KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
@hamzaömerhalid kpss ye yılda ortalama 40 bin kişi hazırlanarak 50 bin kişi öylesine 100 bin kişi giriyor. Guy isteyelim etkinliğinin çıkışı kişi sayısının azlığı , kurum içi alınacak söylentileri, il göç ilanında yaşanılan hayal kırıklığı bunlardı. kpss de zaten ilk 10 binde değilsen şansın yok tekrar hazırlanmak zorundasın. bizim de isteğimiz 2000*5:10 bin kişiye umut olmaktı.Ha 10 bin kişi işe girer mi bilemem ama 10 bin kişinin sınav görmesini sağlamak bile büyük başarıydı. Ama sonunda bencil olduk niyetimizi kimseye anlatamadık.
-
@antimülakat gerek formdaki diğer başlıklarda, gerek sitemiz aracığıyla heber bölümünde, gerek dostlarımızın ve bizim facebook, twitter ve diğer sosyal mecra alanlarında yazıyı yayma, kişilerin birlik olmasını sağlama görevini de yerine getireceğimizi bildirmek istiyorum. Sizlerden eli kalem tutanları yazmaya davet ediyorum. Sonrasında ortak metinde karar kılarak hareket etmemizi istirham ediyorum.
-
@pmb ben hala buraya nasıl geldik anlamış değilim tek korkum kimse göndermezse diyordum ama biz o aşamaya gelemedik.
-
@pmb @hamzaömerhalid @marx arkadaşlar sizlerle birlikte şimdilik 5 kişiyiz. Bakalım Cuma gününe kadar kaç kişi olmayı başaracağız. Buradan bütün forum üyelerimize de çağrımızı yapalım, atanmış olsanız dahi İİBF'linin sessiz çığlığını duyurmak sizinde borcunuz. Bu çağrıya gelin hep birlikte güç katalım. Destek olalım.
-
@hamzaömerhalid kardeşim senden de yazı bekliyorum. Madem bunda hem fikiriz, Cuma gününe kadar metnimizi netleştirelim. Daha sonra twitter da yapacaklarımızı hep bu metinle götürelim. Şubat ortası veya sonralarına doğru yeni bir metinle guy üzerine yoğunlaşırız.
-
@antimülakat Son gelişmelerden sonra, özellikle paretonun çıkışından sonra kimsenin böyle bir şeye yelteneceğini ben şahsım adıma düşünmüyorum açıkçası. Olay biraz daha sizlere kaldı. Buradaki kitlede maalesef 'antimülakat ve pareto bir metin oluştursun ve biz de gönderelim' şeklinde bir beklenti oluştu.
Diğer türlü de iş biraz daha bireysel etkinliklere dönecek. İsteyen istediğini yazıp, buraya yazdığını söyleyecek. -
@marx bu arada benim beklentim değil bu yanlış anlaşılmasın. Ben üstüme düşeni yapmaya da hazırım.
-
@marx tamam ona da varız. O halde eklentileri ve/veya çıkartılması gerekenleri dile getirebilirsiniz. Bu da makul bir fikir. Hem çok sapma olmadan bu aşamayı da geçmiş oluruz.
-
Ben de her türlü buradayım genel sorunlardan bahsedeceğim bir metin hazırlayacağım. Size de bu etkinliğin reklamını yapma işi düşüyor @Antimülakat etkinliğin iki aşamalı olacağı şubat 15de de guy isteyeceğimiz bir metnin hazırlanacağı konusu da duyrulmalı. Çünkü daha kurum sınavı görmemiş insanları mülakat zorluklarıyla ilgili bir metine ikna etmemiz böyle yaparsak kolaylaşır. Burada vakitlerini harcayan iletileri okuyup cevap yazmayan arkadaşlara da sesleniyorum kendi adıma hakkım varsa size helal olsun bir kişiyi bile etkileyebildiysek benim için hala umut var demektir.
-
@antimülakat keşke atanmış olsaydık . Umarım insanları toplayabiliriz tekrar. Sırf üç kişi ben biliyorum birdaha buraya girmeyeceğini söyleyen. Ama yeniden başlamalıyız.
-
@antimülakat Başkan ben de yazmıştım daha önce onu tekrar paylaşayım.
