KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
Arkadaşlar merhaba, ben kurum içi alımı tamamen engelleyebileceğimizi düşünmüyorum ama alım sayısını azaltabiliriz.
Kurum içine ayrılan kadro 4880 ve bunun tamamının bir seferde alınmamasının, halihazırda sistemli işlemeyen ve şeffaf olmayan süreç yüzünden işsiz olan bizlere de istihdam seferberliği kapsamında hakkımız olan istihdamın sağlanmasının önünün açılmasında bu cimer etkinliğinin destekçisiyim.
Yazılan metinlere mümkünse sistemli bir sınav takvimi, gelir uzman yardımcılığı alımındaki il tercihinin düzenlenmesi, SGK’nın yaptığı olumlu atama süreci düzenlemesinin diğer kurumlara emsal olmasını da ilave edebiliriz diye düşünüyorum -
@antimülakat hah yaşa dostum ya. Sonunda dedigimi anlayan biri çıktı. Takmislar guy guy maliye maliye. Boyle yaparak Bütünü kaçiriyolardi.
-
Makama yazılan yazılarda spesifik problemler üzerinden gidilerek genel düzenleme beklenilmez. Guy sınavı yüz binlerce iibf mezunun asıl derdi değildir. Bizim asıl derdimiz çok fazla mezun veriliyor olması, her anlamda yetersiz istihdam alanı olması vs. Bunları tekele almalıyız.
-
@antimülakat hocam herzaman bizlerin yanında olduğunuzu biliyoruz eksik olmayın sizleri seviyoruz ancak bu mektup fikri 2018 guy alımı sayfasında çıktı @milliirade arkadaşımızın fikriydi bu sene guy ilanı gelmeyebilir bişeyler yapalım dedi böyle çıktı yani bizim şuan önceliğimiz guy ilanın gelmesi bu yani tek hedef ilan sistemin değişmesi değil geniş çaplı birşeyde değil bu mektupta yazdıklarınızın yapılması için köklü çözümler gerek baştan yapılması gereken şeyler zaten ancak bunlara şuan zaman yok şuan bizim için ilan gelmesi lazım biz 8 aydır sınav bekliyoruz bu mektupta direk guy duy mhuy ilanı beklediğimizi yazsak daha iyi olmaz mı sizin yazdıklarınız doğru ancak şuan için çok geniş kapsamlı işler bunlar bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum
-
Hocam ben daha açık yazayım bizim yazdığımız mektupla yıllardır olan sistemi şuan için değiştirmemiz çok zor yani bu uzun bir süreç bizim için şuan tek çıkış yolu ilanların gelmesi ve bunu mektupla başarabiliriz mesela mektupta iibf alımlarının azaltılması yazılmış bu mümkün hocam sizce bu mektupla çözülecek bir iş mi
-
@walrass06 dostum kendimi kurtarayim diye ugrasiyosun. Olaya guy nazarinda bakanların da tek derdi kendileri. Yenı kpss gelmeden biz kendimizi bi kurtaralim diyosunuz. Buyuk ihtimal atansan arkana bakmayacaksin . Bu kadar insan buna destek vermez .
-
@antimülakat eyvallah ilginiz için teşekkür ederim. Bi çaba var ortada bunu en kısa zamanda sonuca ulaştırıp başvurumuzu dileğimizi iletelim. Yazı için söyleyeceğim se herkesin 3. Yılı değil bu ortak bir ses olmalı. Ve kesinlikle kurum içi alımın adaletsizliğine vurgu yapmamız aylardır ilan beklediğimizi kesin bir dille belirtmeli sayıların da düşmemesini ifade etmeliyiz diye düşünüyorum.
-
@walrass06 hocam o konuda şöyle işletilmeli diye düşünüyorum. Öncelikle dikkat çekmeliyiz. Guy üzerinden gidersek maliye bakanını cumhurbaşkanı arar, takviminizde sınav var mı der, evet 1.500 kişilik ilana çıkacağız yakında efendim der konu kapanır. Aslında bu iş kurum içidir ama detayları dahi konuşulmaz. Benim derdim, iibf sorunsalini kabul ettirmek. Öğretmenler kadro talep ederken, a, b, c öğretmenleri olarak değil bi sorunsal olarak meseleye yaklaşıyor. Söylemleri hep kaç bin öğretmen işsiz diye başlıyor. Aslında bölüm bazında çok aşırı açıkta kalan bir alan yok ama topyekün bahsedince meselenin etki gücü artıyor. Öncelikle ses duyurmaliyiz. Sonrasında muhakkak talepleri sıralama konumuna geliriz. Kimseyi masaya oturtmadan taleplerini kabul ettiremezsin.
-
@hamzaömerhalid cok başlık var haklısınız ama metin olarak çok sıkıcı olmamalı. Bir kaç şeyi aynı düşününce kolay bir dil ortaya çıkmıyor. Üç yılı dikkat çekmek için kullandım. Zaten iibf atamalarında da ortalama ya üç yılda ataniyorsun ya da vaz geçiyorsun. Bu nedenle üç yılı kullandım.
-
@walrass06 yine de biz guy üzerinden gidelim diyorsanız onunla ilgili de metin ortaya koyarız.
