2018 ekonomik krizi
-
HALIMIZ ITTEN BETER
KEYFIMIZ PAŞADA YOK.
Üstune yozgattan gecerken TRT fm. bile çekmiyor. -
@onuktekin, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Yine çıkıp sloganlarla siyaset yapanlardan laf yicez ama şunu iyi ifade etmek lazım: Biz buraya bir günde gelmedik. 16 yıldır aynı iktidar tek başına tek adamla iktidar. Bugün bankadaki hesaplara müdahaleden bahsedilebiliyorsa dolar 8 i de bulur 10 u da. Bakın mesela 32 sayılı karardaki değişikliğinde piyasada yurt dışına para çıkışında ceza kesilecek algısı oluştu. O ara yine dolar yükseldi. Meydanlarda ve İngiltere'de paranın kontrolü bende olacak dendi. Şimdi bu şöyle bir algıya sebep oluyor: " Lan bu adamlar Çin gibi para kuruluyla mı yönlendirecek dövizi?" durmaz yatırımcı bu beklentiye girince ki duadılar da çektiler paraları. Adalet sistemi çok yavaş işliyor. Bunun tek sebebi hain kalkışma değil. Ondan önce de yavaşdı. Şimdi papaz daha çabuk yargılansa bunlar yaşanırmıydı? Başka örnekler verelim: İ Melih Gökçek gibi fetöye her daim destek verenler neden yargılanmıyor? İşten atılıp yargıyla kendini temize çıkaranlar işlerine döndürülmezken iftira atanlar daha iyi görevlerde calışmaya neden devam ediyor? Bakın Ohal Khklarina kaçı ohal ile ilgili. Ohal konusu dışında daha çok karar var. Gereğinden fazla sürdürülen bir ohal ülkeye elbetteki zarar verecekti.Bunlar uzar gider ama uzatmak istemiyorum.
Ben hiç bir partinin grubun partizanı ya da fanatiği olmadım. Bunlar insanın gözüne perde indirir. Olaylar öyle romantik gelişmiyor. Para,zenginlik,fakirlik gibi şeyler gerçek şeyler. Devlet romantizmle yönetilmez ki yönetmiyorlarda. Fakat halkı romantizmle yönetiyorlar. Biz tüm milletçe buna izin verdikce a partisi gider b partisi gelir (o da muhtemelen aynı şekilde iktidar olur ve iktidar olmanın yolunu öğrendiği için bundan da vazgeçmeyecektir) sonuç yine değişmez.
Neyse çok uzun bir ileti oldu. Dağınıkta olmuş olabilir biraz. Kusura bakmayın.Cahil ü batıl ü bi-mezheb iken bir ester Kendü eftalini ehl-i dile isnad eyler Ardımuzca ne kadar gıybetimüz eyleseler Ana vallah elem çekmez idük zerre kadar Bize mülhid diyenün kendüde iman olsa
Dahliden dinimüze bari müselman olsaBu arada kelimeler kaymış iyice. Kusuruma bakmayın. Hicvin sahibini yazmamışım belki merak edip okumak isteyenler olur:
Küfri Bahayi -
An itibari ile BDDK swap işlemlerine sınırlama getirdi. Sonumuz hayrolsun.
-
@paretowilfredo mevduat hesaplarinda ki dovizler tl ye cevrilemeyecek.
-
@gmsmustafa sebep
-
@tolga80 Yanlis anlamisim hocam pardon yani korkmayin dovizler tl ye cevrilmeyecek hesaplarda ki deniyor.
-
bankada parası olanlar işi sağlama alıp yastık altı yapsın:) mevduatlara dokunulmayacak diye bir haber gördüm az önce.. bu da yeterli olmaz tl den kaçış başlarsa o zaman durum sakat işte
-
Sabah neler olacak merak içersindeyim bu işin sonu nereye varacak
-
@yasaklı kardeşim yapılmak istenilende bu zaten tl’den Kaçışı başlatıp ekonomiye darbe vurmak. Önemli olan oyuna gelmemek. Yarın olsun hayır ola.
-
Umarım ev ev dolaşıp yastık altına bakmazlar.