Sn.Cumhurbaşkanımız İİBF öğrencileri olarak girdiğimiz zorlu süreçte her geçen gün daha yalnız hissediyor geleceğe dair daha karamsarlaşıyoruz.Aldığımız fakülte eğitiminin üstüne en az iki yılı kapsayan zorlu bir eleme serüvenine giriyoruz.Kpss den 8 ay geçmesine rağmen beklediğimiz guy,mhuy,duy gibi ilanların gelmemesi bizleri son derece üzüyor.İlanların geç gelmesi ve ilanlarla iş başı arasındaki sürenin uzunluğu ise diğer bir sıkıntımız.Bu süreç ısrarınızla istihdam seferberliğinin yapıldığı bu günlerde hem bizlere hem binlerce gencin evde geçirdiği sürenin uzamasından dolayı devletimize zarar vermektedir.İlanların bir takvime oturtulmaması sürecin uzun olması tek il seçiminin yarattığı mağduriyetler derdimizi katlamaktadır.Yaşadığımız sıkıntıları değerli büyüklerimize ileterek daha iyi anlaşılabileceğimiz umuduyla bu mektubu sizlere yazarak en kısa sürede çözüm üretileceğinden hiç şüphemiz yoktur.Saygılarımızı sunar daha iyi bir TÜRKİYE için binlerce gencin varlığını arz ederiz
-
@hamzaömerhalid hocam burası iibf'linin yuvası. İnsanların bu küsmelerini çok makul bulmuyorum. Biz 4 senedir burada kimleri gördük, çoğu zaten atandıktan sonra gitmeyi tercih ettiler ama biz hep burada kaldık. O üç arkadaşta kusura bakmasın ama bu platformu silmek bir şeyleri değiştirmek adına bir şey ifade etmediği gibi kolay yol olarak kaçmayı tercih etmekten öte bir davranış değil gibi.
-
@hamzaömerhalid dostlarınızın buradan ayrılmak yerine bizi uyarmalarını tercih ederdik. Çünkü gördüğünüz üzere katılımın yetersiz olacağını düşünerek etkinliğin şu dönemde sonuç vermeyeceğini düşünsek de, bir kaç forumdaşın hocam bu işin sonunu getirin demesi bizim için yeterli görüldü. Kimseyi yarı yolda bırakmadığımız gibi, iibf adına yapılan hiçbir girişimi de sonuçsuz bırakmayız ty adına
-
@antimülakat şimdi senin haklı yanın var. Birde birkaç yıldır atanamayan yalı 25 26 lara dayanmış hergün ailesi ağzına bakan belki sevdiği tarafından terkedilmek zorunda kalmış beş kuruş kazancı olmayan evde oturan koca koca insanların tarafından bak. Bu insanlar bişeler çabalamak için bi umut için veya kafa dağıtmak için buraya giriyorlar bişeler yapalım diyorlar. Derslerini bırakıp burada bişeler yazdılar çabaladılar sonra bişe olmayınca haliyle zaten yorgun dertli oldukları için biraz uzak durmak istediler diye düşünüyorum. Şuan nerdeyse 3 saattir bende buraya vakit ayırdım. Yani onlarında haklı yanları vardır. Aetık geride kaldı şimdi herkesi bu birliğe davet edip sadece bir seferliğine değil birçok kez farklı etkinliklerle bir araya getirmeliyiz. Tekrar söylüyorum eğer bizlere önümüzdeki senenin bu seneden kaybedenleri için bizden sonra gelecek kardeşlerimiz için onların eline ağzına emeğine bakan aileleri için birşeyler yapabilmeliyiz.
-
@antimülakat hiçbirini şahsen tanımıyorum sadece birtanesiyle burada konuşuyoruz o da uyardı çağrıda bulundu o da çok çabaladı gerek iibflilerin vurdum duymazlığo gerek bu etkinliğin sessiz kalması sonrasında Burda durdukça daha moralim bozuluyor diyerek pek girmediğini gördüm. Onada mesaj atacağım tekrar gelecektir
-
Ben anlamadım site sahipleri üstüne gidilmesinin. Sonuçta kimsenin bi zorunluluğu yok. Zaten bu sitenin kurulması ve genel olarak özenerek idare edilmesi, etkileşim bilgi akışı sağlaması dışında ayrıca duyum veya bu tarz işlerde önderlik etme zorunluluklari yoktu. Yani ben boyle düşünüyorum.
Bizle alakalı her şey.
Metin için ben de kalemi kuvvetli kişilere işi yüklemiş olarak buradayım. Malesef o konuda özellikle siz yöneticilere güveniyoruz yalan yok, tecrübelisiniz çünkü ama zorunlulugunuz yoktur bana göre.
Ben de buradayım metin yazılır gönderilme aşamasında twitter da duyuracak kişilerdenim. Sayı ankete katılımdan da düşük olabilir.
Cimer üzerinden yazıp gönderme işi basit ama duyarlılık ister, herkes de olmaz ama yine artar.
