TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
Mülakat tarihleri açıklanmış arkadaşlar .
-
53 kişi evrakları yollamamış sanırım 30-40 kişi de mülakata gelmez
-
@samet06 o tarihe kadar atanan kişiler de olur
-
Mülakata katilmayacagim. Gireceklere başarılar
-
arkadaşlar gümrük muhafaza memurluğu mu stenograflık mı sizce fikir verebilecek olan varsa çok sevinirim
-
@vedhab elbette gümrük muhafaza
-
@olursaolur peki neden hocam ?
-
maaşı nedir bu işin
-
Guy olun daha iyi a grubu puanlardan ilan açılıyor b grubu memurluğu kadar maaş verilmiyor
-
Kesin maaş bilgisi yok ancak merkez uzmanları ne alıyorsa aşağı yukarı aynı alacaktır tabi eğitimleri tamamlayıp atanabilirse. Bir yanlış anlaşılma olmasın asgari ücret 1 yıllık kurs boyunca veriliyor daha sonra uzmanlık maaşı veriliyor. Bu merkez uzman kadar alacak tahminini ise bir haber sitesindeki eski maaş bilgisine istinaden söyledim kesinliği yok ancak mesliste çalışacak adama da düşük maaş vermezler
-
@rootofallevil hocam bilgiye dayalı olarak mı söylüyorsunuz yoksa tahmini bir yorum mu yaptınız 2013 yılında ki maaşı 3.710 tl iken KHK ile o dönemde 2480 liraya indirilmis aynı dönemde Guy maaşı 2430 lira imiş şimdi Guy maaşı 3.750 civarı nasıl olur da Guy dan az alır ki ben anlayamadım.
-
@vedhab ben stenograflik seçerdim
-
Bol keseden atip tutanlara itibar etmeyin. Maasi guy'dan yüksek.
-
Zaten mulakata alacaklari kisi sayisinin 3 katinin 20 fazlasini cagirmislardi, 4 katı bile degil yani. Evrak gondermeyen de 53 kisi var. Gelmeyecek de bir hayli vardr. Mulakattaki sansınız bir hayli yuksek ama iste bu egitim muhabbeti insani korkutuyor. Risk alacak yaslari geciyoruz artk. Yoksa stenograflik kotu meslek degil. Hele ki tbmm de staj yapms biri olarak soyluyorum ki tbmm de istersen şöför ol yine de tbmm de ol yani... fakat iste egitimi gecip gecemeyeceginiz belli degil. Avantajlari 1.rotasyon yok 2.bir uzman stenograf yardımcısı maasi 4350 lira 3. 666 khk nin kalkma ihtimali var, 666 kalkar maas 7-8 bine kdr rahat çıkar. 4. Ileride basınızı agrıtacak Yetki sinavi, yeterlilik vb seyler yok 5. Tbmm nin kendine has kazanımları var calısanlarına, mesela hızlı yükselis saglar TBMM. Bir guyun 15 sene sonra alacagı maasla bir stenografın 15 sene sonra alacagı maas arasında ucurumlar var. Stenograf maası yıllar icinde aynı kıdeme sahip merkez uzmanlık maaslarının üstüne çıkabiliyor. 6. Genel kurul haftada sadece 2 gun bir araya geliyor ve sen bunun yarim saatinden sorumlusun 7.kac kisi genel kurulun ortasinda 5'li koltuklarda oturup her oturumda tv ye cikabiliyor ki normalde bir secim kampayasinda gorebilecegin insanlarla yan yana yemekhanelerde olacaksnz. Staj yaptigimdan biliyorum siyasilerin ve burokratlarin yemekhaneleri neredeyse ic ice, her gun eve gelip "bugun bilmem ne milletvekili ile oturup cay ictik" muhabbeti yapabilirsn dezavantajlari 1.egitime katilan kisilerin 2/3'ü stenograf olabilecek. Dogrusu listeler aciklanana kdr cok fazla kisi sinavlardan kalacagi veya kendi istegiyle egitimi birakacagi icin listenin tamamini alabilirler. 2.Gizli oturumlarda duyduklarini ailene bile anlatmaman icin anayasa mahkemesinde yemin aliyorlar. 3.Stenografi alaninda bu yıldan sonra yeni bir teknolojiye geciliyor. Yani muhtemelen son stenograf alımları. Bu teknolojinin stenoglaflara ne getirecegi belirsiz bunu avantaj olarak da alabilirsiniz dezavantaj olarak da. Benim dezavavantaj alma nedenim her ne kdr is kolayligi saglansa da meclisin orta alaninda oturma olayi bitebilir Meslegi cok detaylı arastırdım. Sakın milletin katip mi olacaksın sen gibi küçümsemelerine aldırış etmeyin zira stenograflık bir uzmanlık kadrosudur. Zaten o yüzden uzman stenograf denir ve kariyer meslektir. TBMM'de aşçının bile kendi çapında ayrı bir itibarı var, TBMM diger kurumlara benzemez. Bu meslege sarılın hele ki dolar bu kadar artmış ve kemer sıkma politikası ve dolayısıyla memur alımlarında duraganlasma dönemine girilmisken bu şansı kaçırmayın derim. Brüt asgari ücret yalnızca 8 aylık (azami 12 ay) egitim surecinde yatacaktır. Sonrasında baslangıc maasınız tasra uzmanı ile merkez uzmanı arasında bir noktada. Esenlikle kalın...