Yanlış olmasın ama bugün dışarda gördüğüm manzara indirim var diye 6 tane gömlek alan , kafelerde boş yer yok bir bardak limonota 12 tl , yemek mekanları tıka basa dolu, özel araçlar trafikte. Hayır sokakta bir tek kendimi krizde gibi hissettim. Yemek yemedim, indirimlere baktım, cebimde ki parayı çar çur etmeyim diye .. acaba insanlarımız hala durumun farkında mı değil? Ya da hani bir cümle var ya hızlı yaşa genç öl ; ölümün yakışıklı olsun diye o halde miyiz? İnsanlar çılgün giibi tüketiyor ? Yani bu durum idama giden adamın takım elbisesini giyip saçını taramasına benziyor . -
@secret Bugün ben de şahidim Ortaköy tıklım tıklımdı adım atacak yer yoktu. Kimse daha farkında değil ya da hepimiz bir maske takıp hayatımız çok normalmiş gibi devam ediyoruz.
-
Ulan az bir şey aklımız kalmıştı onu da dolar aldı götürdü. Asıl şimdi bi 10 senemiz cepten gitti. Matematiksel olarak derdimi ifade edeyim:
13 Kasım 2008 dolar kuru : 1.63
1 Mart 2018 dolar kuru : 3.80
13 Ağustos 2018 dolar kuru : 7.xy olarak bırakayım! -
@north-remembers hayır herkes şikayetçi de bu parayı nerden buluyor insanlar ? Cidden kitap almaya parası olmayan liseli ergenler starbucksta tercih yapıyordu. Konuşma şu aa frozenımsı bişi mi içsek.
Kendimi hiç böyle fakir hisstmedim.
Mağazalarda kuyruklar 20 metre . Buna moralim bozuldu. Tabi böyle durumda kimse bişey almasın demiyorum, yemesin demiyorum da yani bilemedim insan önünü ardını düşünmeli, 60 yaş grubu emekli gibi hissediyorum kendimi . -
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
Ulan az bir şey aklımız kalmıştı onu da dolar aldı götürdü. Asıl şimdi bi 10 senemiz cepten gitti. Matematiksel olarak derdimi ifade edeyim:
13 Ağustos 2018 dolar kuru : 7.xy olarak bırakayım![url=https://hizliresim.com/vPNpjR][img]https://i.hizliresim.com/vPNpjR.jpg[/img][/url]
-
@secret Hocam zaten çok normal hissetmemiz şu anda kredi çekip tatile giden bir oluşumdan bahsediyoruz onlara daha kriz gelmedi ama çok acı fark edecekler üzülüyorum.
-
@north-remembers, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
@antimülakat, içinde söyledi: 2018 ekonomik krizi
13 Ağustos 2018 dolar kuru : 7.xy olarak bırakayım![url=https://hizliresim.com/vPNpjR][img]https://i.hizliresim.com/vPNpjR.jpg[/img][/url]
https://i.hizliresim.com/vPNpjR.jpg
Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama galiba beceremedim -
kurda aşırı dalgalanma oynaklık var. 5 dakikada 6.77 den 7.01 lere çıktı. Şu anda ben bunları yazarken 6.99 da pusuya yattı bekliyor. Durum vahim. Yarın sabah piyasa açıldığında 10 a kadar gider bu iş.
-
@emregular bazı tv kanallarında siz anladınız hangileri olduğu dolar 6.40 da sabit kaldı eminim ki hala öyledir.
-
@north-remembers para biriktirdim ihtiyaçlarımı bayram indiriminde ucuza alayım diye. Birşey almamayı düşünüyorum. Hani bizde dışarda yiyoruz yeri geliyor çıplak değiliz giyiyoruz ama seri halinde spor ayakkabım yok bir tane alıyorum eskisin bir daha. Millette renk renk. Tatil anlayışı olsa da çekmeye değse parayı boşa veriyorlar onda da. Moralim bozuk feci şekilde kıcaklarında minik bebişleer var sen bim poşeti bağlarsın ablam bu zihniyetle küççük bebeğe 3 çeşit bayramlık alırsan. Hayır bayram da düşündüğüm acaba bu durumda kim neyi kurban edecek bilmiyorum
-
yalnız o değilde şerefsizler sağlam para kırıyor şu an yeni george soroslar türer artık. Al sat al sat kırıyorlar parayı valla