KPSS A Grubu Atamalarında Yaşanan Tüm Sorunlar Hakkında Çözüm İstişare ve Birlik Platformu
-
@pmb @walrass06 kardeşler antimülakatın dediği bu. Daha sonra ayrıca bağımsız guya yoğunlaştığımız bir etkinlik yaparız demiş. Yönetimin istediği ortak bir metin sadece GUY olmayan bir metin
Tamamdır arkadaşlar. Madem bu ateşi rüzgar söndürene kadar biz su dökerek söndürmeyelim diyorsunuz. Biz de bu durumu dikkate aldığımızı bildirmek istiyoruz. En kısa sürede genel talepleri dile getiren ve özelde guy sınavına vurgu yapan metni ben hazırlıyorum. Sizlerden ve pareto kardeşimden de bir yazı bekliyorum. Sonrasına metin üzerinden birleştikten sonra karar verelim.
-
@hamzaömerhalid bahsettiğim konu buydu işte. Ankette guy çıkmasına rağmen ben genel sorunlardan bahsetmeye razıyım. Haftaya da sınav ilanlarının gelmesi için bir metin hazıralayalım hem arayı soğutmamış oluruz hem de herkes ortak noktada birleşmiş olur.
-
ARKADAŞLAR BEN GENEL SORUNLARI İÇEREN BİR METİN HAZIRLADIM.OLABİLDİĞİNCE HER ŞEYE DEĞİNMEYE ÇALIŞTIM SINAV ADI GEÇİRMEDEN.SİZLERE DE UYGUNSA ZAMAN KAYBETMEDEN METNİ VE ETKİNLİĞİ PAYLAŞALIM. UYGUNDUR BEN PAYLAŞIRIM DİYENLER İLETİMİ ARTILASIN FİKİR EDİNMİŞ OLURUZ BU SAYEDE.
Sn. Cumhurbaşkanım biz iktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunlarının işe başlama süreci kpps-kurum sınavları-mülakat aşamalarından oluşmaktadır.Her sene kpss sınav takviminin değişmesi, kurum sınavlarının bir takviminin dahi olmaması, kurumların kadro talep etmelerine rağmen çok cüzi sayıda ilana çıkmaları boynumuzu bükmektedir.Bunun yanında uzayan hatta bir yılda açıklanmayan mülakat süreleri de bazı adayların aynı anda birden fazla mülakat kazanmasına bir çoğumuzun da sınav dahi görememesine neden olmaktadır.Yazılı sınav puanları 90 üstü olan bazı adayların da mülakatlardan 5 10 gibi çok düşük puanlar alarak elenmesi bizi oldukça ümitsizliğe düşürmektedir. Tüm bu sebepler vatanına ve ailesine hayırlı evlatlar olabilmek için çabalayan bizleri günden güne tüketmektedir.Sizden ricamız tüm bu sorunları aşmamız için kurum sınavlarının takvime bağlanması,kontenjanların arttırılması ve mülakat sürelerinin kısaltılması için bizlere umut olmanız yönünde olacaktır. Saygılarımızla.
-
Sn. Cumhurbaşkanım biz iktisadi ve idari bilimler fakültesi (İİBF) mezunlarının işe başlama süreci kpps-kurum sınavları-mülakat aşamalarından oluşmaktadır.Her sene kpss sınav takviminin değişmesi, kurum sınavlarının bir takviminin dahi olmaması, kurumların kadro talep etmelerine rağmen çok cüzi sayıda ilana çıkmaları boynumuzu bükmektedir.
Takvim belirsiliği1,
kadroların söylenenden az verilmesi2Bunun yanında uzayan hatta bir yılda açıklanmayan mülakat süreleri de bazı adayların aynı anda birden fazla mülakat kazanmasına bir çoğumuzun da sınav dahi görememesine neden olmaktadır.Yazılı sınav puanları 90 üstü olan bazı adayların da mülakatlardan 5 10 gibi çok düşük puanlar alarak elenmesi bizi oldukça ümitsizliğe düşürmektedir.
Mülakat süreleri 3,
Sınavlara aynı kitlenin sürekli girmesi 4,
Mülakatlarda puanlamaların neşteri 5,Tüm bu sebepler vatanına ve ailesine hayırlı evlatlar olabilmek için çabalayan bizleri günden güne tüketmektedir.Sizden ricamız tüm bu sorunları aşmamız için kurum sınavlarının takvime bağlanması,kontenjanların arttırılması ve mülakat sürelerinin kısaltılması için bizlere umut olmanız yönünde olacaktır. Saygılarımızla.
ARKADAŞIMIZ 5 GENEL SORUNDAN BAHSETMİŞTİR
BÜYÜK ALIMLAR BEKLEYEN KİTLEYİ KULLANILARAK
GÖNDERMEK İSTEDİĞİMİZ BAŞKA GENEL(!) SORUN VAR MIDIR ?
ONA GÖRE EKLESİN ARKADAŞIMIZ -
@milliirade bazı bürokrat ve siyasetçilerin personel alımında etik olmayan müdaheleleri ve adam kayırmacılığı teşvik etmeleri
-
Maliye alımlarından bahsedilmeli bakanın bizzat ağzından çıkan yapılacak alımlar
-
@bcd
Yazılı sınav puanları 90 üstü olan bazı adayların da mülakatlardan 5 10 gibi çok düşük puanlar alarak elenmesi bizi oldukça ümitsizliğe düşürmektedir.