-
Son olarak şunu da söyleyeyim. 666 sayılı KHK olmadıgı (2013 ve öncesi) zamanlar bir meclis aşçısının maaşı bir müfettiş maaşı kadardı, stenograf maaşı ise bir kaymakam maaşından yüksekti. İnanmayan araştırmakta özgür. O zamanlar insanlar stenograflığı zor bir hayal olarak görürdü. Kolay kolay birine o maaş verilmez kafasıyla mıdır nedendir stenograf olmanın aşamaları zordu. 2013 sonrası maaş düşürüldü ama aşamalar aynı kaldı. Fakat yine de kpss puanı 85 ile kapatan bir mesleğe, hem de tüm bu zor aşamalara rağmen 85 ile kapatan bir mesleğe kötü demek olmaz asla. Eminim DPB'de Kpss A'nın yanında Kpss B kategorisinde de duyurulsaydı puanlar hayli yükselirdi, ilanı görmeyen ve kaçıran çok kişi var. Bu arada ben SGK Denetmeniyim. Size yardımcı olmak için yazıyorum. Mülakatı geçip de egitime kalırsanız olabildigince Meclis icinden alısveris yapın (her sey cok ucuz) ve meclis yemekhanesinden yemek yeyin. Kuzu tandır'ın bile sadece 5 lira oldugu bir yemekhaneden bahsediyorum.
-
@rterdogan hocam zaten TBMM lokantasından yeme içme işini halletsek gerisi kolay
-
@burcuburcu kursiyerken size muhtemelen bir kart verecekler ve bu kart ile gün içinde meclisin icerisine girebileceksiniz. Bunda kesin bir bilgim yok yalan olmasın. Ama muhtemelen böyle olacaktır. Zaten meclisin ici de ayrı bir dünya, dış dünya ile bağlantısız. Kendi kendine yetebilen durumda. Siz o kart olayını kursa baslayınca sorun, belki istek üzerine veriliyordur.
-
@rterdogan hocam 666 dedin ya elim ayağım titredi bak, bir insan bir mevzuata daha fazla sinir olamaz.
-
90 puan ve üstü alan kimsenin bu mülakata gideceğini düşünmüyorum.
-
@aliveli iyi yanından düşünün hocam, 666 gelmemis olsaydı cidden cok yüksek kapatırdı kpss puanı... Hem kurum sınavı yok direkt mülakat hem inanılmaz bir maaş hem de genel kurulun haftada 2 gün 3 saat kadar kısa bir süre toplanması milleti inanılmaz cezbederdi. Şimdi ise insanlar meslek hakkında bilgisiz olduğu için direkt maasına bakıyor ve internette tek bir kaynakta 2018 rakamları gibi gösterilen 2013 rakamları mevcut (onda da usy maası 140 lira daha eksik gösterilms) oldugundan ister istemez hayal kırıklığı yaratıyor insanlarda. Orada yazan maaşlara aldanmayın, adliyede bir katip bile orada yazanlardan fazla alıyor. Kaldı ki size yeni bir dil öğretip Türkiye'nin bir numaralı kurumunda işe başlatıyorlar. Mülakatta bence şansınız %50... Egitime kalan herkese kurum yardımcı olacaktır egitimi tamamlayabilmesi icin.. Yoksa ciddi bir stenograf açığı doğar. Bu arada meslege basladıktan sonra olur da khk kalkarsa size merkez uzmanlıklar, müfettislikler bile özenecek, mülakata gitmeyen ya da egitime katılmayan herkes kafasını taşa vuracak