-
@shady1 hocam seninle tartışmayacağım kimseyi de dinlemeden etmeden yargılama ben yazılanlara yanlış demedim ama sen bilmeden etmeden ahkam kesiyorsun kişiliğime hakaret ediyorsun
-
@walrass06 hakeret maksadinda degilim. Yazdiklarindan o anlasiliyo . Burda butun iibf nin derdini anlatma pesindeyiz ama senin yazdiklarin bunla çelişiyor.
-
@antimülakat hocam dedikleriniz çok doğru hepsi doğru ancak bizim guy ilanı istediğimiz CB ye ulaşır o da bakanı arar bakan bey de yok derse o zaman ne der Cumhurbaşkanı yada 1250 ise ne der istediğimiz sayıyıda yazarsak bunun için talimat vermez mi hocam siz daha tecrübelisiniz yine de siz ne diyorsanız o olsun
-
@shady1 kardeş günahını alma adamın. Walras06 nın sıralaması iyi sadece guyu düşündüğünden dememiştir. Bu mevzu günlerdir guyda konuşuluyor çıkış noktası o olduğu için bu ayda kuvvetli duyum olduğu için ve bu ilanla kurum içi yapılacağı için guyu ve kurum içini ayrıca belirtmek istedik. Ama derdimiz sadece guy ve kendimizi değil öyle olan kendi bilir. Biz tüm iibfnin sesi olalım istiyoruz.
-
Bir yazı da ben kaleme alayim :
mezunlarinin sayisi yarim milyonu bulan iibf nin sıkıntıları:- her yil kadro sayisi azalirken, hala binlerce mezun verilmesi
- kpss A ilanlarinin önceden planlanmamasi ve adaylarda duyurulmamasi nedeniyle yaşanan belirsizlikler
- ilanin verilmesi ile adaylarin işe başlamasi arasinda geçen zamanin 1seneyi bulmasi
- iibf nin hakki olan kadrolarin, kurum içi alimla doldurulmasi
- adaylarin sıkça kurum degistirmesinin yarattiği mağduriyet
- mülakatlardaki adaletsizlikler
- adaylarin issizlik nedeniyle butun ilanlara basvurmasi sonucu sinavlara katilanlarin hep ayni kişiler olmasi
- yine planlama eksikligi nedeniyle nihai listelerde isimlerin çakişmasi .....
-
@shady1 ben farklı bir şey söylemiyorum hocam bunlarda doğru şeyler ama bu mektup fikri 2018 guy alımı sayfasından çıktı amaç kısa zamanda guy İlanın gelmesi köklü çözüm uzun vadeli planlamalarla olur bunlarıda yazalım ilan isteğini de yazalım diyorum ters bir şey demiyorum
-
Tamam arkadaşlar hepimiz iibf'nin daha iyiye ulaşması için çabalıyoruz. Kader birliği yapıyoruz. Nafile tartışmalarla birbirimizi üzmeyelim.
-
@shady1 haklısın kardeş hepsiyle ilgilenmeliyiz hemde bir sefer değil sürekli. Biz hep guy için etkinlik düşünüyorduk. Daha sonra kurum içi alım sabrımızı taşırdı. Daha sonra buna tüm iibfnin dertlerini ekledik atansakta artık bu sistemi düzeltmek için mücadele etmeliyiz dedik ilanın geleceğini biliyoruz ama şuan olası guy alımıyla kurum içi alım olursa bunun haksızlığı canımızı sıkıyor derdimiz bu yoksa tabiki de tüm iibfyi düşünüyoruz
-
@shady1 @walrass06 'a yazdığınız cevabı kendi adıma hiç hoş bulmadım sizin için bir anlamı var mı bilemiyorum ama olayı genelden özele taşıma fikrini mantıklı buluyorum yani yazacağımız metin genel kaygılarımızı ve en fazla alım yapan guy sınavının herkese umut olması düşüncesindeyim. Bakın olaya guy nazarında baktığımı düşünebilirsiniz yanlış anlamazsanız şuan 500 kişilik dahi guy ilanı gelse ben sınava girebiliyorum ama benim isteğim 75 alan arkadaşa da umut olmak ve emin olabilirsin mektup fikrini ortaya atan @milliirade arkadaşımızın da muhtemel gelecek olan bir guy ilanından bi çıkarı yok. Lütfen kavga etmeden birbirimizi yargılamadan sonlandıralım bu mektup sürecini.
-
****** @antimülakat, içinde söyledi: KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
Türkiye’nin sayılı üniversitelerinin birinden mezun olmamın ya da YDS puanımın yüksek olmasının bir önemi olmadığını söylüyor. Bu konuda haksız da sayılmazlar. Çünkü ben her yıl otuz bin kişinin mezun olduğu bir bölümden mezun oldum. KPSS ile memur olarak atanma umudumu ve çalışmalarımı sürdürdüğüm bu üçüncü yılda henüz bir yere atanamadım.*****
metniniz genel olarak gayet güzel olmuş fakat yukarıda belirttiğim bölüm fazla özel kaçmış yani herkesin yds puanı, üniversitesi ve kaç yıldır bu süreçte olduğu belirtilmemeli bence ve kısa vadede üniversitelerin kontenjanlarına etki edebileceğimizi düşünmüyorum bu durum mülakatların kaldırılması ve torpilin önüne geçilmesi isteği kadar ütopik gibi duruyor. Yazacağımız metinde çektiğimiz sıkıntıları anlatmalı ve cevap alabileceğimiz noktalara değinmeliyiz diye düşünüyorum.