PTT Personel Alımı 2018
-
@bayke Aşağıdaki toplumsal kesimlerden hangisine
ilişkin özel surette korumaya yönelik
alınan tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı
olarak yorumlanamaz?
A) Kadınlar
B) Çocuklar
C) Engelliler
D) Mülteciler
E) YaşlılarSoru bu şekildeydi. "Aykırı olarak yorumlanabilir" diye sorsaydı o zaman mülteci olabilirdi.
-
@bayke, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
Kanun önünde eşitlik
MADDE 10- Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle
ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama
geçmesini sağlamakla yükümlüdür. (Ek cümle: 12/9/2010-5982/1 md.) Bu maksatla alınacak tedbirler eşitlik
ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz.
(Ek fıkra: 12/9/2010-5982/1 md.) Çocuklar, yaşlılar, özürlüler, harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile
malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz.
Arkadaşlar mülteciler sorusu neden yanlış? Anayasada bu şekilde bir ifade var?Evet soruda eşitlik ilkesine aykırı yorumlanamaz demiş o halde cevap mülteciler hariç 4 şık. Soruyu soran "yorumlanabilir" diye soracaktı galiba..
-
@bayke Aşağıdaki toplumsal kesimlerden hangi-
sine ilişkin özel surette korumaya yönelik
alınan tedbirler, eşitlik ilkesine aykırı
olarak yorumlanamaz?
A)Kadınlar
B) Çocuklar
C) Engelliler
D)Mülteciler
E) YaşlılarDolayısıyla A,B,C ve E şıkları eşitlik ilkesine aykırı olarak yorumlanamaz. Yani 4 tane doğru cevabı var.
-
Türkiye’de elektrik üretilen termik santraller
ve buralarda kullanılan enerji kaynakları
eşleştirmelerinden hangisi doğru
olarak verilmiştir?
A)Ovaakça – Taş kömürü
B) Hamitabat – Linyit
C) Soma – Fuel oil
D)Çatalağzı – Linyit
E) Ambarlı – Doğalgazbu soruda sadece ben mi takıldım
-
@fernando-reges aynen öyle hocam mülteciler ile bu mantık sorusunun 1 tanesi herkese doğru olarak yansıyacak
-
Gişe büro İstanbul kaç ile kapatır fikri olan var mı? Şu saçma mantık soruları salladım 8 tane hiçbiri tutmamış.Moğollu'yu yaptık orada da iki şık doğru.Sanırım mantık soruları ve günceller sonucu belirleyecek.Tarihten'den 3-4 tane ummadığım yanlış çıktı
-
@duyguuu37 kaç yaptınız hocam hangi il
-
@bayke bu iptal icin ayri basvuru yapmamiz gerekmiyor mu ya da basvuru yapan oldu mu
-
@hoffafd kitapcik a yi da baslasmaniz mümküm mu acaba cok tesekkurler simdiden
-
@issiz-0 ben alan ogrencisiyim hocam pek bilmiyorum gy gk ondan umudum dusuk 75 79 arasi gibi mantik sorularini hatirlayamadim 4 unu yanlis saydim sivas gise bankacilik
-
@tülaytan, içinde söyledi: PTT Personel Alımı 2018
gondermeniz
-
@1acar1 https:// www. elektrikce. com /turkiyedeki-termik-elektrik-santraller/
-
@duyguuu37 Hiç bilemiyorum hocam bence kendileri re'sen düzeltmeleri gerekiyor hakkaniyet bunu gerektirir diye düşünüyorum.
-
Termik santraller en genel anlamıyla, ısı enerjisini elektrik enerjisine çevirmeye yarayan sistemlerdir. a b c ve d zaten eşleştirme olarak yanlışAmbarlıda ise dogalgazdan elektrik üretilmekte
-
@duyguuu37 kör değiller mi bariz yanlış sorulmuş bizim itiraz etmeden onlarin farkına varması lazım bide 30 lira yatırıp soruya mı itiraz etcez. Çok net yanlış sorulmuş bir soru.
-
aslında genel olarak kim hangi il ve doğru sayısını yazarsak en azından biraz da olsa tavan puan hakkındA BİLgi sahibi olabiliriz
-
@tercihiniyap itiraz bile paralı mı
-
İzmir gişe pazarlama için 70 doğrum var ihtimal var mı sizce? Bana pek yok gibi geliyor yorumlarda 85 90 doğru yapmış genelde herkes
-
@issiz-0 evet 30 lira ptt ye yatırıp dilekçe yaziyosun
-
benim de hatay 80-85 civarında. ama 2 kişi alınacak umudum olmalı mı