657 memurun iş güvencesi kalkıyor mu?
-
https:// www. memurlar. net/haber/719593/657-koklu-sekilde-degisecek.html?utm_source=headlines
Arkadaşlar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama bu haber bir söylenti mi yoksa ciddi manada böyle bir şey var mı? Okuyunca moralim çok bozuldu gerçekten. Be zamandır böyle bir şey söyleniyordu. Ancak düz memurlara uygulanır diyorduk. Kariyer mesleklere ve bakanlık personeline karışmazlar diyorduk. Burada anladığım kadarıyla onları da işin içine sokacaklar. Sistem kağıt üzerinde iyi ancak uygulamada ülkemizde tam bir kabusa dönmez mi? Siz ne düşünüyorsunuz? Motivasyonum kırıldı resmen gece gece.
-
@pareto_wilfredo üstad gel bir şey de. Bir yorum yapıver.
-
@emrediyebiri, içinde söyledi: 657 memurun iş güvencesi kalkıyor mu?
@pareto_wilfredo üstad gel bir şey de. Bir yorum yapıver.
-
Uzun yıllardır konuşulan konuda nihayete geliyoruz belli ki, memurun iş güvencesini kaldırıp bürokrasiyi bertaraf etme fikri kulağa hoş gelse de bürokrasinin devlete ciddi yararları olduğu, devlet hafızasını oluşturduğu, güçlü bir bürokrasi olmadan güçlü bir devlet olunmayacağı unutuluyor.
-
seçimlerden sonra yapılır bence.
-
Benim endişem yalnızca bundan sonra memur olanların değil daha önce memur güvencesine sahip olanlarında güvencesinin kaldırılması yani geriye yönelik bir uygulama.
-
@burcuburcu memur olmadan önce bürokrasinin ne kadar saçma ve işi yavaşlatma amaçlı yapıldığını düşünsem de aslında ne kadar gerekli oluğunu işin içine girince anlıyorsunuz.Şube Müdürlerine varıncaya kadar her memurun denetlenmesi gerekli.İş güvenliği şahsi görüşüm belli şartlar altında esnetilmeli ama bunun için kararları kesin sonuç doğuracak görevi sadece kamu düzen ve disiplini olan Ombudsman tarzı bir kuruluşun olması. Açıkcası sırf kadrosu müdür diye boş müdür kadrosu yok diye bir oda tahsis edilip saatlerce vakit öldürüp evine giden yüzlerce insan var bu kişiye ya şu şehirlerden birine git ya kadronu değiştir ya da görevinden ayrıl denilebilmeli.Şahsen benim başıma bu tarz bir şey gelse başta isyan moduna geçilir ama olması gerekli deyip mecbur yapardım.
-
@guyan-gelmiş iş gücü demişim yanlışlıkla iş güvenliği demek istedim.
-
bence de senelerce işe gelip gitmeden para alan memurların temizlenmesi, gençlerin önünün açılması lazım.
-
Konu epeydir gundemde olan bir konu ve gerceklestirmek konusunda hukumet hic olmadigi kadar ciddi gorunuyor. Kamudaki hantalligin verimsizligin giderilmesi icin duzenleme yapilmasi elzem evet. Ama soyle bir sey var uygulamanin gercekten tek seffaf ve adilane olmasi gerekli. Inisiyatiflere degil net kurallara bagli olmali. Aksi halde suistimale acik olacak ve daha buyuk gediklere sebep olabilecektir.
-
Arkadaşlar yapmayın etmeyin gözünüzü seveyim. Fetönün insanlara özellikle askeriyede neler yaptığını gördük. Fetö eğer 657 olmasaydı çoktan devleti ele geçirmişti. Şimdi siz sanıyor musunuz ki böyle bir şey gerçekten tamamen hakkıyla uygulanır? Yapmayın lütfen arkadaşlar bu kadar polyana olmayın.
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 657 memurun iş güvencesi kalkıyor mu?
