657 memurun iş güvencesi kalkıyor mu?
-
Arkadaşlar umarım mevcut durumdan değişikliğe gidilmez. Ben performans odaklı sistem ve idari amirlerin yetkilerinin arttırılmasında kamu sektörünün ciddi anlamda problemler yaşayacağını düşünüyorum. Hat safhada keyfiyete ve daha ilerisini söylemem gerekirse zorbalığa sebep olacak bir değişiklik inşallah oluşturulmaz.
-
@emrediyebiri Haklısın Kardeşim, Sonuna Kadar Haklısın Ama Ne Vatandaş Olarak Biz, Ne De Devletimiz Yan Gelip Yatanlara Mecbur Değil.
-
@salih1940 yok hocam. kesinlikle yan gelip yatanlardan inan hiç kimse haz etmiyor. iş güvenliği kalkmadığı sürece memurlara her türlü performans ölçüm ve denetimleri getirilmesi kesinlikle elzem bir durum. obez devlet düşüncesiyle aynı görüşteyim. ancak iş güvenliği kalkarsa bürokrasi biraz aksar gibi geliyor.
-
@emrediyebiri aksamayı geç,bürokrasi kalmaz.
-
Biraz teknik bir konu bürokrasi ve bürokrasinin bir özelliği de devleti veya siyasetçileri yavaşlatarak düşünmeye sevk etmesidir. Bir çok devlet bilimciye göre 1930lu -1940lı yıllarda Alman bürokrasisi daha kemikli siyasetçiye direnme gücü olan bir bürokrasi olsaydı bu kadar kötü sonuçlar yaşanmazdı. Bugün Almanya iki ayda 250 milyar dolar civarında dış ticaret fazlası verebiliyorsa hükümet olmasa bile tıkır tıkır işleyen bürokrasiye çok şey borçlular.
-
Bürokrasinin hantal yapısından bahseden herkes ve şikayetlenen herkes bu işlerde neden sürecin hızlanmadığını ancak iş başa düşünce anlıyor. Siyasi otorite bürokratına mevzuat sınırları içerisinde iş ve işlem yapma özgürlüğünü tanımadığı için bürokrat temkinli davranmak zorunda kalıyor.
-
Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilip bilmeden konuşanları görüyorum. Yan gelen yatanlar için yeni bir sisteme gerek yok. 657 nin memurlara ilişkin maddelerine bakarsanız eğer amirlerin yan gelip yatanlara gayette disiplin cezası verilebilecebileceğini görebilirsiniz. Yani eğer bir amir isterse yan gelip yatan astına hayli hayli disiplin cezası uygulayabilir. Diyelimki sistem değişti bu bahsettiğim amir değerlendirecek personeli ve yine yan gelip yatana değil asıl çalışan personele olan olacak çünkü yan gelip yatan yolunu bir şekilde bulmasını biliyor.
-
memurun maaş güvencesi kalkmış iş güvencesi de kalkar yakındır
https://goo.gl/fbmZCB -
http:// finans. mynet. com/haber /detay/finans/memurluk-kalkiyor-mu-basbakan-binali-yildirim-dan-dikkat-ceken-aciklama/152655/
beyler bu ne
-
Kamuda iş performansını arttıracak makul bir formül bulunmalı.
Bürokrasi ile hesaplaşma, siyasetçi lehine saplantılı bir yaklaşımla çözülecekse, büyük sıkıntı olur. Bazen suiistimaller de idareye zarar verebilir. Örneğin, çıkarına aykırı gördüğü memurun hal edilmesini isteyecek pek çok kişi bu durumu kullanacaktır.
Yakın zamanda yapılacak seçim ile alakalı olarak, pek çok kamu görevlisinin yerini sağlama almak için istifa ederek milletvekili adayı olmaları da üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.
Gelecek yeni dönemde siyasete değmeden kamuda görev almak daha da zorlaşacağı yönünde bir kanaatim olduğunu paylaşmak istedim.
:))) -
Kamuya girmeden önce en çok konuştuğum konular: Memurlar ne iş yapıyor sanki? Bürokrasinin işleri yavaşlatması. Bugün bakıyorum mesaiden 20:30da işten çıkmışım. Bir kamu görevlisi olarak. Sorduğum iki sorununda cevabını hayat bana acısıyla odetiyor. 657 öyle sanıldığı kadar da kökten kaldırılması gereken, amanın osman yan gel yaslan sistemi değildir. Burada sürekli tekrarlanan bir yanlış var.
-
Taşerona kadro verildi , şimdi memurlar sözleşmeli olucakmış enterasan
Sözleşmeli sistemin gelmesi durumunda suistimal edileceği çok net ayrıca liyakat verim için olmazsa olmaz buda zaten verimin düşünülmediğinin açık ispatı
Nereye elimizi atsak kuruyor memur olalım dedik şimdi onlarda özel sektör gibi heran kapı önüne koyulabilir duruma gelicek bide bu seçim dönemi dillendiriliyor 3 milyon memurdan bir çekince duyulmuyor heralde
-
@maxmin seçimden sonra kazanılmış hak vs işi olmayacak hocam herkesi belirli bir hizmet kategorisine sokup şartları gitgide düşürecekler. Bir çok hizmet outsorce şekilde alınıp kamu personeli ve memur sayısı düşürülecek. Ucuz iş gücü cenneti Türkiye.