PTT Personel Alımı 2018
-
@mert88, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
Sözel mantıktaki afganlı kenyalı soruda 2 tane doğru cevap olduğunu düşünen bir tek ben miyim ya?
Ben de varım. Hindistanlı şık da oluyordu.
-
@mert88 hocam cunku 2 farkli ihtimalli tablo cikiyordu. Siz 2. tabloyu buyuk ihtimalle cizmediniz o yuzden 2 dogru olarak buldunuz ben de oyle buldum sonra 2. ihtimalli tabloyu bulunca cevap cikti.
-
@mert88 Hocam o soru hatalıymış. Yetkililerden duydum
-
@haticeaydinn hocam bu bilgiye nereden ulastiniz kesin mi ?
-
@hazirlanan Ptt de ihs der sınava hazırlık grubu var. Oranın yöneticisi Yalçın Şakar dün facebook a yazdı. İki doğru şık old için soru iptal diye..
-
@haticeaydinn soru niye iptal oluyor pardon. İki doğruyuda bulmuşuz bulamayanlarada aynı puan mı sayılacak şimdi? Saçma. İki doğrudan birini işaretleyenler doğru sayılsın iptale gerek yok.
-
@ert soru da bence de hata yoktu ilk bende iki doğru var gibi hissettim sonra soruyu bir kez daha okuyunca iki tablo oluşturulduğunu gördüm ona göre doğru cevap çıkıyordu zaten
-
@haticeaydinn hocam dedigim gibi 2 tablo vardi sorunun yanlis oldugunu sanmiyorum acikcasi.
-
@mert88 bende 2 dogru cevap buldum hocam ust uste mantik sorusu olunca aceba yoruldum da hatali bir sey mi yaptim diye bayag basa donup donup cozdum
-
@ert hos geldiniz adaletsizlik dunyasinabu hep boyle olur hocam herkese arti biri verirler malesef
-
@hazirlanan, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
@haticeaydinn hocam dedigim gibi 2 tablo vardi sorunun yanlis oldugunu sanmiyorum acikcasi.
Ben de 2 tablo yaptım. Gene iki şık çıkıyor. Soru hatalı bence...
-
Tek cevabın doğru olduğu olduğunu düşünenler hangi şıkkı işaretlediler acaba? Şıklardan bir tanesi "2. kattadır" diyordu, bir diğer şık ise " kenyalıyla hintli(afgan da olabilir hatırlamıyorum) yan yanadır" diyordu. Açıkçası ben doğru cevap olarak kenyalı ile yan yanadır olan şıkkı işaretledim, çünkü sorunun içinde 1. kat veya 2. kat gibi veriler hiç geçmiyordu, hep üst-alt gibi veriler vardı. Biz otomatik olarak üst katın 2. kat olduğunu varsayıyoruz ama tut ki zemin kat ve 1. kattan oluşan bir binaydı deseler, büyük ayıp ederler ama itiraz edemeyiz. O yüzden ben daha güvenli bulduğum kenyalıyla yan yana olan şıkkı işaretledim.
-
@mert88 evet Kenyalıyla yan yana olan doğru cevap soru da hata olmadığından ben eminim katlar belirsizdi çünkü diger şık kesin değildi
-
Ptt sorular cevaplar zaman yayınlanacak
-
@zeyno5454 yarın cevaplar yayınlacak sonuçlar ne zaman açıklanır bilemem.
-
Uzman yardımcılığında şikayete tabi olmayan suç sorusunun şıklarını ve cevabını hatırlayan var mı? Ayrıca icra mahkemesinin kararları kesin hüküm teşkil ediyor muydu?
-
@cem guveni kotuye kullanma, yagma sucu, cinsel saldiri, kullanma hirsizligi, digerini hatirlamiyorum ama cevap yagma sucu olmasi lazim. Ve hayır icra mahkemesinin kararlari kesin hukum teskil etmez iki tane istisnasi vardi ; ihalenin feshi talebinin reddi davasinda ve istihkak davasinda icra mahkemesinin kararlari kesin hukum teskil eder. O sorunun cevabini da “ceza mahkemesi gibi hareket eder” yaptım ben emin olmayaraktan
-
@wasp61 kafadan iki yanlışı ekleyeyim o zaman, yanlışlar gittikçe çoğalıyor. Ben artık bir ihtimal uzman yardımcılığı için katılımın az oluşuna bel bağladım. 15 kişilik sınıfta 8 kişiydik, yorumlara bakınca dolu sınıf yok neredeyse. Mülakat için 70'in altına düşerler umuduyla bekliyorum artık.
-
@cem 70 yüksek bir baraj zaten. İnsanların kafasında; yanlışların doğruyu götürmemesi ve kpss'deki "puan" kavramına göre buradaki 70 barajını yorumlama eğilimi var. Ama kpss'de sorunların yarısını doğru, yarısını da yanlış yapsanız dahi 70 puan gelir. Buarada ise 50 doğru değil, 70 doğru yapmanız bekleniyor. O yüzden sorular kpssye göre kolay olsa dahi 70 barajı yüksek bir baraj. Bakalım mülakata çağırmayı planladıkları sayı kadar barajı geçen kişi olacak mı
-
@mert88 ya da anlaşılması daha kolay olsun diye şu şekilde örnek vereyim: Kpss'de tüm soruların %70'ini doğru, %30'unu yanlış yapsanız 88 civarı puan alırsınız.