2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@luthor kesin tutarlar 2800 kusur hocam.ilk yildan sonra temettude alınmaya başlanıyor 3000u geciyo.
-
@nikola-tersla Evet hocam.Dil tazminatıda değişiyormuş bu arada.A,B ve C seviye dil tazminatları için farklı tutarlar belirlenmiş.Zannımca dil tazminatlarıda çift maaşa dahil edilmiyordur.Yani yılda 12Xdil tazminatı alınıyordur.Buna ek olarak ikinci seneden itibaren iki maaş temettü ödemesi yapılıyormuş.Bu tutarda kemiksiz maaş üzerinden yapılır diye düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim.Bu konuları ayrıntılı sormadım.Performans primi konusu hakkında hiç bilgim yok açıkçası.Zannediyorum ki değişken bir tutar olsa gerek.
-
@friedman98 Vergi tarifesi uygulayınca 2800 ortalamaya düşüyor o zaman hocam doğrudur.O kadar uğraşmadım ben.
-
@luthor ailesi İstanbul'da olan için gayet iyi rakam
-
@luthor tıpkı yabancı dil gibi performans seviyeleri varmış. Belli Aralıkları geçince de artıyormuş. Dışardan gelen biri için çok iyi olmaSa da bu ilan kıtlığında velinimet. Bi yerden başlamak gerek ve o yere bu yer gayet iyi bir başlangıç olur. Allah yardımcımız olsun. Hal eden hakkıyla kazansın.
-
@friedman98 Kesinlikle katılıyorum.Buna ek olarak spl lisansı alınmak suretiyle ek bir ödeme daha elde ediliyor.Ayrıca 3 yılda bir yapılan ünvan yükselme sınavı tarzında bir uygulama varmış ve bunlardan da başarı sağlandığında ciddi maaş artışları yaşanıyor.Yani sonuç olarak ilk girişte belki kamuya nazaran düşük bir maaş olacak ama işin güzel yanı bu maaşı kamunun üzerine çıkarabilecek çok fazla kişisel gelişim göstermek adına seçenekler mevcut.Sırf maaşım yükselsin diye dil öğrenen,spl lisansları alan birisi kariyeri açısından çok olumlu adımlar atıp belki daha iyi bir pozisyonda çalışma şansına sahip olabilir.
-
@friedman98 dışardan gelen için yarısı kira ısınma vs. Geri kalan da aç bırakmaz ama para da birikmez öyle bi şey
-
@luthor seneye belki ilan gelir eğer kazanırsak bu defa uzmanlık için gireriz sınava 3 yıl kurum içi unvan sınavı beklemek zorunda kalmayız böyle bi ihtimal söz konusu mu acaba
-
@luthor kesinlikle hocam kariyer basamakları daha hızlı ilerliyor özelde. Hayat insana neler getirir bilemeyiz.
-
@nikola-tersla Hocam bu ilan ilk geldiğinde forumda servis görevlisi bir arkadaş bu sene uzmanlık sınavına gireceğini söylüyordu.Servis görevlisi olmak uzmanlık veya teftişe başvurmaya engel değil anladığım kadarıyla.Tek sorun İngilizce olayını halletmek.
-
@luthor benim İngilizcem iyi geçen sene de uzmanlığa girmiştim ama il seçimi yüzünden kazanamadım. Bu sene de 50 civarı ile alacağını tahmin ettim ve bile bile servis tercih ettim. Riske atamazdım çünkü hem işsizim hem de servis alım sayısı çok tatminkar geldi bana. KPSS ilanı geleceği yok.
-
@nikola-tersla Benim ing iyi olsaydı teftiş denerdim ama ne yazıkki bende riske atamayacak durumdayım.
-
@friedman98 Aynen öyle hocam.Denemeden bilemeyiz.İnşallah mülakattan olumlu sonuç alırsak tecrübe edip görürüz mesleği.
-
@luthor ili sen riske edemeyip İstanbul yazanlardan mısınız sizde:)
-
@nikola-tersla Yok hocam ben bu maaşla il değiştirmeye korkanlardanım.Ailem İstanbulda.Benim alan sorunum yok puanda iyi geldi zaten.Maaş biraz daha iyi olsa kesin başka bir il yazardım ama.İstanbul’da yaşamak istemiyorum çünkü.
-
@luthor ben bi defa kendi ilimi ter ih ettim ağzım yandı. Bu defa İstanbul yazdım bilmiyorum ben de berde kalırım kiralar nasıl ucuz bi semt mi olacak pahalı mı olacak daha mülakata girmeden kafamı meşgul eden şeyler bunlar.
-
@nikola-tersla Hocam Anadolu yakasına düşerseniz kiralar daha ucuz olmasına rağmen semtler daha nezih.Avrupa yakasında iyi semtler inanılmaz pahalı.Orta halli bir semtte bile 1500 dolaylarında kiralar var.Avrupa yakasının oturulabilir ucuz kısımlarıda var.Avcılardan sonrası hem yeni yeni kentleşiyor yeni evler hemde merkeze uzaklığından dolayı daha ucuz.Ama Avrupa yakasında bir merkeze düşseniz bile toplu taşıma olayı iyidir İstanbulda.Daha uygun kira vereyim derseniz biraz fazladan yola katlanırsınız olur biter.Sıkmayın canınızı bunlarla.Mülakata odaklanın.
-
@friedman98 spk lisansı için 200tl gibi bir rakam ve yalnızca pazarlama için verildiğini söylediler, tanıdığım bir arkadaşım pazarlamada olmamasına rağmen spk lisansı belge tazminatını alıyordu diye hatırlıyorum.
-
@luthor eyvallah Hocam.
-
Arkadaşlar burada yazmış olduğunuz maaş tutarları çok iyimser geliyor bana. Eğer kazanırsanız sözleşmeye imza attığınızda ümidiniz kırılmasın. Ona göre hareket edin ve maaş konusunu fazla da irdelemeyin yoksa sözleşmedeki tutarı gördüğünüzde hayal kırıklığına uğrayablirsiniz. Naçizane tavsiyem