TBMM Stenograf Kursiyeri Alım İlanı
-
666 no'lu khk yakın zamanda kalkmaz sanırım,yanlış hatırlamıyorsam anayasa mahkemesi de iptal etmemişti
-
Mesleği öyle bir anlatmışsınız ki hali hazırda 666 ile çalışan bir kurumda başladım mülakata gitmeyi düşünmüyordum bu yüzden ama kafamı karıştırdınız :))
-
@johnnash devlette bir iş bulamamışsa mecbur gider. Özel sektörün derdini çekmekten iyidir bence. Ama ben de mülakata katılımın az olacagını düsünüyorum. Cünkü baska meslekleri kazanan bir hayli yüksek. Yoksa katılımın az olmasının puanla ilgisi yok, aylardır dpb'de kpss a ilanı bomboş... Siz meslegi kötüleyenlere, "buna hic gidilir mi" diyenlere kulak asmayın. Çoğu mülakattaki ve eğitimdeki rakiplerini simdiden eleme derdinde.. Ben de 90 üstü puanla stenografi mülakatına kaldım ama benim mülakata katılmama nedenim puanımın yüksek olması degil, istedigim bir meslegi istedigim bir ilde kazanmıs olmam...
-
@monser tabii o da bir ihtimal... Ama 666 kalkmazsa bile bu haliyle de maası iyi. Tasra uzmanlıkların hepsinden daha yuksek maası ve ankarada sabitsin. Cok guzel bence... Ben riski pek sevmem, garantici biriyim. Eger bir meslegim olmasa ya da meslegim olsa ama stenograflık da egitim sartı olmasa hic dusunmeden giderdim. İyi bir meslegi olan gitmesin bence de, risk almaya gerek yok, hele ki alımlar bu kadar kıtken elinizdekini kaybetmeyin. Neyse arkadaslar verebilecegim bilgi bu kadar. Herkese basarılar dilerim.
-
@rterdogan çok sağ ol
-
@rterdogan hangi mesleği hangi ilde kazandınız acaba
-
Mulakat konuları 14. Maddedekiler mi
-
Gerçekten kaliteli ve bir çok alanda geniş bir çevre yaratacağınız bir meslek. Bu tip meslekler, mesleki memurluk olarak da geçer. Ülkemizde bunların sayısı oldukça az kaldı, bir çoğu a kadro yapılarak, kariyer meslek haline getirildi. Aklıma gelen bir kaç meslek memurluğunu ifade edeyim : Tbmm stenograf, Dış işleri ihtisas memurluğu, Dhmi memurluk, Gtb muayene memurluğu, Kaymakamlık ve Belediyelerde Sosyal çalışmacı, İhracatçı Birliklerinde idari memur, Aspb sydv ve Sgk-Maliye gibi yerlerde İcra memurluğu. Bunların sayısı artırılabilir. Tcdd, Teias, Euas ve Esk gibi kitlerde de mesleki memurluklar mevcut. Bunların genelinde maaş a kadroya yakındır. @rterdogan arkadaşımızda meslekle ilgili çok önemli konuları açıklamış. Bunlara dikkate alınmalı ve milletin boşa atmalarına kulak asılmamalı
-
Aynen öyle hocam.. Bu iş tamamen sabır işi, ama sabrın sonu selamet... Uzman, mufettis filan olsanız 3 sene boyunca tezle, yetki sınavıyla, yeterlilikle uğraşıp duracaktınız. Şimdi ise 1 sene egitimler ugrasacaksınız ve sonrasında kafanız rahat olacak. İleride maaşınız da çok hızlı bir artış gösterecek. Yasama uzmanından düsük maaşla başlayıp seneler icerisinde onlardan fazla maas alacaksınız (parti gruplarında görev alan yasama uzmanlarını saymazsak, çünkü onların ek tazminatları hayli yüksek)... Bugün mecliste 1.derece stenograflardan secilmis tam iki adet daire baskanı var. Buradan da görülüyor ki meslekte sabrın sonu selamettir. Kaldı ki meclis bürokrasi sırasında 1.derece stenograf meclis müsteşar yardımcısının altında yer alır. Iyi bir konuma sahiptir yani... Bu işe girebilmek sabır işi, yoksa herkes türkiyenin merkezinin ortasında bir meslek icra etmek ister. Düsünsenize her hafta tv karsısında kameraların en cok cektigi yerlerdesin. Boş bir insan alınır mı buraya sizce? Egitim sarti olmasa 95 puanla kapatacak bir meslek bu meslek. Bu arada 2/3 stenograf olacak 1/3 elenecek söylemi sizi yanıltmasın... Bu 2/3 lük kısım egitim sonrasında kalanları degil mulakat sonrası egitime katılanları ifade ediyor. Yoksa egitime 60 kisi cagrildiysa ve 20 kisi egitimi birakti veya sinavlarin birinde elendiyse geri kalan 40 kisinin 2/3ü degil tamami ise alınır...