Bu cümlemde sizin dediklerinizi daha somut bi şekilde anlatmaya çalıştım metine adam kayırmacılık torpil referans etkisi gibi şeylerin yazılmasının etkili olmayacağını düşünüyorum. Bu metni bir çok kişiden göndermesini isteyeceğiz
bu jargon insanlara hoş gelmeyebilir -
@bcd isterseniz metine genel sorunlardan bahsettikten sonra maliye bakanlığının ilanlarının uzun süredir gelmemesinden de bahseden bir cümle ekleyelim. Tabi ki herkese uygun olursa
-
@pmb etkinliğe katılımı ilanın gelmediği her gün arttıracak bir cümle olacağı açıktır. @Antimülakat metinde geçmesini arzu ettiğiniz konu var mı ?
Torba yasa hazırlıyoruz hissi var şu anda kardeşlerim -
Sağlıkçılar 8 aydır ATAMA olmadı diye bakanı istifaya çağırıyorlar adamlar yürek yemiş harbiden biz yanlış kelime seçmeyelim diye düşünürken onlar istifa diyor.
-
@hamzaömerhalid Hocam belki de bu yüzden hiç umursamıyorlar. Saygısızlık etmeyelim tabi ki ama bu bakandan talep etmekle olacak bir iş değil bu maalesef. Makama saygı diye de bir kişi ne derse ona boyun eğmek zorunda değiliz. Bence etkinliklerde Naci beyi istifaya çağıran veya Sn. Cumhurbaşkanımıza şikayet eden bir yöntem izlenebilir mesela. Ama bu söylenince tepki görüyor maalesef. Bakana vermediği kadrolara rağmen minnet çok yüksek anlam veremiyorum.
-
@marx ben yine de korkarım şanslı olduğumuz tek konu yok Çünkü. Millet istifaya davet eder istediğini alır belki ama iş bize gelince elimizde kalır. Bir sene alım yapılmazsa Türkiye’nin umrunda olmaz
-
@hamzaömerhalid Haklısın hocam korkmakta yadırgamam böyle düşünmeni. Sağlıkçılar veya eğitimciler kadar güçlü değiliz maalesef. Ben sadece Bakanı korumaktansa bu yol daha mantıklı olacaktır diye düşünüyorum. Tabi bu tepki kitlesel olmadıktan sonra kendini yakmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
-
@pmb hocam bu kelimleri yazmamız gerek diye düşünüyorum torpil yazılamaz belki ama başta pareto üstadın yazısındaki gibi referansın etkisinin artması yazılabilir bu konuda çok Sıkıntı var ve bu konudaki ciddi eleştirilerinde farkındalar bizde vurgularsak daha etkili olur mülakatta 5 10 puan verilmesi olayını öğretmenlerin mülakatındaki 5 puandan aşiağı mülakat notu verilemez anımsatarak bildirebiliriz hem daha iyi anlatmiş oluruz
-
bugün yapılacakmı etkinlik
-
@bcd metinde ona yer bulamazsak da olmadı mülakatlardan önce onun içinde etkinlik yapılabilir demi
-
@hamzaömerhalid zaten bütün sorunları bir metne sığdıramıyoruz şimdi rahat rahat anlatabileceğimiz sorunları yazıp gönderelim bir iki hafta sonrada maliye bakanlığında gelmeyen ilanlar falan için yazsak hem böylece pekiştirmiş oluruz
-
@bcd onu şey düşünerek yazmıştım şimdi olmasa da mülakatlardan önce onun için bi etkinlik düzenlenirse hem etkisi daha güçlü olur diye demiştim hani bi Öneriydi
-
Sayın Cumhurbaşkanım. İİBF mezunları olarak işsizlik ile mücadele etmekten gücümüz takatimiz kalmadı. İİBF mezunlarının beklediği ve geçmişte her yıl açılan kadrolar son yıllarda ciddi oranda azaldı. 2017 KPSS alan puanları 80 ile 90 arasında olan İİBF mezunlarının kamu kurumlarına atanabilme umutları neredeyse tükendi. 2017 KPSS sonrası Maliye Bakanlığının a kadro sınavlarından hiçbiri açılmadı. Gelir Uzman Yardımcılığı sınavı ne zaman yapılacak ve 2018 KPSS öncesi yapılacak mı? Sorusunun cevabını bilmeksizin ders çalışmaya devam eden on binlerce İİBF mezununun tek ümidi bu sınavın bir an evvel açılması. Sn. Cumhurbaşkanım yüz binlerce İİBF mezunu olarak sizden, üniversitelerdeki İİBF kontenjanlarının azaltılması, devletimizin doğrudan veya dolaylı destekleriyle istihdam kapılarının İİBF mezunları için arttırması konusunda yardım bekliyoruz. Size şahsım ve İİBF mezunları adına bunları arz ederim.
-
@antimülakat ne zaman gönderiyoruz Başkan. Direkt onun çalışması başlasın.