Konu epeydir gundemde olan bir konu ve gerceklestirmek konusunda hukumet hic olmadigi kadar ciddi gorunuyor. Kamudaki hantalligin verimsizligin giderilmesi icin duzenleme yapilmasi elzem evet. Ama soyle bir sey var uygulamanin gercekten tek seffaf ve adilane olmasi gerekli. Inisiyatiflere degil net kurallara bagli olmali. Aksi halde suistimale acik olacak ve daha buyuk gediklere sebep olabilecektir.
Hocam kesinlikle aynı görüşteyim. Düşünsene iktidar değişince komple kadroların değiştiğini... düşünmek bile kabus gibi.
-
Hiç bir şey olmaz ne öğretmenler ne memurlar tanıdım sözleşmeli yaptıklarını söylesem yok artık dersin kesin atılır amiri uyarı bile vermedi adamın varsa bi şey olmaz merak etme
-
bunun gerçekleşmesi aslında birazda bizim elimizde bu sistemi getirmek isteyene istemediğimizi belli etmemiz lazım.
-
Bu sistemin peki bize yararı var mı ? Tabiki yok. Yani performans sistemi gelecek ama performansına göre fazla veya az maaş almayacaksın. Peki seni kim değerlendirecek amirin Yani kim daha yalaka ise o daha çok puan alacak. O kadar da olmaz demeyin gözlerimizle görüyoruz. Gerçekler ortada birde performansı neyle hangi araçlarla tam olarak ölçmek lazım bu düşünülmeden getiriliyor. Önce kapsamlı bir komisyon oluşturursun o komisyon aylarca bu konu hakkında kafa patlatır en sonunda da bu sistemi getirirsin. Bencede performans sistemi getirilmeli ama bu şekilde değil.
-
Ben olabilecek en kötü senaryoya hazırlıyorum kendimi. Nasıl olsa gelecek sistemin adilane uygulanacağından hiçbir zaman emin olmayacağız. Mülakat sisteminden yediğimiz goller burada da karşımıza çıkar diye en kötüsüne hazırlıyorum psikolojimi.
-
Şayet değiştirilecekse zannediyorum ki bunun organizasyonu tepeden inme bir biçimde,alelacele hazırlanmış, alanında uzman profesörler,bürokratlar ve üst düzey hukukçular olmadan olacağına yönelik düşüncem var.Tabi umarım böyle olmaz ama son zamanlarda istişare kültüründen, tartışmaktan ve eleştirmek/eleştirilmekten o kadar uzaklaştık ve yakın zamandaki örnekler(eğitim sistemi değişimi vs) benim böyle düşünmeme neden oldu. Bakalım inşallah çok köklü değişiklikler olmaz şayet olursa bu performans kriterlerinin sınırları net biçimde belirtilir ve yine hukuk düzeni içinde haksız bir duruma karşı(mobbing vs) hak aranabilme kolaylığı sağlanır.
-
Hakkaniyete Uygun Denetimlerle Sırf Memur Oldum Oturayım Mantığındaki Kişiler İçin Yapılacaksa Sonuna Kadar Destekliyorum.
-
@salih1940 hakkaniyet adı altında yapılan hangi uygulamanın hayrını gördük? İnsanın babası dahi evlatları arasında hakkaniyet gözetmezken elin adamı olan amir hakkaniyet mi gözetecek? Bırakın bu işleri arkadaşlar. İş güvenliği devletin namusudur. Performans ölçütleri getirilebilir, ancak onun da iş güvenliğini kaldırmaması gerekir.
-
Performansa dayalı bir sistem getirilecepi besbelli ama neye göre bir performans birlenecek işin garip tarafı performans dediğimiz şey özel sektöre ait bir kavram ve ne yazık ki nasıl bir yıpranma yaşadıklarını özel kesime bir sorduk mu neler çıkar ? Ben emekli olması gerekenlerin emekli olması lazım düşüncesi ile bir kurtuluş yolu oluşursa sevinebileceğimi söyleyebilirim.