2018 ekonomik krizi
-
@onuktekin ben de öyle olsun istiyorum ama içim içimi kemiriyor umarım bu yolda çektiğimiz çileye değer ve atanırız.
-
@secret aman Allah'ım vedaları beceremiyorum bir türlü iyi geceler herkese deyip yazmaya devam etmek ayrıldığın arkadaşınla aynı yöne yürümek gibi hocam kurumsal şirketlerde de başladı bu. Kadroları küçültmeye çalışıyorlar. Devlet kısa vadede bu soruna bir çözüm getirmeli. Sosyal etkileri hepimiz için büyük olacak.
-
@agor haklısınız.
Valla beni derinden etkileyen durum hep dedemin kızım karne ile çay aldım ben deyişiydi yıllarca. Umarım birgün evlenip çoluk çocuk sahibi olup torunlarıma yavrularım bir kriz yaşadık karne ile ekmek aldık demek istemiyorum .
En son dün dedim aileme artık geçminizden bahsetmeyin. Sizden beter halleri görmek istemiyorum dedim. Ki o zaman yağmalamalar neler neler olmuş. Allahım öyle şeyler göstermesin. Her zaman sağ duyudan yanayım. Sakinlikten. Allah bugünümüzü aratmasın.
-
@agor tahtakeleyi gectik demi
-
@lion kapalı çarşı dükkanları altın alımı ve satımı kapatmışlardı cuma günü bakalım yarın ne olacak.
-
@north-remembers hocam şu yolda çektiğimiz çileye değer mi değmez mi bilmiyorum ama inşallah şu süreçten kurtuluruz.
-
@onuktekin inşallah
-
@onuktekin çorap söküğü gibi devlet neye çözüm üretecek bilmiyorum. Ama nasıl bu hale getirildiysek öyle de toplamak zorundalar. Biz de üstümüze düşeni yapacaz.
-
@north-remembers hocam bunun stresini atın üstünüzden. Allah bunu unutturacak dert vermesin. Şu dönem için ders çalışmaktan fırsat kovalamaktan başka şansımız yok.
-
https://i.hizliresim.com/lZNWal.jpg
Yumruklama veya böyle hafif hafif tokatlama isteği uyandırmıyor mu? Herkese iyi geceler.
-
@secret hocam kurtuluş savaşı sırasında nasıl ki karşıt fikirli insanlar bir araya gelip bu vatanı savunduysa şu halde de aynısı olmak zorunda. Partiler gardlarını indirip güven ortamı sağlamalı. Hepsi birden hükümeti desteklemeli ve hükümette onların tavsiyelerini dinlemeli.Mesela bu 100 günlük eylem planı İzmir İktisat Kongresi gibi bir ortamda duyrulmalıydı. Bu konuda sunumlar yapılmalı görüşler alınmalıydı. Her parti (istisnasız her parti) davet edilmeliydi...
Birazdan tek boynuzlu atlar hakkında yazmaya başlayacağım galiba. -
@onuktekin malesef ki ciddi bir ego savaşı var. Tek diyeceğim odur ki. Biz suriyeden beter oluruz bizi ne kimse kabul eder ne de biz gideriz. Güçlü duracağız. Elimizden gelenin en büyüğü çabayı göstereceğiz. Kimseye teslim olmayacağız. Ama böyle susarak değil. Sabahlara kadar uyumadık birşey olmasın diye 15 temmuzdan sonra günlerce şimdi güm güm indiriyorlar tepemize ; fırtına öncesi sessizlik. Umarım alabora olmayız. Bu defa toplanması çok zor olacak.
-
Hic oyle teknik analizlere felan girmeyecem yapilmasi gerekenleri kendi kucuk beynimce siralayacam.
1- Sayin Cumhurbaskani ekonimik demecler vermemeli. Zat-i Devletlerinin her yaptigi aciklama sonrasi kur ve altin fiyatlari ucmakta piyasa paniklemekte.2- Hazine ve Maliye Bakanligindan Sayin Berat Albayrak azledilmeli yerine ekonomi dunyasina guven veren is yapacak potansiyeli olan bir bakan atanmali. Sayin Albayrak'in Sayin Erdoganin damadi olmasi isini nekadar iyi yapan biri olsada ekonomi camiasi tarafindan soru isaretleri ile karsilanacaktir.