Valla 10 kişi de olsa ben hazırım bekleyenlerdenim. İçimizde kalmasın lütfen. -
@hamzaömerhalid kesinlikle haklısın. İİBF'linin kaybettiği taraf bu zaten. 6. promosyon sgk denetmenlerinden burada olan var mı bilmiyorum ama benim için en büyük kırılma noktalarında bir tanesidir. Nedenini şöyle açıklayayım, bakın o grupta atanan atanamayan, mülakata giren herkes o zaman ki facebook grubumuzda müthiş bir birlik sağladı. Neredeyse forum sayesinde kardeş, arkadaş, dost olanlar oldu. İİBF böyle olmalı dedik, birlik ancak böyle sağlanır dedik. Tabi sonuçlar açıklandıktan sonra atananların yine atanamayan dostları için taşın altına ellerini koymalarını bekledik. Ama maalesef benim şahsım adına ya şu konuda da şöyle bir duyum aldık, kardeşlerimize haber ver. Şu konuda iibf adına baskı yapıyoruz diyenini duymadım. Belki pareto kardeşim duymuştur ama o da nadir. Elbette hepsinin hakkını yemeyeyim ama çoğu atandıktan sonra o günleri unuttu gitti.
Ben o yüzden diyorum ki burası bizim küsme yerimiz değil, ağlama bağırma sesimizi duyurma, gelen gidene bir dk burada kurallar böyle işliyor deme platformumuz. Biz eğer sesimizi duyurmasını malumlar netten dilersek daha çok öğretmenlerle ilgili haber okuruz.
-
Bir de bakın şimdiki söyleyeceğim özellikle twitter etkinlikleri için çok büyük önem arz ediyor. Bizler ulaşmaya çalıştığımız insanları doğru seçmeliyiz. Hükümetin ve diğer baskı gruplarının eli ayağı, sesi kulağı sendikalardır. A, B, C sendikası olmamalı mesele ama biz sesimizi sendikalar aracılığıyla yukarıya daha net duyurabiliriz. Ben yazı kabul gördükten sonra özellikle bazı sendika temsilcilerinin özel olarak eklenerek yazının onlara ulaştırılması gerektiğini düşünüyorum. Sendika demek, hükümet ve partilerin sesimizi duyması demek. A bakanlığı, B bakanlığı farketmeksizin sendika temsilcilerine ulaşmalıyız. Söyleyeceklerimizi ulaştırmalıyız. Bakın bugün çoğu bakanın icazet almadan yapamadığı bir şeyi, sendikalar başarabiliyor. Bizim gibi inanılmaz sayıda bir kitlenin, endişelerini dile getirmekten hiçbir sendika temsilcisi geri durmayacaktır. Onlarda biliyor ki, burada taleplerini dile getirenler geleceğin memur adayları ve onlar için gerekli bir kitle.
-
AZ ÖNCE TWİTTERDAN BU GRUBA ALINDIM ARKADAŞLAR 31 OCAK CİMER ETKİNLİĞİ YAPIYOR. BİZİM PLANLADIĞIMIZ AMA YAPAMADIĞIMIZ ETKİNLİK. BEN BURADAKİ SORUNLARI ANLATTIM GELİN DEDİM BİZ DE CİMER ETKİNLİĞİ DÜZENLİYORUZ. TAMAM DEDİLER SEN DE BİZİM METNİMİZİ PAYLAŞ BELKİ GÖNDEREN OLUR. BELKİ GÖNDERMEK İSTERSİNİZ ARKADAŞLAR YALNIZ DEĞİLİZ HERKES GELECEĞİ İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA ÇALIŞIYOR BU SEVİNDİRİCİ Bİ DURUM. ARKADAŞLARIN METİNLERİ;
Sayın Cumhurbaşkanım,İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunları olarak sizleri saygıyla selamlıyoruz.İİBF Mezunları olarak en kısa zamanda uzmanlık ve müfettişlik kadro ilanlarının gelmesini istiyoruz.Son yapılan Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve Gelir Uzman Yardımcılığı alımları 2015-2016 KPSS puanlarıyla yapılmıştır.2017 KPSS A'dan bu yana 8 ay geçti ama henüz Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Gelir Uzman Yardımcılığı,Vergi Müfettiş Yardımcılığı,Defterdar Uzman Yardımcılığı ve Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı alım ilanları gelmedi.2017 KPSS A’ya giren yaklaşık 95 bin İİBF mezunu vardır.Maliye Bakanlığı her sene 2-3 bin arasında istihdam sağlamaktadır ve bu sayının İİBF mezunlarına gerçekten çok az olması sebebiyle,Maliye Bakanlığı'nın da personele ihtiyacı olduğu düşüncesiyle bu sayının arttırılmasını bakanlığımızdan talep ediyoruz.Sizden ricamız Maliye Bakanlığı ve diğer bakanlıkların "İstihdam Seferberliği"ne İİBF mezunlarını da katmalarıdır.Saygılarımızla İİBF mezunları -
@antimülakat inşaallah nu kötü özellik değişir birgün. Dilerim bundan sonra daha farklı olur herşey. İnşaallah geçen sene 1 sene ilan bekleyenlerden bu sene bizlerin arasından kararlı kardeşler çıkar da Hersene üstüne koyarak gidebiliriz. Başkasına hayrımız dokunursa daha fazla mutlu olacağımız dan Eminim.