Perşembe Günü ( Dizileri, Hava Durumu, Vefat Etmek, Yapılacaklar, Anlamı, Tatil, İş vs ) Hakkında
-
@Phoenix ahaha aynı anda iki şeye odaklanılmıyor işte gruptan çıkma işi averaja kaldı maalesef onu düşüyordum çorba olmuş haklısınız
-
@hayatım-sınav Bir şarkı paylaşayım da ukalalığımı bağışlayın.
-
@Phoenix yalan yok şimdi şarkı güzelmiş. Bir düzeltme ben yapayım o halde. Paylaştığım müzikler Türk Pop Müziği, Türk Halk Müziği değil efenim :girl_tone1:
-
@hayatım-sınav çok özür dilerim tamamen benim hatam utandım resmen.
-
@Phoenix İnsanlık hali nolacak yahu
-
Perşembe bitmeden son bir şarkı paylaşmak istiyorum. Belki de o kadar karanlık değildir gelecek, belki de bir şeyler değişir, belki de baktığımız noktayı değiştirmemiz gerekiyor, belki de...
https://www.youtube.com/watch?v=356tkMiq97E -
Bu arada burayı sadece müzik platformuna dönüştürmeyelim, arada herkesin engin bilgilerinden faydalanmak istiyorum ben. İlgi çekici şeyleri bu gün başlıklarına paylaşın lütfen .
-
Güzel bitmesini umarken koca bi pişmanlık ve hayal kırıklığı ile biten gün...
-
@İlef1934 keşke güzel bitseydi ama her pişmanlık ve hayal kırıklığı insanı biraz daha olgunlaştırıyor her ne kadar sancılı olsa da .
-
@sabırsız Harika söyledin onu .
-
@Destan tecrübelerle sabit efendim o yüzden Biliyor musunuz insan büyüse de yaşananlar çoçukluktaki gibi.. düşersin diZin kanar izi kalır onu görünce aynı şeyi yapmazsın. Yani uslu çocuk olmak gerek
-
Sabır öylece kaldı da
Sabredeni kim aldı... :peace: -
Merhabalar sevgili arkadaşlar. Perşembe günü geldi ve yavaş yavaş haftasonu için hazırlıklar başladı. Dün @Antimülakat 'tan aldığım enerjiyle bugün ben de günlerin isimlerinin kökenlerini açıklayarak başlamak istedim ve perşembeden başlıyoruz.
Perşembe kullandığımız sistemde haftanın dördüncü günü fakat ismin kökeni Farsça Penç-şanbe 'den gelmekte ve kelimenin anlamı beşinci gün (cumartesiden sonra gelen beşinci güne işaret ediyor.)
Eski Türkçe'de perşembeye Beşünç denirmiş. Arapça da ise yine cumartesiden sonra ki beşinci gün olarak El-Hamis kullanılırmış.
Kelimenin İngilizce karşılığı olan Thursday'in kökeni ise şimşek tanrısı Thor'un günü (Thor's day) olarak kendisini oluşturmuştur.
Yıllardır en sevdiğim gün nedenini bilmediğim bir biçimde perşembeydi. Sanırım farkında olmadan Thor'a olan sempatim bu kaynağı oluşturmuş.
İyi perşembeler ve günler diliyorum . -
Balık burçlarının en sevdiği gün "perşembe",nedenini bilmeden uğurlu günüm olduğuna inanıyooruuu
-
@Destan etimolojik inceleme için teşekkürler hoş oldu perşembe günü benim için koltuğa uzanıp battaniyenin altına girip mmandalina yiyerek 'Vatanım Sensin'i izleme günü. Dizi başlamaya yakın aramıza patlamış mısır da katılacak
-
Peki Avrupa'nin bize madik atmasi uzun zamandie bu kadar gulmedim
-
@canaycan kulağa hoş geliyor hocam
-
@Phoenix kulağa geldiğinden daha hoş hissi tavsiye ederim
-
@canaycan vatanim sensin dışında her şeye varım. Çünkü vatanim sensin i bilmiyorum
-
@Phoenix oldu mu şimdi ya bbaşla derim ben sseverek izliyorum ratingleri alt üst ediyor bu dizi tavsiye ederim