3- Cikartilacak bir cb kararnamesi ile merkez bankasi tekrardan bagimsizligina kavusturulmali ve belkide bu ulkedeki en bagimsiz tek kurulus oldugu butun dunyaya ilan edilmeli. ( Yarginin tam bagimsiz olmasi elzemdir ama onun artik bagimsiz olmadigina bizde tum dunyada alistik bari merkez bankasi bagimsiz olsunda fakir hergun dahada fakirlesmesin)
4- Ekonomi ile siyaset birbirine karistirilmamali. Siyaset hamaset ile soylemlerle vs ile insanlari kutuplastirarak konsolide edip toplum muhendisligi ile cok rahatlikla oy devsirilebilinecek bir mecra lakin ekonomi atip tutmayla insaALLAH masaALLAH ile yonetilecek bir mecra degil. Tamamen teknik bilimsel rasyonel bir yaklasim ile idare edilmesi gerekiyor. İste bundan dolayi siyasiler isi ehli olan insanlara birakmali ve geri planda durmali.
5- Ekonomi yonetiminde cok baslilik ortadan kalkmali cumhurbaskani ayri telden bakanlar ayri telden calmamali.
Bu 5 madde acilen hayata gecmeli daha sonra yapilmasi gereken reformlar hukuki duzenlemeler para maliye politikalari ovp ler sunlar bunlar ince ince hesaplanarak icra edilir. Türkiyenin icinde bulundugu hal malesef kotudur ve hergecen gun dahada kotuye gitmektedir. Enflasyonu sunu bunu hic soylemiyorum. Bu belirsiz ve dip assagi gidisin ulkenin butun kesimlerine verecegi zarar asikardir. Biz atanmaya calisan iibf kardeslerimde bu gidisat devam ederse bilsinki atanmak cok zordu boyle giderse cok cok daha zor olacaktir. Vatansa hepimizin vatani bayraksa hepimizin bayragi milletse iste o da ben sen o biz siz onlar velhasil hepimiz...
-
@onuktekin amin ders çalışmaya devam zaten hayırlısı olsun
-
Arkadaşlar sizlere bir duyuru yapmadan geçemeyeceğim. Malumunuz forum sayfamız idareci kanat tarafından da takip ediliyor. Burada yazılan her şeyi ölçüp tartarak yazmanızda fayda olduğunu düşünüyorum. Hepinizin memur veya memur adayı olduğu şu süreçte olayları ekonomik göstergeler üzerinden değerlendirmek, siyaseten ilişkilendirmeden konuşmak hem sizin hem de bizlerin yararına olacaktır. Lütfen şu an yaşadığımız ekonomik problemlerin temelinde yatan siyasi dinamikleri burada çok fazla dillendirmeyin. Yazdığınız bir kaç şey için telafisi olmayan problemler yaşanmasını istemeyiz.
-
@north-remembers, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Öğlen okudum rahibin kafasını kesip kargo yapalım demişler beyaz saraya racon değil kafa kestiğimizi görsün yazmış kıt zekalının biri 2500 kişi de beğenmiş çok acı ya gerçekten:(
Bunlar hep tv dizilerinin eseri işte
-
@antimülakat mesaj alınmıştır
-
Şuan ne olduğunun farkında değilim ya. Biri bana açıklayabilir mi?
-
'' Korkmayın. Türkiye en umutsuz durumlardan başını dik tutarak çıkmayı bilmiştir.
İnanmıyorsanız bir 1918 yılına bir de 1923 yılına bakınız. '' -
Dolar düşmeye başladı, acaba kalıcı olur mu bu düşüş ya da bir yerde sabitlenir mi dolar? Kriz yaşanıyor mu, yaşanmıyor mu, yaşandı bitti mi? Ekonomiden anlayan bir arkadaş beni aydınlatabilir mi? Dolar düştükçe insanın içini bir umut kaplıyor fakat bir yandan da yazarlar çizerler tekrar yükselmeye başlayacağını öngörüyor, nasıl bir süreç yaşayacağız acaba?