ki alıma kısmet.
-
geçmiş olsun arkadaşlar. Sınav nasıldı soru seviyesi vs ne düzeydeydi? Sorular için ayrı başlık açmaya gerek var mı?
-
@mert88 Ben gişe büro için girdim hocam
-
Uzman yardımcılığı (genel) işaretlediğim cevaplar:
1-Necip Fazıl Kısakürek
2-Nurettin Topçu
3-Isparta
4-0,85 asit-test
5-Chamberlin fiyat katılığı
6-Soğuk Hindi
7-Cambridge:Para talebi artar,Paranın dolaşım hızı artar
8-MC pozitif eğimli doğrusal
9-991 en büyük abc sayısı
10-500 TL
11-Parayla Ölçülme
12-İsrail-Filistin
13-Kastamonu,kültür başkenti
14-Niskanen
15-Kaydetme-Sınıflandırma-Özetleme
16-Amortisman 4000 TL
17-Dividant
18-Şekil Faydası
19-Statü Yedekleri (A.Ş. sorusu)
20-Mal varlığını idare edememe (kısıtlanma Sorusu)
21-Döviz girişini teşvik etmeli
22-Ovit Rize-Erzurum
23-Kanunlar anayasaya uymak zorundadır (Değiştirilemeyecek hükümlerden değildiri soruyordu)
24-Anayasa-ULS anlaşma-Tüzük-Yönetmelik-Genelge
25-Gazneliler
26-Tanzimat Fermanı
27-DPB
28-21 Anayasası- Yumuşak-Çerçeve-Güçler Birliği
29-Satıcılar Hs
30-Antalya - Zeytin
31- abc sorusu 19
Arkadaşlar aklınızda kalan soruları ve cevapları yazabilirseniz 100 soruyu da toparlayabiliriz. -
@bayke hocam para talebi artarsa paranin dolasim hizi duser
-
@bayke çoğunluğunu ortadoğuluların oluşturduğu ve 2 katlı 8 odaya yerleştiği bi soru vardı. O ikili sorunun ikinci sorusunda iki tane doğru cevap vardı sanırım. B kitapçığı için A ve E şıkları da doğru gibi geldi bana. E şıkkı kenyalıyla afganlar komşudur diyordu. A şıkkını hatırlamıyorum ama o da doğru geldi bana.
Bir de Türkçe'nin ilk sorusu, altı çizili sözcüğün anlamı ve parantezin içinde açıklama olan soru vardı. C ve D şıkları arasında kaldım, D'yi işaretledim. Araştırılmaya en yatkın olandı galiba cevabı
-
@hazirlanan Doğrudur hocam boş kalmasın diye işaretledim, yukarıda saydıklarım arasında yanlış kaç tane çıkacak bakalım, umarım 70'i geçerim
-
@mert88 Ben de en yatkın olanı işaretledim galiba. Mantık sorularında tablo yaptım ona göre çözdüm şu an ancak soruyu tekrar görebilirsem işaretlediğim şıkları yazabilirim.4 mantık sorusunun cevabı uçtu gitti cevap kağıdıyla beraber
-
-
@bayke hocam asit test orani donen varlik-stok/kvyk oldugu icin 29/32 buldum o da 0.89 ciktigi icin 0.90 isaretledim si ne yaptiniz
-
@mert88 tam ben aynisini yazdim hocam