-
Belge teslim etmeyenlerdenim. Dikkatimi çekti meslek hakkında baya güzelleme yapılmış. Ben de birkaç olumsuz tarafından bahsedeyim girecek arkadaşların bilgisi olsun. Belge teslim etmememin nedeni meslek hakkında yaptığım araştırmalar ve halen meslekte olan bir kişiyle görüşmem nedeniyle oldu. Öncelikle khknın iptali ve maaşlarının eski haline dönmesi sadece temenniden ibaret. Minimum 8 ay kurs hepinizin malumu. İş aşırı derecede stresliymiş, beni en çok etkileyen bu oldu. Guy olayım kafam rahat olsun mantığı
Hatta geçmişten şöyle de bir haber bırakayım size : Genç yaşta hastalıklardan ve intiharlardan bahsediyo şaka gibi https:// www. memurlar. net/haber/38654/meclis-e-stenograf-olmak-deveye-hendek-atlatmaktan-zor.html
Bunun haricinde bayan arkadaşların avantajı söz konusu. Mülakata katılacak herkese başarılar dilerim -
@duesenberry meslekteki hastalıkları ve diğer olumsuzlukları bilmiyorum ama haberde biraz abartılmış. 200 kelime yazma latin alfabesiyle değil stenolar ile şuan mümkün görünmese bile bir kaç dersine bakarsanız mümkün olduğunu görürsünüz. Adamlar 2 çizgi çekiyor 8-10 kelime yazmış oluyor bence ingilizce öğrenmekten daha kolay ama elle yazma becerisinin de iyi olması gerekiyor o yüzden bende sıcak bakmıyorum.
Elle yazı yazmayı sevmeyen biriyim ama stenograflık gerçekten çok ilgimi çekti düşünsenize derste hocanız not tuttururken rahat rahat yazıp aldığınız notları sizden başka kimsenin okuyamaması bence çok havalı... başka yeri kazanmamış olsam ve şu kurs işi olmasa tercih ederdim.
Benim gibi düşünen çok olacaktır bence mesleğin talibini artırmak için direk atama yapsınlar 1 yıl sonra gerekli şartı sağlayamayanlar başka kadrolara düz memur olarak atansın yoksa kimse 1 yıl asgari ücretle kursa gidip ne olacağı belirsiz yere yönelmez, kursa gitse bile gereken özeni göstermeyebilir. Eğer dediğim şartlar olsa ben giderdim beceremezsem de en azından düz memurluktan devam ederdim.
-
Merhaba arkadaşlar mülakat için getirilecek belgelere kimlik pasaport ehliyet kurum kimliği vb. En az ikisi getirilecek diyor. En az ikisi nasıl olacak ehliyet veya pasaportu olmayan ne getirecek ?
-
Meslekle ilgili videolar var youtubeda... Youtube'a stenograf yazın, egitimleri göreceginiz oda bile çıkıyor. Stres konusuna gelince dogru, stresli oldugunu soyleyen stenograflar var, bunun temelinde hata yapma korkusunun da sürekli is hayatının bir parcası olması da yatıyor... Avantajları çok güzel, mesela meclis hastanesinden yararlanabileceksiniz, meclis hastanesinin doktorlari cok saglamdir.. Ya da ek gosterge, yesil pasaport vb sanslarnz olacak ileride ama yukaridaki arkadasn da bahsettigi gibi az calisirlar ama cok yogun ve stresli calisirlar der stenograflarn bazilari meslek hakkinda... Hayirlisi diyelim. Tabii biraz da goreceli seyler avantaj ve dezavantajlar.
-
Alımlar cok kıt arkadaslar... Düşünün bu sene guy, mhuy, vmy ilanı bile gelmedi.. Elinizdekinin kıymetini bilme zamanı. Ama yine de anladgm kadarıyla stenograflık mülakatına katılım bir hayli az olacak
-
Madem katılmayacaksın neden başvurdun arkadaş bende bunu anlamıyorum keşke araştırmanızı ilan geldiğinde yapsaydınız da milletin önünü kesmeseydiniz
-
@duesenberry
O görüştüğünüz kişiye mülakatta neler sormuşlar keşke onları da sorsaydınız hocam -
Meslege olan ilginizi arttırır mı bilmem ama uzman stenografların ek göstergesi 3600 dür bu arada...
-
@rterdogan oldukça faydalı paylaşımlar yapıyorsunuz hocam. Teşekkür ederiz arkadaşlar adına.
-
@antimülakat rica ederim üstadım, faydamız oluyorsa ne mutlu
-
Asgari ücretle kurs olayı olması talepleri düşürecektir. Kabul edilenler de en kısa sürede başka yerlere geçiş yapma amacında olacaklardır diye düşünüyorum